Koju opciju odabrati?

poruka: 12
|
čitano: 2.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Koju opciju odabrati?

Znači posjedujem Phenoma II x6 1075T, matičnu s nedovoljno faza za ovaj procesor i 4GB DDR2 1066MHz ram-a.

U sljedeće 2-2.5 godine nebih više dirao glavni hardware (jednostavno nemam previše vremena se zahebavat s tim jer idem na faks) eventualno dodao koji disk. Matična se mora hitno promjeniti nemre ona trpit ovakve napore dugo, što znači da moram preći na ddr3 ram u bilokojem slučaju.

Opcije su mi sljedeće:

1. kupnja matične po mogućnosti polovne 890GX Extreme3 ili slične, 4-8GB DDR3 ram-a (uz prodaju memorije i matične)
  2. kupnja AMD-ovog Bulldozera, AM3+ matične, 4-8GB DDR3 ram-a (uz prodaju procesora, matične i memorije)
  3. kupnja Intelovog core i5 2500k, ASRock P67 Extreme4 matične, 4-8GB DDR3 ram-a (uz prodaju procesora, matične, Mugena 2 i memorije)
  4. kupnja polovnog intelovog core i7 920/930, polovne matične, 3-6GB DDR3 ram-a (uz prodaju procesora, matične i memorije)  

4.-a opcija je upitna i to jako jer se rijetko nalaze, a i kad se nađu odmah se razgrabe.

Stvarno se nemogu odlučit, sve su mi opcije privlačne, opcije od 2. do 4. su naravno bolje no malo teže će se naći pare bit će naknap, ali je moguće izvesti.

Hvala!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 0:12 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koju opciju odabrati?

mislim da je 3. opcija najbolja jer taj procesor je masan, prebrz je ;)

EDIT: ali 2500k ne paše na tu matičnu, drugi je socket.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 0:09 (longlive775).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koju opciju odabrati?

Moj savjet ti je da se strpiš malo, te pričekaš Bulldozera.

Pogledaj malo kakvo će stanje bit s njim.

A možda ne bi bilo loše ni ostavit taj procesor, a uzet samo AM3+ ploču??

Uglavnom, pričekaj malo izlazak navedenog, pa onda sagledaj šta ti je najpametnije.

To bi bio moj savjet.

P.S. pod 3. si vjerovatno mislio na P67 Extreme4, jer ne vjerujem da češ moć stavit i5 2500K na P55 Extreme4 {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
RE: Koju opciju odabrati?
zabranjeniples kaže...

P.S. pod 3. si vjerovatno mislio na P67 Extreme4, jer ne vjerujem da češ moć stavit i5 2500K na P55 Extreme4 {#}

Da fulao sam...

A dobro nisam ni mislio odmah uzimat i mene nešto vuče da pričekam, pitam odmah jer bi 890GX + DDR3 mogao nabavit već za tjedan-dva.

Jedini problem dok čekam je to što cijena procesora pada pa ću ga za manje pare moć prodat.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 0:14 (Hyperion).
16 godina
Hyperion kaže...

Da fulao sam...

A dobro nisam ni mislio odmah uzimat i mene nešto vuče da pričekam, pitam odmah jer bi 890GX + DDR3 mogao nabavit već za tjedan-dva.

Jedini problem dok čekam je to što cijena procesora pada pa ću ga za manje pare moć prodat.

A gledaj!! Jbg, tako je to u ovom svjetu.

Ako ne pričekaš, kasnije češ se možda grist što nisi čekao.

Osobno bi pričekao.

15 godina
protjeran
Koju opciju odabrati?

Slazem se da pricekas izlazak buldozera pa da onda odaberes. 

Za sto koristis racunalo najvise?

1 0 hvala 0
18 godina
Commodore kaže...

Slazem se da pricekas izlazak buldozera pa da onda odaberes.

Za sto koristis racunalo najvise?

Gaming, Word/Excel, gledanje filmova/serija, surfanje - uobičajene stvari

Prije sam i znao konvertat filmove no više ne.

15 godina
protjeran
Koju opciju odabrati?

Znaci gaming odredjuje hardware. Vozi to dok moze. Sa svim ovim opcijama dobivas vrlo malo u igrama a ulaganje je veliko. Osobno ne bi ni MB i RAM mijenjao iako ti je to mozda najbolje ako bas moras nesto cackati.

0 0 hvala 0
16 godina
Koju opciju odabrati?

Ja bih išao na 1. opciju. Pri sadašnjim cijenama skoro da možeš za 4GB DDR2 dobiti 8GB DDR3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koju opciju odabrati?

Poznavajuči Hypa (po njegovim postovima), čovjek voli malo izmust iz procesora (overclock daje ti krila {#}).

Tako da i ako ostavi ovaj x6 (što po meni ne bi bilo ni loše), valjalo bi uzet neku pošteniju ploču (više faza).

Zato sam i napomenuo, IMHO nelošu opciju.

Ostavit procesor, a uzet AM3+ ploču.

Al svejedno, šta god išlo na kraju, po meni je najbolje sačekat novu stvar iz AMD-a i vidit kako stvari stoje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Koju opciju odabrati?

Nek se goni u 3 PM, bolje da onda ostatak para uložim u diskovlje.

Ok onda idem zasigurno na 890GX + 4GB DDR3 1600MHz corsaira za 370kn.

890GX je 850kn, ram-i 370kn = 1220kn

Više od pola te sume već imam, prodam ram i eto još sam bliži.

Znam da ću blenut kad dođe bulldozer i padnu cijene procesorima, a za matične da ni nepričam...

BTW: Ako netko prodaje 890GX za 700 ili ispod kuna sa garancijom i bez kvarova, neka mi se javi...

700kn nije mala cijena to nije ni 20% niža cijena od one u trgovini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
preporucam ti da pricekas bulldozere, ako ce biti veliki uspijeh, mozes uzet njega, ili uzet sandy koji ce tada pojeftiniti,
druga najbolja opcija ti je po meni br. 3
eto nadam se da sam pomogao
i btw, ako radis za buducnost, mogao bi razmisliti o ssd-u....
तुम सच में करने के लिए पर्याप्त गूगल में इस डाल अनुवाद समय क्या करना है
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice