Konfiguracija, pomoć i savjeti

poruka: 24
|
čitano: 1.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo je konfiguracija do 2500kn, cak sam malo i presao, namjena office/net, gledanje filmova 720p, pokoja 3d igra, i naravno puno flash videa (You Tube). Moja jedina zabrinutost je hoće li chipset biti bottleneck? I napomena konfiguracija mora biti u Linksu.

Dajte si oduška. Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 3:58 (Quiem).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija, pomoć i savjeti
Jel mogu onda zaključit da je ovo best buy u tom cijenovnom rangu?
15 godina
neaktivan

Ne nije. Za pocetak.

1. Zasto Links? Jel to obavezno? ADM ima besplatnu dostavu po cijeloj Hrvatskoj, a dosta je jeftiniji.

2. Mislim da je bolje uzet bolju maticnu plocu jel je integrusa na njoj gotovo jednaka ovoj koju ces platiti 300 kn.

3. Da se bolje slozit, samo potvrdi ovo pod 1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da na žalost jedino Links. Jer kupovina preko interneta ne dolazi u obzir! Možda jedino jos HGspot ali sumnjam da imaju bolje cijene i izbor.

15 godina
protjeran
Quiem kaže...

Da na žalost jedino Links. Jer kupovina preko interneta ne dolazi u obzir! Možda jedino jos HGspot ali sumnjam da imaju bolje cijene i izbor.

zasto kupovina preko neta ne dolazi u obzir i ko ti brani osobno otici u neki drugi ducan? na hgspot ni ne pomisljaj.

16 godina
neaktivan

Dakle o čemu se radi, računalo nije za mene nego za nekoga drugog malo starijeg, a znate kakvi su oni kad treba davat informacije na netu! I radi se da bi kupovina trebala biti u Osijeku. Jedina prava trgovina informatičkom opremom je Links, jer kao što sami kažete HGspot je skup, Vemil zatvorio! Ostanu manje trgovinice informatičkom opremom a one su u prosijeku 1-10% skuplje po artiklu (rekao bi marža).

Stoga ako netko može složit nešto bolje za te novce vrlo rado ću ga poslušat! Unaprijed hvala!

16 godina
neaktivan

Možda ti ne treba 4 GB rama, pa umjesto tih 2GB bolju matičnu ili proc ili jaču grafičku.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dakle uzeo sam u obzir da bi se jači procesor mozda ipak bolje isplatio, i chipset malo kvalitetniji, a ram nadogradit kroz 6-8 mjeseci. Što se tiče grafike, ona je tu jer će poslije nove godine doći 20" 1680x1050 monitor, i naravno da windows aero fino radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 4:04 (Quiem).
15 godina
neaktivan

pomeni je to bacenih 2500kn. Ali to je moje mišljenje, drugi se vjerojatno neslazu.

Imat ćeš jednako brz i dobar rabljeni komp za 1000 kn za tu namjenu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Razumijem i donekle se slažem, ali zadatak je bio da složim konfiguraciju do 2500kn. Znam da je u neku ruku gotovo nemoguća misija, zato sam i zatražio ovdje pomoć. Jer trenutno osoba kojoj ovo slažem radi na celeron 1.8 i 512 rama, tako da je ovo ipak napredak u preformansama. I što se tiče rabljenog kompa, ponovno nije moja odluka. A i siguran sam da si ne može priuštit 1000 kn odjednom.

16 godina
neaktivan

Možda bi mogao uzeti neko drugo, jeftinije, napajanje. Recimo neko lc power.

Iako ako je 2 500 kn gornja granica onda ovo za napajanje zaboravi.

Konfiguracija je super!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 17:24 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Quiem kaže...

Razumijem i donekle se slažem, ali zadatak je bio da složim konfiguraciju do 2500kn. Znam da je u neku ruku gotovo nemoguća misija, zato sam i zatražio ovdje pomoć. Jer trenutno osoba kojoj ovo slažem radi na celeron 1.8 i 512 rama, tako da je ovo ipak napredak u preformansama. I što se tiče rabljenog kompa, ponovno nije moja odluka. A i siguran sam da si ne može priuštit 1000 kn odjednom.

nije nemoguca ali je beskorisna.

Ako si taj netko nemoze priustit 1000kn odjednom neka se ostavi davanja 2500 za neki šrot.

16 godina
neaktivan
yeo kaže...
Quiem kaže...

Ako si taj netko nemoze priustit 1000kn odjednom neka se ostavi davanja 2500 za neki šrot.

A kakva je to tvoja konfiguracija, koja naravno nije šrot?

Što fali konfiguraciji koju je složio Quiem, podsjetnik: nije za gaming!

Za ono za što će je ta starija osoba koristiti je super, što više treba, možda GTX580? Ili i7 980X ili možda 12 GB memorije?

Pa čovječe ne treba ni disk od 500GB. 

Sve u svemu ovu konfiguraciju će se moći koristiti još dosta vremena!

18 godina
Quiem kaže...

Dakle uzeo sam u obzir da bi se jači procesor mozda ipak bolje isplatio, i chipset malo kvalitetniji, a ram nadogradit kroz 6-8 mjeseci. Što se tiče grafike, ona je tu jer će poslije nove godine doći 20" 1680x1050 monitor, i naravno da windows aero fino radi.

Mozes slobodno uzet tu konfiguraciju, s malim ispravkama recimo uzmi ovu dole memoriju Kingmax to je bolja opcija iz vise razloga. Napajanje možes uzet ovo LC Power bez problema, iste je prave snage zapravo ko taj Chiftec a jeftinije skoro 100kn i to je to nema problema.{#} Tih 100kn moš prebacit na nekaj drugo, zapravo vec imaš pola love recimo za još 2gb memorije ubuduce.{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=051.210.011

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.740.033

yeo kaže...

Ne mlati gluposti kakav šrot ti spominješ 2500kn je u pitanju za složit komp,{#} onaj kome je to namjenjeno ne misli igrat igrice ozbiljno no s tim X3 procom moze i to ak oce. Samo mu treba bolja grafa ubuduce, no to je sad potpuno nebitno i sporedno pa nije bitno.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 18:25 (rambox).
16 godina
neaktivan

@yeo: Ne znam koliko imas godina, ali moraš razumijet da neki ljudi imaju i druge financijske obaveze kroz mjesec. (zimske gume, nabava za Božić. kredit za stan). Tako da nije lako dati 1000 kn od jednom.

@godo i rambox:  Hvala na komentarima, stvarno sam dao sve od sebe. Što se tiče napajanja, osobno sam imao iskustvo da mi je loše napajanje otišlo, povuklo ploču! :( Prepravljam memoriju u Kingmax. A disk od 500gb mi se čini taman za jedno 2-3 godine.

edit: sporo tipkam. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 20:28 (Quiem).
15 godina
neaktivan

jel morate sve krivo svatit sta ja kazem?

quiem,

Baš zato i kažem da je bezveze dat tolke novce.

rambox, pazi to je 2500 kn u linksu. U ADMu se za to složi pila {#}

16 godina
neaktivan
Quiem kaže...

@yeo: Ne znam koliko imas godina, ali moraš razumijet da neki ljudi imaju i druge financijske obaveze kroz mjesec. (zimske gume, nabava za Božić. kredit za stan). Tako da nije lako dati 1000 kn od jednom.

@godo i rambox:  Hvala na komentarima, stvarno sam dao sve od sebe. Što se tiče napajanja, osobno sam imao iskustvo da mi je loše napajanje otišlo, povuklo ploču! Prepravljam memoriju u Kingmax. :( A disk od 500gb mi se čini taman za jedno 2-3 godine.

edit: sporo tipkam. :)

Naravno!

Ma gle nisam za disk ni trebao napisati, ali htio sam na neki način dati do znanja da je u tu "jeftinu i lošu" konfiguraciju ušao i jako dobar disk koji je možda i previše, a eto konfa je svejedno "loša".

18 godina
yeo kaže...

jel morate sve krivo svatit sta ja kazem?

quiem,

Baš zato i kažem da je bezveze dat tolke novce.

rambox, pazi to je 2500 kn u linksu. U ADMu se za to složi pila {#}

Badave ti ADM kad je naglašeno da u obzir dolazi samo Links,{#} onda moraš iskljucit AMD kad nema druge i slozit kaj se može za 2500kn a moze se itekak dobro pa i u Links zakaj ne.{#}

16 godina
neaktivan

Što je sa ODD-om (iliti pržilica)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da na žalost kupovina preko interneta još uvijek ne dolazi u obzir, stoga Links. Što se tiče pržilice ima relativno nova dvd-rw u starom računalu. Također i periferija je tu.

15 godina
neaktivan

Možda mu igra opcija da uzme takvu matičnu gdje može koristit sadašnji hard disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sa ovom može.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

AMD 480X/SB600 vs. nForce 720D

Cijenom su gotovo identične. Trenutno me jedino jos to muči. Vaša mišljenja?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 4:18 (Quiem).
16 godina
neaktivan
Besramni bump jer primjetih da uređivanje poruke to ne radi. :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice