Gaming konfa

poruka: 31
|
čitano: 2.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Gaming konfa do 6000 kn

Ovako,razmišljam već par dana o kupnji nove konfiguracije.Složio sam si nešto u ADM-u pa me zanima da li je dobro odabrano ili ne.Ako bi nešto mijenjali na njoj,molim da se izabere nešto iz ADM-a jer tamo želim kupit.

Konfiguracija je sljedeća:

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMZ4GX3M2A Blue

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology

1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3

1 x MSI GTX 560 TwinFrozr II OC 1024MB GDDR5 256 bit

1 x MSI P67A-G45, Socket : 1155, Intel® P67, 4xDDR3 1066/1333/1600/

1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno

1 x ARCTIC-COOLING Alpine 7 Pro, socket 775 , 92mm PWM

Sve skupa 5945,01 kn.Ne obazirite se na Arctic-Cooling(znam da ne ide na taj procesor).Planiram staru konfu prodat,a nešto me hladnjak zeza,pa da čovjeku ne prodam polu-funkcionalni komp.

To bi bilo to

E,da ATI ne dolazi u obzir jer puna mi je kapa vise njihovih polu-proizvoda što zovu driveri(konkretno Rage se vuče ko krepana mačka na ATI-ju)

Hvala unaprijed na odgovorima

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Gaming konfa do 6000 kn
ericsneo kaže...

Ovako,razmišljam već par dana o kupnji nove konfiguracije.Složio sam si nešto u ADM-u pa me zanima da li je dobro odabrano ili ne.Ako bi nešto mijenjali na njoj,molim da se izabere nešto iz ADM-a jer tamo želim kupit.

1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1 x DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMZ4GX3M2A Blue

1 x Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology

1 x HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3

1 x MSI GTX 560 TwinFrozr II OC 1024MB GDDR5 256 bit

1 x MSI P67A-G45, Socket : 1155, Intel® P67, 4xDDR3 1066/1333/1600/

1 x CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno

1 x ARCTIC-COOLING Alpine 7 Pro, socket 775 , 92mm PWM

Sve skupa 5945,01 kn.Ne obazirite se na Arctic-Cooling(znam da ne ide na taj procesor).Planiram staru konfu prodat,a nešto me hladnjak zeza,pa da čovjeku ne prodam polu-funkcionalni komp.

To bi bilo to

E,da ATI ne dolazi u obzir jer puna mi je kapa vise njihovih polu-proizvoda što zovu driveri(konkretno Rage se vuče ko krepana mačka na ATI-ju)

Ja bi išao na ovu ploču http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10487 zbog toga što ima novi PCIE 3.0 pa kada dođu nove kartice da ne moraš mijenajti MBO

15 godina
neaktivan
Gaming konfa

Neces morat ni kad dode PCIE 4.0,kakve su to gluposti.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gaming konfa

Ne kužim zašto bih uopće htio to što predlažeš.

Planiram kupit ovu ili sličnu konfu i ne mijenjat ništa na njoj nekih 2-3 godine,a onda kupit novu(ako me kompovi onda budu još zanimali).A kao što ti je čovjek i rekao PCI-E će unazad biti kompatibilan

Jel ti to godina rođenja u nick-name-u???.

Molio bih da mi odgovaraju samo ljudi koji znaju šta pričaju,a ne neki klinjo kojem mogu komotno biti otac.Da,ako se netko pitao-toliko sam star

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 22:00 (ericsneo).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ivanjino96 kaže...

Ja bi išao na ovu ploču  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_352&products_id=10487  zbog toga što ima novi PCIE 3.0 pa kada dođu nove kartice da ne moraš mijenajti MBO

Još nije ni 2.0 skroz iskorišten pa ne će 3.0 grafe na njemu raditi. Svašta. Kolega BMK je pravo rekao.

Tiago Busques, con mucho gusto! ;-)
15 godina
ericsneo kaže...

1  x  Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155

1  x  DDR3 4GB (2x2GB) Corsair, 1600MHz, 9-9-9-24, CMZ4GX3M2A Blue

1  x  Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology

1  x  HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3

1  x  MSI GTX 560 TwinFrozr II OC 1024MB GDDR5 256 bit

1  x  MSI P67A-G45, Socket : 1155, Intel® P67, 4xDDR3 1066/1333/1600/

1  x  CoolerMaster HAF 912 Plus, Midi tower bez napajanja, crno

1  x ARCTIC-COOLING Alpine 7 Pro, socket 775 , 92mm PWM

To bi bilo to

Dobro je složeno. Možda bih samo uzeo ovu grafu na tvom mjestu jer se više isplati od GTX560Ti TF/II.

Matična će biti dobra i za SLi u budućnosti, dok je disk provjereno super. Kućište se vrlo isplati.

Inače, XFX 450 bi također držao tu konfu (i pod OC-om proca te grafe) bez da se oznoji. Čisto da spomenem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 22:32 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan

Znam,ta grafička je bila jedan od mogućih kandidata za komfu,ali sam odabrao sličnu,ali malo sporiju.

A napajanje sam uzeo jače jer je razlika 84 kune,a ovo je ipak 100 W jače(od viška glava ne boli-ne?)

15 godina
ericsneo kaže...

Znam,ta grafička je bila jedan od mogućih kandidata za komfu,ali sam odabrao sličnu,ali malo sporiju.

A napajanje sam uzeo jače jer je razlika 84 kune,a ovo je ipak 100 W jače(od viška glava ne boli-ne?)

U biti, čuo sam da je HAWK-ica nešto tiša od TF/II. Tak da je i to jedna od eventualnih prednosti.

Nećeš propasti za tih 60-tak Kn, vjerujem.

Naravno, od viška nikad glava ne boli.  {#}

14 godina
neaktivan

Ok,hvala

Budem pričekao još par dana da vidim da li netko drugi ima kakvih pametnih prijedloga da li treba nešto mijenjat na komfi

14 godina
neaktivan
Gaming konfa

Sada bi me još jedino zanimalo da li bi to napajanje izdržalo 2 560 TF/II u SLI-u?Jer ta matična je sa 2 PCI-E slota.

Ne bih to sada radio,nego za nekih godinu dana kad malo cijene padnu od 560

Hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 16:10 (ericsneo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Gaming konfa
Radije XFX550 onda.
16 godina
ericsneo kaže...

Sada bi me još jedino zanimalo da li bi to napajanje izdržalo 2 560 TF/II u SLI-u?Jer ta matična je sa 2 PCI-E slota.

Hvala na odgovorima

1 x     Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x     DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x     Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
1 x     ZALMAN CNPS 5X, socket 775/1155/1156/AM2/AM2/AM3
1 x     MSI GTX 560 HAWK TwinFrozr III 1024MB GDDR5 256 bits
1 x     HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x     MSI P67A-G45, Socket : 1155, Intel® P67, 4xDDR3 1066/1333/1600/
1 x     CoolerMaster Gladiator 600, Mid Tower, bez napajanja,crno
6.039,99Kn

nesto bolja grafa koja radi na visem taktu od TFII,dobar cooler za procesor,solidno kuciste,a ako ti ne odgovara onda uzmi onaj 912 HAF jer ja nisam htio daleko od 6k....

napajanje  je 550W,a ako budes isao na jos jednu grafu bit ce dovoljno osim ako ne clockas proc i grafu....

14 godina
neaktivan

Ne kužim-"šta XFX550 onda".Pa i je 550-tno napajanje(ako si na to mislio)

Ali svejedno,zanima me mišljenje više vas da li bi to napajanje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848 izdržalo 2 560 u SLI-u

14 godina
neaktivan
vepar kaže...
ericsneo kaže...

Hvala na odgovorima

1 x     Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155
1 x     DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x     Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W PSU - EasyRail technology
1 x     ZALMAN CNPS 5X, socket 775/1155/1156/AM2/AM2/AM3
1 x     MSI GTX 560 HAWK TwinFrozr III 1024MB GDDR5 256 bits
1 x     HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
1 x     MSI P67A-G45, Socket : 1155, Intel® P67, 4xDDR3 1066/1333/1600/
1 x     CoolerMaster Gladiator 600, Mid Tower, bez napajanja,crno
6.039,99Kn

nesto bolja grafa koja radi na visem taktu od TFII,dobar cooler za procesor,solidno kuciste,a ako ti ne odgovara onda uzmi onaj 912 HAF jer ja nisam htio daleko od 6k....

napajanje  je 550W,a ako budes isao na jos jednu grafu bit ce dovoljno osim ako ne clockas proc i grafu....

Kuler ne bih odmah kupovao(možda za nekih par mjeseci).Kućište mi je moje ljepše(bez uvrede),a i sa memorijom sam sigurniji sa Corsair-om nego sa Kingmax-om

Komp nisam planirao clockat(sve bi radilo na stock freq.

Osim tih par stvari,nisam vidio da ste nešto puno mjenjali na mojem odabiru-valjda sam onda solidno odabrao

15 godina
neaktivan
Gaming konfa

eto imam ja 2 prijedloga, slozio za jednog forumasa u drugoj temi. www.protis.hr

i5 2500K+GTX 570 i5 2500K+GTX 570
PII 955+HD6870 CFX PII 955+HD6870 CFX
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xyan kaže...

eto imam ja 2 prijedloga, slozio za jednog forumasa u drugoj temi. www.protis.hr

Hvala,ali ne bih u protisu kupovao da mi netko plati tu cijelu komfiguraciju.

Internet & forumi su puni {#} koja su priuštili poštenim kupcima,tako da cu se radije držat provjerenih trgovina(i koliko sam vidio -barem 90% iskustva ljudi sa ADM-om su veoma pozitivna).Za razliku od lopova iz Protisa

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:32 (ericsneo).
15 godina
neaktivan
Gaming konfa

a dobro, inace ja imam posve pozitivna iskustva s njima (zasad), a dosta sam im ostavio. doduse, nisu srdacni kao u protisu i adm-u... ali dadu se ove konfe sta sam slozio u protisu i na adm preslikati, imaju skoro pa identicne cijene u velikoj vecini slucajeva, uzmi ovo ko popis komponenti, u krajnjem slucaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 21:44 (xyan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gaming konfa

Imate u zadnjem broju Bug-a tekst o low i big budget gaming konfiguracijama, preporućam da pogledate.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Imate u zadnjem broju Bug-a tekst o low i big budget gaming konfiguracijama, preporućam da pogledate.

ma....ja znam da oni znaju slozit konfu, al ove im i nisu bas nekaj....da ne duljim oko toga zakaj su te konfe, takve kakve jesu

15 godina
ericsneo kaže...

Ne kužim-"šta XFX550 onda".Pa i je 550-tno napajanje(ako si na to mislio)

Ali svejedno,zanima me mišljenje više vas da li bi to napajanje

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848 izdržalo 2 560 u SLI-u

Držalo bi. Ispod haube je S12II konstrukcija od SeaSonica. Nema frke.

woodgamesfx kaže...

Ne daj Bože da netko pogleda, a kamo li uzme u obzir za razmatranje pri kupnji. Moja baka bi bolje složila.

xyan kaže...
woodgamesfx kaže...

ma....ja znam da oni znaju slozit konfu, al ove im i nisu bas nekaj....da ne duljim oko toga zakaj su te konfe, takve kakve jesu

Bit je u tome da ne znaju. Još mi krenu pisati kako jedan LC GP2 550 nije u stanju držati dvije 6850-ke u CF-u! Prestrašno, no comment on this.

15 godina
neaktivan
Gaming konfa

ne vjerujem bas da denis arunčić ne zna sloziti konfu. al stvar je da si limitiran time sta ces od kojeg dobavljaca dobiti. eto, sijecanjski BUG sa xPC-em je bio vrhunski, i onaj izvana i onaj koji su slozili u RH (s time da su imali i napomene kako bi poslozili, ali nije im bilo dobavljivo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
xyan kaže...

ne vjerujem bas da denis arunčić ne zna sloziti konfu. al stvar je da si limitiran time sta ces od kojeg dobavljaca dobiti. eto, sijecanjski BUG sa xPC-em je bio vrhunski, i onaj izvana i onaj koji su slozili u RH (s time da su imali i napomene kako bi poslozili, ali nije im bilo dobavljivo)

Jesi li vidio konfe? Očito nisi. {#}  Ispada da nemaju pojma.

15 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
xyan kaže...

Jesi li vidio konfe? Očito nisi. {#}  Ispada da nemaju pojma.

da, jesam. ma bolje bi mi to slozili, al naviko sam na njihove ovakve...nisu lose, al da se dade bolje, dade se puno bolje. al da im se javis da ne valjaju, onda bi nas popljuvali

14 godina
neaktivan
Gaming konfa

Zaboravio reći,prije 2 dana ih zvao i naručio cijelu konfiguraciju.I što me danas čekalo kad sam se vratio s posla?Konfiguracija došla(sve original kutije-ako zatreba,jedino CD od grafičkih drivera su zaboravili stavit,ali nije problem-skinem ih sa net-a).A unutra je valjda sve što sam naručio,zbog naljepnice ne mogu da provjerim.

Ovo pisem sa starog kompa,jer bih na novi instalirao Win 7,a zasada ga nemam.Kolega sa posla ga može jeftino dobit,jer radi u računovodstvu,pa naručuju Winse za firmu.A kad naručuju za firmu,mogu i jedan za mene.

Ugl,za sada ne mogu apsolutno ništa sa njim dok ne dođu Windowsi(a tako bih ga htio isprobat).SHIT

Eto toliko

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gaming konfa

slobodno ti instaliraj windowse, pa ce valjda unutar 30 dana covjek nabaviti to da ih aktiviras (jedino ti je product key bitan oko legalnosti windowsa)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xyan kaže...

slobodno ti instaliraj windowse, pa ce valjda unutar 30 dana covjek nabaviti to da ih aktiviras (jedino ti je product key bitan oko legalnosti windowsa)

Radije ću mu dati par dana fore

Sad sam se sjetio,imam dva harda koja bih htio ugradit u tu konfu,a ne mogu zbog {#} naljepnice.Jel zna netko ovdje kako bih to skinuo,a da ne izgubim garanciju ili se mogu slikat?

16 godina
ja sam ih zvao zbog toga i rekli su da gubim garanciju na KONFIGURACIJU, ali ne i na komponente.
486 PWNZU! http://www.speedtest.net/result/1456936834.png
16 godina
Gaming konfa

Ma to sa tim naljepnicama je totalno sranje. Samo skni,ionako imas garanciju na svaku komponentu posebno.

Evo da samo iskomentiram,iako malo kasno,trebao si ici na malo jace napajanje. Danas-sutra ako ces ici na SLI ovo ce ti napajanje biti tijesno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bur3k kaže...
ja sam ih zvao zbog toga i rekli su da gubim garanciju na KONFIGURACIJU, ali ne i na komponente.

Šta,oni daju neku garanciju na cijelu konfiguraciju-to nisam znao

Još jedna stvar-s čime sam trebao dobiti SLI mostić,jer ja ga ne nađem

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 20:26 (ericsneo).
14 godina
neaktivan
black_sb kaže...

Ma to sa tim naljepnicama je totalno sranje. Samo skni,ionako imas garanciju na svaku komponentu posebno.

Evo da samo iskomentiram,iako malo kasno,trebao si ici na malo jace napajanje. Danas-sutra ako ces ici na SLI ovo ce ti napajanje biti tijesno.

Bio na

http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

izračunao mi 492 W sa dvije 560 GTX Ti-znači nešto malo bi mi ostalo,a kao što sam i rekao,ništa ne planiram overclockirat

Jest da će biti na knap,ali vjerujem da to napajanje bi to moglo izdurat-i to duže vrijeme

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice