Konfiguracija kod susjeda

poruka: 17
|
čitano: 1.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav iz majke Bosne

Znam da je malo čudan request ali eto. Treba mi konfiguracija do jedno 4500kn (1200KM), ali problem je trebala bi biti sa:

Ako ima ljudi iz Bosne pa znaju neku bolju, izvolite da predložite...

Pregledao sam 10-ak thread-ova ovdje u mojoj kategoriji i pokušao sam sklopiti nešto:

CPU AMD Athlon X4 635+ 2.9GHz L2=2MB AM3 BOX  
HDD WD CaviarGP 1000 GB WD10EARS SATA-300 7200rpm 64 MB  
G.SKILL 4GB DDR3-1600 Dual channel kit 12800CL9D-4GBRL  
Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST50F-ES V1.1 500W 2xPCIeX 
VGA SAPPHIRE ATI HD5770 1GB DDR5 128 bit HDMI/DVI DX11

Ali uprkos svim naporima nisam uspio naći matičnu, vidim da je kod vas uglavnom Asrock 770 glavni model, ja ga nisam uspio pronaći. Komp je uglavnom za rad, treba biti stabilan, nisam neki gamer, zapravo izbjegavam taj gubitak vremena.

Tako da grafička može biti slabija i disk može   biti manji 320-500GB. Ali mora biti brz

Hvala svima unaprijed!

EDIT: Zaboravio sam napomenuti da je u toj konfiguraciji grafička iz Plus-a a ostalo je iz Genelec-a.

Na Imtec-ovoj stranici ne radi menu, ali možete izabrati u pretrazi kategoriju, pa onda search i izbacit ce vam rezultate (nesposobni šlamperi :) )

Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 18:13 (xxtoni).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija kod susjeda

Ako ti je za rad sta ce ti graficka? I ntegrisana je dovoljno mocna za veliku vecinu poslova. I moras reci sta bi sa njim radio. Koliko vidim ovaj genelec ima biostarove ploce za tvoj proc. Ne ora biti asrock. On ti je solidan. Mozes uzeti i gigabyte ploce isto tako vise nego solidne.

:)
17 godina
neaktivan

My mistake obviously. Grafička ne mora biti strahota, ali pomalo zanimam u After Effects-u, tako da integrisana nije opcija. Inače preferiram uzimati gotove radne stanice, ali ovo je za kuće tako da ne bi bas izbacivao previše novca kroz prozor. Stabilnost mi je važna. Treba mi model matične, da ja ne zanimam sad sa traženjem kojoj šta fali...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 18:22 (xxtoni).
17 godina
neaktivan
After effect i ako koristi gpu kpristi nvidia tako da ti ta sto si je izabrao ne znaci nista za AE. Provjeri kod adobea koristi li AE gpu. Sto se tice maticne ti ocekujes da ja ili neko drugi prevrcemo cjenovnik na linkovima koje si dao i damo ti maticnu jer se tebi neda???? Pretrazi ti i postaj modele pa ce ti neko mozda dati svoje misljenje.
17 godina
neaktivan

Hvala bio si od velike korsiti, doviđenja!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sad si i bezobrazan. Al nema veze. Kucno vaspotanje nije odadilo svoje.

17 godina

Dobro nema Asrocka uzmeš šta ima. Je da su Asus i Gigabayte malo skuplji ali su zato njihove matične izdržljivije i kvalitetnije. A ja bi preporučio neku gigabayte.

Npr iz imteca:

GIGABYTE MB GA-MA770-ES3 1.0A; AM3, AMD 770

Cijena KM:144.00

Chipset: AMD 770 + South Bridge 710, FSB: 5200MHz,

VGA: 1x PCIex 16x 2.0, RAM Type: 2 x DDR2 (dc) 1200+/1066/800,

HDD: 1x ATA133, 6x SATAII (RAID 0, 1, 0+1 JBOD),

Audio: ALC 888 High Definition 8 Channel,

LAN: Gigabit Realtek chip,

PCI x 2 , 4 x PCI-Ex1, USB2.0 x 12, Com port x 1, Parallel x 1, ATX

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 8:01 (Hummer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xxtoni kaže...

My mistake obviously. Grafička ne mora biti strahota, ali pomalo zanimam u After Effects-u, tako da integrisana nije opcija. Inače preferiram uzimati gotove radne stanice, ali ovo je za kuće tako da ne bi bas izbacivao previše novca kroz prozor. Stabilnost mi je važna. Treba mi model matične, da ja ne zanimam sad sa traženjem kojoj šta fali...

Hummer kaže...

Dobro nema Asrocka uzmeš šta ima. Je da su Asus i Gigabayte malo skuplji ali su zato njihove matične izdržljivije i kvalitetnije. A ja bi preporučio neku gigabayte.

On hoce da ti odes na ona tri linka gore i da mu ti izabres maticnu jer "da ja ne zanimam sad sa traženjem kojoj šta fali...". Sto da covjek trosi svoje vrijeme kad moze moje ili tvoje. Btw i ja mu to rekoh al covjek se naljuti sto u ne dadoh model. Kao da ja nemam sta drugo raditi.

17 godina
logic kaže...
xxtoni kaže...

Hummer kaže...

On hoce da ti odes na ona tri linka gore i da mu ti izabres maticnu jer "da ja ne zanimam sad sa traženjem kojoj šta fali...". Sto da covjek trosi svoje vrijeme kad moze moje ili tvoje. Btw i ja mu to rekoh al covjek se naljuti sto u ne dadoh model. Kao da ja nemam sta drugo raditi.

Znam. Ako ga stvarno zanima pogledao bi si sam i stavio koje matične bi on uzeo.

Sometime the best defense is to attack!
15 godina
neaktivan
Ako ne zna čovjek? Badava tebi izdvajat matične ako ne zna koja valja, a koja ne valja.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Ako ne zna čovjek? Badava tebi izdvajat matične ako ne zna koja valja, a koja ne valja.

Da, ja sebi takoder znam slozit konfiguraciju, ali maticna - 0, sta bi izdvajao kad ne znam ni sto treba da ima, ni kakve utore, socket itd

The ONE and ONLY!
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Sad si i bezobrazan. Al nema veze. Kucno vaspotanje nije odadilo svoje.

Ja ne znam tko je ovdje nekulturan, ja ili ti, ali dobro...kao sto uvijek kazu: Nikad se ne raspravljaj s idiotom, prvo ce te spustiti na svoj nivo, pa te stuci sa iskustvom.

logic kaže...
xxtoni kaže...

Hummer kaže...

Dobro nema Asrocka uzmeš  šta ima. Je da su Asus i Gigabayte malo skuplji ali su zato njihove matične izdržljivije i kvalitetnije. A ja bi preporučio neku gigabayte.

Dobro jado, ako vec nisi uspio da me napravis budalom, nemoj sad druge ljude, koji su spremni pomoci dizat protiv mene. Kao sto momci kazu, valjda ima razlog zasto ja sam nisam odabrao maticku plocu, nisam sastavio komp ima 5 godina, nit' pratim scenu, ali vidim da ovdje ljudi prate pa sam dosao pitati. Ako neces pomoci, fair enough, ali ako vec nekog ne znas osramotiti, nemoj pokusavati tako jadno, samo pravis sebe budalom...

EDIT: a da zaboravio sam, Hummer hvala za preporuku maticne!

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 12:50 (xxtoni).
17 godina
neaktivan
Kao sto rekoh kucna kultura. I ovaj jado je pomogao ovdje puno ljudi pa i tebi. I ti nisi rekao da ne znas vec da ti se neda. Ma uostalom jadan si ti kad vrijedjas ljude koji ti pokusaju pomoci. Sretno ti bilo a takvim stavom.
17 godina
neaktivan

Ja sam se onim koji su mi pomogli zahvalio...

15 godina
protjeran
xxtoni kaže...

Lijepo si se zahvalio,pogotovo Logicu koji je sigurno 10 godina stariji od tebe..Stvarno si duša Belji se

17 godina
neaktivan

Nema dalje ;)

Ide on meni na ignore da ne dodjem u napast da mu opet nekad negdje pomognem  jer se njemu neda.

17 godina
neaktivan
zgsolja kaže...
xxtoni kaže...

Lijepo si se zahvalio,pogotovo Logicu koji je sigurno 10 godina stariji od tebe..Stvarno si duša Belji se

Suum cuique

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice