Komp za faks

poruka: 24
|
čitano: 3.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp za faks

Evo ovako, cura mi ide na faks i treba komp koji bi joj sluzio za surfanje, i lagane stvari kao sto je muzika, filmovi i office.
Zanima me koja bi bila najjeftinija, ali donekle solidna konfiguracija koja bi je mogla sluzit tih 5 godina?

Buduci da ce imat stan onda ne treba laptop, nego moze i PC, sto je jeftinije, buduci da periferije imam doma na tone!

Pitam ovdje jer nisam u toku zadnje vrijeme, a vidim da ima ljudi koji znaju i jesu tako da...

Hvala =))

p.s.: Konfa je bez periferije ;)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!!BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Komp za faks
Zely kaže...

Evo ovako, cura mi ide na faks i treba komp koji bi joj sluzio za surfanje, i lagane stvari kao sto je muzika, filmovi i office.
Zanima me koja bi bila najjeftinija, ali donekle solidna konfiguracija koja bi je mogla sluzit tih 5 godina?

Buduci da ce imat stan onda ne treba laptop, nego moze i PC, sto je jeftinije, buduci da periferije imam doma na tone!

Pitam ovdje jer nisam u toku zadnje vrijeme, a vidim da ima ljudi koji znaju i jesu tako da...

Hvala =))

p.s.: Konfa je bez periferije ;)

Izvoli:

Košarica

1 x Procesor AMD Athlon II X3 450, socket AM3, BOX , 1.5MB cache
1 x Asrock N68-S3 UCC, NVIDIA GeForce 7025 / nForce 630A,M-ATX
1 x MSI GTX460 OC 1GB GDDR5 256bit, N460GTX-M2D1GD5/OC
1 x Napajanje CORSAIR 430W, CX Series CMPSU-430CXV2EU, 12cm vent
1 x Gigabyte GZ-KX1, midi tower, bez PS, crno, USB, Fire wire, 1×120
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x DVD upisivač NEC AD 7263S Labelflash, DVD±RW 24x8x18x/20x8x/6x/4
1 x HDD WD 500GB, 5000AAKX, SATA 3, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms

3.120,01Kn, ADM

nije najjeftinija, ali se itekako isplati... besplatno slaganje konfiguracije te besplatna dostava diljem cijele RH...

Moja preporuka! 

Etiam tu, Brute, mi fili!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 15:54 (Caesar et Brutus).
17 godina
protjeran

Koja je cijena okvirno?

Do koliko je spremna uložiti u taj novi PC?

load up your guns bring your friends its fun to lose to pretend
16 godina
neaktivan

Na PC sam isao da joj bude jeftinije od laptopa, znaci nadao sam se cifri do nekih 2000-2500. Mozda je dosta nisko, ali njoj nikako ne treba Athlon II X3, ni 4 gige ram-a, a jos manje GTX460 s gigom GDDR5.
Zasto to kazem? Jer ona to nece iskoristit! To je kao da das trkaci auto osobi koja nikad ne vozi preko 80 km/h, ako razumis sta ocu rec...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. LIVE FOR NOTHING OR DIE FOR SOMETHING!!BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 16:02 (Zely).
17 godina
protjeran

Rekao si da potraje 5 gdn ako ne i duže.. Hmm za to trebaš dns malo jači stroj od 2500kn:\

16 godina
neaktivan

procesor je ok, jeftin, tri jezgre nisu uopste pretjerivanje, ipak je to 5 godina koristenja..ono sto jest pretjerivanje je graficka..

ram takodje nije pretjerivanje jer je trenutno prejeftin i rama nikad viska..

moj savjet, neka solidna ali osnovna maticna sa osnovnim mogucnostima, procesor je dobar, 4Gb jeftinog rama, disk od 1TB (to ce joj mozda najvise i trebat, mozda je 1TB previse, ali bolje nego da kasnije nadogradjuje)

a sto se grafike tice, moze cak i integrisana, il nesto u rangu HD5550...bilo bi pozeljno ako mozes nac neki model graficke sa pasivnim hladjenjem, sto manje buke, to bolje..

16 godina
neaktivan
Da...
Malo je offtopic ali samo da pitam da ne otvaram bezveze novu temu:
Sta mislite o ovom laptopu, za istu svrhu naravno? (nadam se da se moderatori nece naljutit)

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10251
16 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

procesor je ok, jeftin, tri jezgre nisu uopste pretjerivanje, ipak je to 5 godina koristenja..ono sto jest pretjerivanje je graficka..

ram takodje nije pretjerivanje jer je trenutno prejeftin i rama nikad viska..

moj savjet, neka solidna ali osnovna maticna sa osnovnim mogucnostima, procesor je dobar, 4Gb jeftinog rama, disk od 1TB (to ce joj mozda najvise i trebat, mozda je 1TB previse, ali bolje nego da kasnije nadogradjuje)

a sto se grafike tice, moze cak i integrisana, il nesto u rangu HD5550...bilo bi pozeljno ako mozes nac neki model graficke sa pasivnim hladjenjem, sto manje buke, to bolje..

Bi li probao nesto takvo slozit, moze ADM?

14 godina
protjeran
Zely kaže...

Na PC sam isao da joj bude jeftinije od laptopa, znaci nadao sam se cifri do nekih 2000-2500. Mozda je dosta nisko, ali njoj nikako ne treba Athlon II X3, ni 4 gige ram-a, a jos manje GTX460 s gigom GDDR5.
Zasto to kazem? Jer ona to nece iskoristit! To je kao da das trkaci auto osobi koja nikad ne vozi preko 80 km/h, ako razumis sta ocu rec...

Izvoli:

edit: evo ti i laptop ako zeli samo za fax,

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_202&products_id=10195

ADM ADM
Intel Core i7 2600K @ 3.4GHz | Gigabyte GA-Z68X-UD7-B3 | ASUS nVIDIA GeForce GTX580 | WD Caviar Black 2TB 7k SATA600 | 6GB DDR3 2000MHz "Kingston HyperX" | Samsung S
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 16:18 (BR1cK).
16 godina
neaktivan
Hvala puno, pogotovo sto se prijedloga za laptop tice =))
17 godina
protjeran
ismar89 kaže...

..ono sto jest pretjerivanje je graficka..

Slažem se;)

Možda da uzme ovako nešto: ADM web shop

Grafičku imaš integriranu što joj je dovoljno za surfanje, ali ne i za multimediju. Zato sam stavio low-end ATi od 500 kuna koja podržava najnoviji DX11 da potraje šta dulje

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
ismar89 kaže...

..ono sto jest pretjerivanje je graficka..

Slažem se;)

Možda da uzme ovako nešto: ADM web shop

Grafičku imaš integriranu što joj je dovoljno za surfanje, ali ne i za multimediju. Zato sam stavio low-end ATi od 500 kuna koja podržava najnoviji DX11 da potraje šta dulje

ok, znaci slazem konfu i skoro je sve isto ko ovo ovde...

kvalitetno napajanje koje sigurno nece riknut, 4Gb rama i 3 jezgreni proc, grafika ok, sve super..

ako zelis, razmisli o nekom jeftinom aftermarket cooleru, jer vjerujem da ti se djevojci bas i nece svidjat da joj PC bruji cijeli dan..prosto nesto radi tisine, mozda katana 3 il tako nesto..

mada kad bolje razmislim, laptop bi bio puno bolje rjesenje, iz vise razloga, pa razmisli malo o tome

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 16:29 (ismar89).
15 godina
neaktivan
Komp za faks

Evo gotovo nečujan komp ;) Za net i multimediju dosta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 21:32 (Jabulani).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

XFX 450W core edition je malo skuplji a puno bolje napajanje od CX430. A i jači je dosta te kvalitetniji.

Laptop bi po meni isto tako bio bolja solucijaXD

16 godina
neaktivan
ismar89 kaže..

mada kad bolje razmislim, laptop bi bio puno bolje rjesenje, iz vise razloga, pa razmisli malo o tome

Pa laptop i je bolje rijesenje samo sam mislio da ce bit i znatno skuplje rijesenje pa zato...

14 godina
neaktivan
Zely kaže...
ismar89 kaže..

Pa laptop i je bolje rijesenje samo sam mislio da ce bit i znatno skuplje rijesenje pa zato...

Evo jedne low budget konfe:

Asrock ASR-M3A UCC - AMD 480X                   
AMD Athlon II X2 250 (3.0GHz, 2MB, 65W,AM3) box                  
Kingmax 4GB, 1X4GB modul, DDRIII 1333                  
HDD Desktop SAMSUNG SpinPoint F3 (3.5" x 1/3H, 500GB, 16MB, Serial ATA II-300)                  
VGA ATI XFX HD5670 1GB SDDR3 775M, HDMI, DVI                  
SONY Optiarc AD-5260S 24x SATA black                  
Chassis INTER-TECH IT-Starter Midi Tower, 500W power supply                  

2.104,14 - www.magazinRS.hr

17 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...

Ne znam čemu ovi TD-ovi, ali dobro...

Evo, jedna od 2k kn...

1.947,19kn, Protis

Moja preporuka! 

Cjena brate mili. Sad je O.K.

;)

16 godina
neaktivan
Hvala svima, ic ce najvjerojatnije laptop, ili mozda jedna od ove dvije zadnje konfe =))
16 godina
Zely kaže...
Hvala svima, ic ce najvjerojatnije laptop, ili mozda jedna od ove dvije zadnje konfe =))

Laptop neće 5 godina durati, pa da ga... Khm, jel, neće...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan
Komp za faks

1 x MSI 870-C45, AMD 770 + SB710, S. AM3, 6xSATA 3 RAID, DDR3 800/10

1 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Sapphire HD 5670, 512MB GDDR5 128bit, DL-DVI-I+HDMI+DP,PCIX 16x

1 x CoolerMaster Elite 332, black - silver, (W)191 x (H)421 x (L)484

2.635,00Kn

www.adm.hr ja bi isao na ovako nesto :)

ili ovaj laptop

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL/DELL-Inspiron-N5030-N0204/Detailed-product-flyer.html

sa 3 godine jamstva 

0 0 hvala 0
15 godina
xNortyx kaže...

1 x MSI 870-C45, AMD 770 + SB710, S. AM3, 6xSATA 3 RAID, DDR3 800/10

1 x DDR3 2048MB ( 2GB ) Kingmax, 1333MHz, CL9, FLFE85F-B8EE9

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 450W PSU - EasyRail technology

1 x DVD upisivač LG GH24NS, DVD±RW, 24x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Sapphire HD 5670, 512MB GDDR5 128bit, DL-DVI-I+HDMI+DP,PCIX 16x

1 x CoolerMaster Elite 332, black - silver, (W)191 x (H)421 x (L)484

2.635,00Kn

www.adm.hr ja bi isao na ovako nesto :)

ili ovaj laptop

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL/DELL-Inspiron-N5030-N0204/Detailed-product-flyer.html

sa 3 godine jamstva 

Samo 2gb rama?

Peace means I'm reloading my gun.
17 godina
protjeran
Komp za faks

Grafa ti je dosta jaka čak i za neke igre na medium detaljima ako zatreba. Napajanje je Corsair držat će bez beda 5 gdn.

Diska imaš 2x500 to je jedan terabajt u raid0 i to ti je brže od SSD-ovaXD

CPU otključaj na ovoj UCC matičnoj u quad core i to ti je razlog više.

Kučište nie bitno toliko za komp ovakve namjene odaberi sam neko koje joj se svidja:)))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ipak cemo se za laptop odlucit... Ali ovaj mi ne odg jer sam u Splitu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice