Pozdrav! Odmah da se ispricam jer znam da postoji brdo takvih tema, ali morate priznat da je ovako lakše 
- Trebala bi mi konfiguracija + miš, tastatura, zvučnici i monitor.
- Cjena da bude oko 7000 kuna, ali nikako više od 8000 kn sa PDV-om. (možda ga mogu nabavit preko firme pa necu platit PDV pa ce doc jos jeftinije)
- Imam već laptop za gledanje filmova i to i vanjski disk od 1,5 TB za storage, tako da mi ovaj komp treba za doma i posao.
- Za posao mi trebaju Visual Studio 2008 i 2010 (C# ASP .NET) i SQL Server tako da treba vrtit par sajtova i par baza na localhostu.
- Za svoje projekte koristim Eclipse (za programiranje u javi), Flash CS4, 3DS MAX, MAYA i par pomoćnih programa (većinom od Adoba kao Illustrator ili Photoshop).
- Naravno da igram i igre (većinom strategije i RPG-ove), ali u zadnje vrijeme ih i sam radim pa bi volio da mi komp vrti i igre koje ja radim dok su u alfa i beta veziji, prije nego ih optimiziram.
Najviše se dvoumim između AMD-a i Intela za procesor. A grafičku sam mislio uzet ATI, samo sam htio čut par savjeta koja je bolja. I za monitor se ne mogu odlučit da li uzet 2 ili jedan widescreen...makar mislim da je bolje jedan widescreen pa koristit laptop kao drugi monitor.
Neću ništa predlagat jer ce ma onda ljudi više pljuvat, nego predlagat 
Hvala unaprijed za pomoć!