Konfiguracija

poruka: 51
|
čitano: 5.865
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Konfiguracija do

pozdrav svima. zanima me koliko bi me otprilike ispala konfiguracija kompa(samo kanta) s kojom bih mogao sve danasnje igrice vrtit na maksimalnim efektima.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Konfiguracija do
strojar kaže...

pozdrav svima. zanima me koliko bi me otprilike ispala konfiguracija kompa(samo kanta) s kojom bih mogao sve danasnje igrice vrtit na maksimalnim efektima.

Dosta zahtjevno pitanje rekao biSmijeh. Ne znam šta da ti odgovorim osim da ima puno čimbenika koji su bitni da bi se odgovorilo na ovo pitanje. Bitna je reza na kojoj igraš, bitno je to dali ti je bitno kako će se tvoja konfa ponašat u bližoj budučnosti (2 ili 4 jezgre). Dakle sve može varirat u cijeni. Bilo bi jako lijepo znat kolko otprilike imaš novaca na raspolaganju, pa da ti ekipa proba složit najbolje za te novce? I naravno, bilo bi ok znat na kakvoj rezi (veličina monitora) igraš? Ovako, pričat u prazno, za kolko se novaca može složit kanta za sve na high po meni nema smisla.

16 godina
neaktivan
Konfiguracija

Također ovo "sve igre" je diskutabilno jer postoje igre za koje jednostavno nije isplativo kupovati konfu da bi ju igrao na max jer ćeš u tom slučaju potrošiti 15-20k kuna, a za recimo 10k kuna manje nećeš puno lošije ganjati iste...

Best buy konfe su ti od 5-8k obično pa ti sad sam reci koliko si spreman izdvojiti. Također ovakav topik se diže kad imaš lovu u ruci da se ne pretvori kao neki drugi u 5 različitih topika od istog čovjeka sa 5 različitih iznosa i želja...

Ovako okvirno, računaj oko 7k, također računaj s tim da će i dalje bit igri koje jednostavno nećeš moći na max... pa sve i da igraš na maloj rezi tipa 1280x1024. Ovo govorim iz osobnog iskustva.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 1:42 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija

hvala na odgovorima, ovako, danas sam si bas kupio monitor philipsov wide screen 24 incha. raspolazem novcima 8-10 tisuca kuna. znaci kompletna kanta, i da mi kuciste lici na nesto bilo bi lijepo. radje bih si stavio intel nego amd ako je moguce. fala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija

i nvidia ako je moguce :D(nekak mi je ta graficka uvijek bila bolja neznam zasto), fala!!

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Konfiguracija
strojar kaže...

hvala na odgovorima, ovako, danas sam si bas kupio monitor philipsov wide screen 24 incha. raspolazem novcima 8-10 tisuca kuna. znaci kompletna kanta, i da mi kuciste lici na nesto bilo bi lijepo. radje bih si stavio intel nego amd ako je moguce. fala unaprijed

Ako se ide na 10000kn, onda bi definitvno išao na 1366 platformu i i7 (bolje za budučnost i nadolazeće nadogradnje). Naravno sa 3x2gb rama, u kombinaciji sa HD5870 karticom i možda nekim modularnim napajanjem da sve skupa to lijepo stoji u kučištuSmijeh.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 19:19 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
strojar kaže...

i nvidia ako je moguce :D(nekak mi je ta graficka uvijek bila bolja neznam zasto), fala!!

Za te novce obavezno intel za procesor. A nvidiu nemoj uzimati, fermi još nije izašao, a 2xx serije nisu konkurentne atijevim grafama iz 5xx0 serije.

Samo još jedno pitanje...jel ti važnije da konfa što bude jeftinija(dakle 8 000 kn pa da ti ostane nešto novaca) ili želiš sve potrošiti...

16 godina
neaktivan
Konfiguracija

@zabranjeniples ja mislim da danas više niko ne kupuje konfe s 2 jezgre, osim ako raspolaže s 4000+ kn

Neznam šta da napišem :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cerina15 kaže...

@zabranjeniples ja mislim da danas više niko ne kupuje konfe s 2 jezgre, osim ako raspolaže s 4000+ kn

Kakve dvije jezgre?? Ne kužim na šta mislišSmijeh

16 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

i7 kojeg je on preporučio ima 4 jezgre...

16 godina
stipica_zd kaže...

Pa da!! Al iskreno, da se mene pita ja bih odabrao i5 i samim tim dosta uštedio. Ali ipak, ako se već troše tolki novci, ova je platforma isplativija za budučnost.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija

a gle dal bi radje potrosio 8.. pa naravno da bi, nisam milijunas :D. ali u okviru 8-10(moze bit deset i nesto sitno), sam spreman dat, nista iznad :D. a ovo kaj kazes da bu nvidia izbacila nesto, se isplati to mozda cekat il sta?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija

Uglavnom (iz one teme o konfama):

Intel konfiguracija do 10 000 kn:

CPU: Intel i7 920, 4x2.66GHz                            1959, 00 kn

MTB: Gigabyte Ex58-UD5                                 1720, 00 kn

GPU: Sapphire HD 5870, 1GB Vapor-X             2980, 00 kn

RAM: DDR3 6GB (3x2GB) Corsair, 1600MHz      1199, 00 kn

HDD: WD Black 1TB                                            700, 00 kn

PSU: CORSAIR 650W, HX Series                         869, 00 kn

TWR: Coolermaster CM690                               625, 60 kn

CIJENA: 10,020, 00 kn

Trenutno niti jedna nVidia ne konkurira ATI 5xxx seriji tako da niti slučajno uz taj iznos nemoj ići na NV...

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 19:29 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
stipica_zd kaže...

Pa da!! Al iskreno, da se mene pita ja bih odabrao i5 i samim tim dosta uštedio. Ali ipak, ako se već troše tolki novci, ova je platforma isplativija za budučnost.

Da, zato sam ga i pitao...ako kaže do 8k, ide i5...ako može i za 10k, onda je već bolje i7...iako razlika u perforansama nije nešto velika.

16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
zabranjeniples kaže...
stipica_zd kaže...

Da, zato sam ga i pitao...ako kaže do 8k, ide i5...ako može i za 10k, onda je već bolje i7...iako razlika u perforansama nije nešto velika.

Točno, možeš uštediti 2k, a u igrama to nećeš niti osjetiti...

15 godina
neaktivan
Konfiguracija

ok ovo cu pogledat u ducanu ovu konfiguraciju. daj mi sam recite mi se isplati cekat ovu kaj ce izac nvidia-u il ce ona bit tu negdje kao ova atijeva

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija

znaci da uzmem ovu za 10tisuca, ali da uzmem drugi procesor, ovaj i5

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija

Ne isplati ti se čekati NV.

Evo, ovo sam ti složio u ADM-u:

(imaju besplatnu dostavu na ovaj iznos pa ako i nisi u Zg nije problem)

p.s. ekipa kak se vama čini ovaj CM690 II? Da možda to uzme ili da onda ide na HAF-a?

konfa konfa
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 19:45 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija

to sam trazio, konkretan odgovor i ime ducana, hvala svima koji ste mi odgovarali, pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija

Evo ti jedne s HD5970 i šminkerskim kućištem Cool

1 x MSI P55-CD53 s1156, Intel® P55, 4x DDR3 2133/1600/1333/1066

1 x Procesor Intel i5 750, 2.66GHz, 8MB cache, socket 1156

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1600MHz, CL9, Hyper X

1 x XFX HD5970 BlackEdition 2GB DDR5 2X DVI, DisplayPort, Eyefinity

1 x HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II

1 x Napajanje CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm ve

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno

9937 kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 19:55 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Konfiguracija

Mislim da bi čak išao na CM690 II:

http://benchmarkreviews.com/images/reviews/cases/RC-692-KKN2/CM690-II_Advanced_Open_Side.jpg

ili eventualno možda na HAF-a...

edit

uvijek nešto zaboravim... ugl. dodaj još 150kn gore u onu konfu za DVD čitač...

Evo za usporedbu slike:

CM690 Advanced - 750kn CM690 Advanced - 750kn
HAF 922 midi tower - 990kn HAF 922 midi tower - 990kn
HAF 932 full tower - 1290kn HAF 932 full tower - 1290kn
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 20:02 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija

kak da ja vidim to kuciste u tvojoj konfiguraciji? ok jos 150 nije problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
strojar kaže...

Mislim da je ova konfa koju ti je minoza složio odlična.
Nema zamjerke, jedino bi ja stavi Samsung F3 1 tb hard disk...meni je draži, a i brži je..

Uglavnom, ovo uzmi, pogriješiti nećeš....

16 godina
neaktivan
Konfiguracija

Slažem se sa Stipicom, dodao sam i slike pa sad sam procijeni i malo računaj Belji se

Kad se odlučiš za kučište (stavio sam cijene) reci pa ćemo složit neku finalnu cifru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 20:03 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
strojar kaže...

Nema zamjerke, jedino bi ja stavi Samsung F3 1 tb hard disk...meni je draži, a i brži je..

Bez uvrede, ali mislim da je moja konfa s HD5970 bolja

15 godina
neaktivan
Konfiguracija

atigamer oces mi rec kako da pogledam kako da kanta izgleda? zanima me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
stipica_zd kaže...
strojar kaže...

Bez uvrede, ali mislim da je moja konfa s HD5970 bolja

Ha čuj, bolja je zbog grafulje, može i to ići unutra, slažem se ali nekako mi se ova Vaporica činila ko stvorena za ovu kombinaciju...

16 godina
neaktivan
strojar kaže...

atigamer oces mi rec kako da pogledam kako da kanta izgleda? zanima me

Dodao sam ti slike gore.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija

1 il 2 kuciste su mi oke

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice