Gaming konfa/xxxxxkn.

poruka: 16
|
čitano: 2.072
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Slažem novu konfu za gaming. Nesto znam o komponentama i kompatibilnosti istih ali bih rado savjet onih koji to bolje slože i poznaju.

Želim konfu koja ce mi raditi 2-3 godine na high a koju kasnije mogu isplativo nadograditi.

Cilj je kanta sa maticnom zadnje generacije koja ima buducnost za nadogradnju.

Kučište i napajanje svakako kvalitetno i predviđeno za dugogodisnji rad. USb 3.0 Ram DDR3 4Gb. HDD 1tb max. Proc i graficka best buy a da traju 2-3 god, kada bude vrijeme idu nove unutra nema smisla sada preplatiti.

Isao bih na AMD radi isplativosti i dugotrajnosti platforme, Intel navodno izbacuje novu pa brijem da je AMD svakako bolji izbor.

Periferiju imam.

Dajte prijedlog sta da slozim a i konstruktivna kritika na ovo moje razmišljanje je dobro dosla.

Marko.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gaming konfa/xxxxxkn.

Pa odredi neku cijenu makar, jer ovako nema smisla :/ .

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
17 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

tema niže je baš prepirka o kompu za oko 9k, po meni, je   max šta bi dao za kućno računalo namjenjen "običnim" korisnicima.

ja sam mu složio jednu, koja valjda ispunjava sve tvoja zahtjave. pa je evo i tebi.

EDIT:

kućišrte je po meni preskupo, uzmi neko od 500 kn npr. CM Gladiator 600, i ovaj hladnjak, magnum, ti možda netreba,   pa bi onda to došlo nekih 8200

EDIT 2:

možeš maknuti i SSD, koji nije baš neeophodan, i vec si na 6800 kn.   eto prjedloga od 9000 kn do 6800kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 13:29 (simke).

0 0 hvala 0
16 godina
Marko.okraM kaže...

Slažem novu konfu za gaming. Nesto znam o komponentama i kompatibilnosti istih ali bih rado savjet onih koji to bolje slože i poznaju.

Želim konfu koja ce mi raditi 2-3 godine na high a koju kasnije mogu isplativo nadograditi.

Cilj je kanta sa maticnom zadnje generacije koja ima buducnost za nadogradnju.

Kučište i napajanje svakako kvalitetno i predviđeno za dugogodisnji rad. USb 3.0 Ram DDR3 4Gb. HDD 1tb max. Proc i graficka best buy a da traju 2-3 god, kada bude vrijeme idu nove unutra nema smisla sada preplatiti.

Isao bih na AMD radi isplativosti i dugotrajnosti platforme, Intel navodno izbacuje novu pa brijem da je AMD svakako bolji izbor.

Periferiju imam.

Dajte prijedlog sta da slozim a i konstruktivna kritika na ovo moje razmišljanje je dobro dosla.

Marko.

Ti treba komp sada ili bis ga uzeo oko nove godine,u tom slucaju cekaj GTX450 I HD6XXX,i slicno za proc :)

17 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Nek nam prvo reće koliko novaca bi izdvojio..

http://gtabalkan.com
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Evo ti jedna s kojom ćeš uživati.

Matična ima najnoviji chipset, 4 GB rama kao što si htio, jako dobar procesor, grafička s kojom ćeš se naigrati još dosta dugo... i da SSD, pa ti uživaj Cool

P.S. Nisi naveo iznos, samo si rekao da ti treba gaming konfa, stoga...

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 18:05 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja bi rade Corsair napajanje

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Seasonic je u rangu sa Corsairom.

Bez brige kvalitetno je to napajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
wital kaže...

"Corsair je drek", Seasonic i CWT su bolji jer oni rade napajanja za Corsair.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
protjeran
Batista kaže...
wital kaže...

"Corsair je drek", Seasonic i CWT su bolji jer oni rade napajanja za Corsair.

znaci onaj ko proizvodi drek je dobar? Opel proizvodi motore za Cadillaca. Znaci li to da je Cadillac drek a Opel dobar?

On topic: neces pogrijesit sa ni jednim od ta 2 napajanja. Corsair je malo poznatiji kao brand i ima bolje razvijenu distributersku  (citaj garancijsku) mrezu i zato je nijansu skuplji. Oba branda imaju 5 godina garancije na napajanja samo ces se sa Seasonicom malo izhebat dok je ostvaris, ali i tako ti to nece trebati ako ga gadno ne preopteretis. U biti to je isti Q.

16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Sorry bio sam out par dana.

Konfu želim uzeti u narednih 15-20 dana.

Iznos? Ovisi o onome što dobivam. Pomozite mi složiti koncepciju ideje pa cemo vidjeti koliko to vrijedi.

Ako bude 6 000 super a ako bude 10 000 puno je ali je možda potrebno za ono što želim. Neznam ni sam zato i pitam Vas koji bolje znate materiju.

Ako želim konfu koja ce raditi 2god.na high a da je kasnije mogu isplativo nadograditi što mi treba?

Moje mišljenje je da maticna ploca mora biti sa zadnjim socketom i chipsetom, ddr3 utorima možda triple chanel, usb 3.0....sve potrebno za buducu isplativu nadogradnju.

Kuciste i napajanje kvalitetni za dugorocno korištenje. Hard disk 1tb, ssd ne treba. Dvd kvalitetan. Ram 4gb. zvuk nešto dobro za 7,1.

Za proc i graficko mislim da ne treba uzeti full high sada nego nešto tipa best buy i za 2-3god. nadograditi sa novim. Recimo da je nepotrebno uzimati sada i7 proc kad je skup a i nije iskorišten u igrama. I išao bih na AMD, cini sa isplativiji a i intel navodno radi novu platformu.

slažiteOsmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 14:55 (Marko.okraM).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Volio bih samo reć da se ulaganje u budućnost uvijek pokaže glupošću pri slaganju konfiguracija. Računalo se kupuje sada i za danas, sutra je to već zastarjela tehnologija. Uostalom, svom softveru (pa i igrama) cilj je da bude upotrebljiv na većini računala. Konkretno za igre, vjerovatno ne na maksimalnim postavkama ali igrivo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Evo za 5500 kn:

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 17:50 (xxCROsainTxx).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

možda ovak nešto??

+-1000kn za ram(zaboravio stavit) +-1000kn za ram(zaboravio stavit)
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 15:36 (Imbra12).
16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Evo jedna od Intela:

... ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming konfa/xxxxxkn.

Evo ti nova od mene, ovaj put bez SSD-a kako si rekao, sa slabijim napajanjem (u onu sam stavio malo pre jako) i sa jeftinijim kućištem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice