Pozdrav svima ! Kupujem novi gaming kompjuter (ali treba mi i za najnovije adobe programe kao npr. dreamweaver da rade bez ikakvog problema ) i ovo je moja slika kako bi to sve izgledalo....
htio bi potrositi oko 5500 kn (nema neke fiksne cifre)
netreba mi nova periferija (monitor, mis, tipkovnica, zvucnici)
problem je u tome sto mi se cini da ovo trenutno prelazi cijenu koju bi htio postic, jesam li u pravu ?...
Molim vas ako mi mozete preporuciti na cemu da malo ustedim i zanima me vas cijelokupni dojam o ovoj konfiguraciji...
Maticna: MB ASRock 890GX EXTREME3, AM3, ATX, AMD 890GX+SB850, HD4290, PS2, DVI, VGA, HDMI, FW, spdif
CPU: AMD Phenom II X6 1090T, Socket AM3, 3.2GHz
GPU: XFX Radeon HD 6950 1GB DDR5 800M, HDMI, DVIx2, DPx2, PciEx, Exefinity, DX.11, HDMI 1.4a, DP1.2 -
Napajanje: Seasonic SS-620GB, 620 W, 120 mm, Active PFC (mislim da bi mogao uzeti malo losije napajanje i na tome ustedjeti, sta mislite ? )
Memorija: Kingmax RAM 4GB, DDR3, (2x2GB), 1333MHz
Hard drive: 1000.0 GB SAMSUNG SpinPoint F3, SATA, 32MB cache, 7200 RPM (eventualno bi mogao uzeti isti ovaj od 500GB i ustedjeti 120 kn ali zao mi je izgubiti 500 GB prostora za samo 120 kn ustede, zar ne ? )
CD/DVD: Samsung SH-S223L, DVD±RW, serial ATA, dual layer, lightscribe
Hladenje: neznam koji CPU cooler da uzmem i da li da uzimam jos neki ventilator za kuciste ? ne kuzim se bas u to :D ( ali vazna mi je temperatura i protok zraka jer sam imao negativnog iskustva u proslosti, pregorio mi procesor i graficka nakon nekih 7 godina koristenja starog kompjutera ali isto tako nebi smio puno potrositi na ovome... ili bi mozda ipak trebao ?.... uglavnom treba mi sistem hladenja koji ce mi osigurati dugorocno ocuvanje procesora i graficke...
Kuciste: e sto se tice kucista stvarno nemam pojma ni otprilike... ne kuzim se u to i neznam po kojim kriterijima treba birati kuciste osim da je sto vece to bolje.... ako bi mi mogli preporuciti neki posteni, da izgleda lijepo, to mi je isto vazno, sa LED svijetlom ako ima nesto takvo jefitno ?
Hvala vam sto ste odvojili dio svog vremena i procitali ovo, nadam se da cete mi moci pomoci, bio bih vam jako zahvalan !

).