Evo,mom prijatelju crkla stara kanta pa me zamolio da mu pomognem u slaganju nove konfe,pa nakon nekog prtljanja nešo iskemijali pa da vidite dali šta valja i dali bi se mogle napravit neke izmjene.
Napajanje 520W, CORSAIR HX Series CMPSU-520HXEU, ATX2 v2.2, 120mm
Kućište COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP crno, bez PS
CPU AMD Phenom II X4 945 BOX, s. AM3, 3 GHz, 8 MB c., HTT
MBO GIGABYTE MA790XT-UD4P, 790X/SB750, DDR3, zvuk, SATA, G-LAN, FW, PCI-E, s. AM3
RAM PC-10600, 2 GB, KINGMAX, DDR3 1333 MHz X2
HDD 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA, 32MB c., 7200 okr/mi
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4890 VAPOR-X, 1GB DDR5, D-SUB, DVI, HDMI, HDTV
Ukupno: 6,662.00kn
E sad ovako,molio bi da prije nego date svajete da obratite na sljedeče stavke:
1) Komponente su sve uzene u linksu tako da ako predlažete neku drugu komponentu,gledajte u linksu( i da je dostupna)te ako je moguče opis zašto bi bila ta komponenta bolja od ove ovdje što je sad stavljena
2)Zanima me ovo napajanje što sam stavio dali može izdržat tu konfu ili treba nešto jače
3)da li je matična ok?Nije pretežno skupa ali ima dosta dobrih stvari pa mi se svidjela,ako ima nešto bolje(i jeftinije)stavite ovdje
4)Zanima me da li se za istu lovu može složit konfa ali sa intelovim procom?Da li bi bolje bilo i5,i7 ili 775 socket(775 baš i ne s obzirom da je relativno star)pa dali bi se za istu lovu moglo složit jača intel konfiguracija
5)Da li je kučište dovoljno prostorno za sve to? Negdje sam pročitao da stanu i po dvije veće grafe pa valjda bi onda stao jedan 4890...
6)koliko je isplativo uzimat sada(pod sada mislim u roku od tjedan-dva)s obzirom na novije serije grafa i to sve,ili bi se isplatilo više čekat(mada neće moć čekat jer taj komp bi došao kao poklon za rođendan al me zanima vaše mišljenje)
Evo to bi bilo to,probajte napravit preinake da ne pređu ovu cifru(ako ode sto kuna i neče bit problem,ako se nešto puno kvalitetnije stavi).Uglavnom da jpš napomenem,komp bi se koristio za igranje(trenutne rezolucije 1280x1024 ali novi monitor će doć uskoro)Te bez neke velike namjere za overclockiranjem sustava ali da bude kolko-tolko tih i hladan