Dvojba oko grafičke kartice

poruka: 30
|
čitano: 4.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav

imam jedan problem

dvoumim se oko kupnje grafičke kartice

e sad je problem u tome

dali se isplati kupit još jedna

XFX GeFORCE 8800GT Alpha Dod Edition 512MB DDR3

pa da stavim u SLI ili kupnja nove grafičke

konfiguracija je pod Moj PC

hvala

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 13:32 (Snake).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koliko si spreman uložiti u kartcu?

bolje je kupit novu

I would love to change the world, but they won't give me the source code

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvojba oko grafičke kartice

Do kolko para mislis ulozit? I ne mozes ic u SLI jer nemas 2 PCI-E (x16, x8, x4) utora.. Namigiva

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
16 godina
neaktivan

sli ti neče iči jer ti matična ima samo jedan utor za grafičku

najbolje ići na neko novije rješenje DX11 najbolje

Neznam di se ide za to .

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kada već ionako ne možeš ići na SLI varijantu (zbog nedostatka dodatnog utora na matičnoj), jedina opcija ti je kupnja nove grafičke.

U ovom trenutku najisplativija bi ti bila neka dx11 Radeonka 5850 (ako uspiješ nabavit), odnosno slabiji model 5770 Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Uzmi slobodno HD5770 kao što Dado kaže. Super kartuša za male pare em nova DX11... Trajat će ti sigurno 2 godine kao i ta tvoja 8800 GT Alpha Dog XXX koju si kupio neke početkom 2008.Neodlučan

sell the kids for food weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ček ček ček; zar ovdje nitko ne konta da čovjek ima 350W napajanje???

Ja nebih slušao savijete onih koji preporučuju kartice bez da brinu o napajanju!

Ako više voliš nVidiu, preporuka je GTX 260 ili jače.

Ako pak ATI onda HD 4870, HD 5770 ili jače.

Ispod toga nećeš osjetiti neku razliku.

NO JEDNO JE BITNO -> Što god da radio/mijenjao, mjenjaj prvo napajanje.

Edit: I pređi na x64 tj 64-bitni OS jer ovako ti 3 GB RAMa zjapi prazno i neiskorišteno.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 16:37 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da vidi stvarno... Hmm ima napajanje od 350W i to ne kvalitetno kao recimo Corsair. Nezz ni sam kako mu to pogonilo tu 8800 GT kartušu? Jer ja sam imao istu pred dvije godine i nije radila sa napajanjem Coolermaster 460Iznenađen jer se pregrijavalo. Nisam mogao ga ni dotaći rukom kako je kućište bilo VRELO!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pozdrav

pa evo budžet mi je za sada 2500 kn ali ako ni je napajanje slabo onda mi se odnosi i na grafičku i na napajanje

evo da kažem što se tiče ploče mislio sam neku uzet do 400 kn sa sli-om

ali evo to otpada

a što se tuče napajanja da iskreno nije baš neko jer dosta vidim u nekim zahtjevnijim igrama

recimo kad isključim ostalih 5 diskova radi bez problema ali kad mi rade svi diskovi onda mi počne cupkat malo

imam i problem sa grafičkom kad igram recimo COD 6 Modern Warfare 2 igra mi radi super na 1650¤1050 na ful detaljima ali problem je u tome što nakon par minuta igranja na grafičkoje se postupno pojačava hladnjak (sve jače radi)

i nakon sat vremena igre grafičku nemožete ni taknut koliko je vruća

pozdrav

15 godina
neaktivan

sapphire ati radeon hd 5850

corsair vx 450w ili vx 550W

oko 2000 + 560 ili 650 kn

I would love to change the world, but they won't give me the source code
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 17:52 (P4k1).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da to ti je normalno sa tim napajanjima od 350W na mainstream konfi i grafičkoj... Dakle zaš ne bi zapravo uzeo neku matičnu koja podržava SLI pa neku bolju i onda još jednu takvu 8800 GT u SLI. To ti je prvo jer imaš para za bacanje što se tiče matična-grafa solucije. Ili najprije uzmeš si jednu radeon HD5850 ako voliš ATI i novo napajanje. HD5850 dođe ti oko 1800-1900 KN i za razliku ubodeš neko novo napajanje od 500W. Mislim da je 500W dosta za tog novog radeona. Ili 550...HmmNeodlučan

17 godina

Corsair 450W uvrh glave- oko 500kn

u ADM-u (dobili su je btw) Sapphire HD5850 - 1950kn (u Gor Info je 1825kn prema nabava.net - ne mogu potvrdit jer im je site "under construction")

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 18:03 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam grafu ranga one koju ima autor teme.

To je još uvijek sasvim OK za 1680x1050 rezoluciju.

Nema potrebe da se grafa mijenja još neko vrijeme.

To što se grije samo znači da ju treba očistiti i zamjeniti termalnu pastu.

Eventualno zamijeniti njeno hlađenje nekim tipa Scythe Musashi ili Arctic Cooling Accelero.

Što treba definitivno zamijeniti, definitivno napajanje.

Dovoljno je neko tipa Corsair CX 400W, no pošto se ima novca recimo bolje Corsair VX 450W.

Može i Scythe Kamariki 450W, i ono je sjajno. Japansko.

Ivan Marijanović, univ.bacc.ing.comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uzmi grafu i napoj,miran si dvi god. -ukupno 1770 kn

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
protjeran

Ovo i ovo.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

moze uzet puno bolju grafu od te, recimo dno hd4890 i sta ce mu to napajanje dosta je neki corsair maxx 550W, i 450W mu je dosta ako nece crossfire

16 godina
Mitsuoka kaže...
dery kaže...

moze uzet puno bolju grafu od te, recimo dno hd4890 i sta ce mu to napajanje dosta je neki corsair maxx 550W, i 450W mu je dosta ako nece crossfire

Obična 4890 nije ništa bolja od ove goldenice šta san mu je preporučija,a napoj je odličan omjer uloženo/dobiveno.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 19:54 (dery).
16 godina
neaktivan

a da prodaš procesor i matičnu i pređeš na amd?

klikni HVALA, nije toliko teško!
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odličan omjer uloženo/ dobiveno je FORTRON 400W PNF, koji bez brige tjera SLI 8800GTS 512.... a to znači da je dosta jak za bilo koju SOLO karticu!

Druga stvar, nevidim razlog bacanja 8800GT, bar ne još!

8800GT na 22" radi savršeno dobro, naravno ako imaš neki bolji cpu, ili dotičnog naklokaj bar na 3.6/3.8GHz !

Tih 2500kn uloži u Fortorna 400W(290kn-nemaš razloga davat više za corsa) i neki bolji proc, imal budeš više koristi neg da bacaš pare za grafičke kod kojih ionak nebuš videl razliku na 22" + ovaj proc koji sad imaš!

A sad na kraju mi reci jel ti šteka koja igrica? Imam pored 8800GT na 22" i meni sve radi odlično na HiGh, pa me čudi zakaj bi mijenjal karticu??

17 godina

Autoru teme: Jesi ti podizao taktove procesora možda? Ako nisi onda nemaš potrebe za novom grafičkom, digni ga na 3,0-3,5Ghz ili koliko taj model već ide i vozi dalje, a možeš i grafičkoj malo dignut taktove.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 0:06 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...
Mitsuoka kaže...
dery kaže...

Obična 4890 nije ništa bolja od ove goldenice šta san mu je preporučija,a napoj je odličan omjer uloženo/dobiveno.

hd4890 je na fullHD cesto bolja od gtx275...pogledaj po benchmarkovima na netu

17 godina

Nemoj ni pocinjat... sad ce ti barem 5 ljudi rec "a Physx... znas li sta gubis bez njega...."

Najbolje ne pocinjat... samo reci sto mislis da je bolje i tjeraj dalje, neka autor odlucje

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

pozdrav

hvala vam na odgovorima

najprije ću kupit neko dobro napajanje corsair

evo da me otvaram novu temu iskoristit ću ovdje pa da pitam

treba mi neka konfiguracija pc-a (nešto najjeftinije) samo da može pokrenut FUL HD to bi spojio na tv nešto ka media centar slično

jer mi se neda stalno ištekavat i preštekavat na tv

pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ima mozda netko tko bi dao nvidia 9800 GTX za moju gainward hd4850GS.... dosadio mi ATI zelim malo imat Nvidiu, dok si nekupim Hd5870...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Snake kaže...

pozdrav

hvala vam na odgovorima

najprije ću kupit neko dobro napajanje corsair

evo da me otvaram novu temu iskoristit ću ovdje pa da pitam

treba mi neka konfiguracija pc-a (nešto najjeftinije) samo da može pokrenut FUL HD to bi spojio na tv nešto ka media centar slično

jer mi se neda stalno ištekavat i preštekavat na tv

pozdrav

Za to ti bi bilo najbolje da uzmeš neku AMD platformu sa int. grafičkom...te neki dual core čim jeftinije!

17 godina
neaktivan

pozdrav

hmm neznam nekako amd mi se zamjerio prije 5-6 godina i tad sam reko nikad više (možda griješim)

razmišljao sam o htpc-u ali iskreno nikad nisam dobio kompletan odgovor

dali recimo ako imam bluray rip 1080p koji ima u sebi 2 audio jezika i dva prevoda dali mogu izabrat koji ja želim audio i prevod

neko kaže da neko kaže ne

pa nisam na čistome, zato sam se odlučio na slaganje pc konfiguracije

pozdrav

17 godina
protjeran

Taj AMD je u dotičnih 6 godina napredovao itekako... Pa ja sam recimo imao AMD grafe već par godina bez ikakvih problema od one stare AGP do najmodernije HD5850 sad! HTPC ti je itekako isplativo računalo. Bolje nego da si ga sam složiš. Ja sam malo gledo u ADM-u sad i nisam uspio ukomponirat neku konfiguraciju u tvojih 2,5k KN. Za HTPC. Jer ti treba grafika sa HD TV out, a to su nove i skuplje grafe, i onda neki brzi hard od recimo barem 1TB... Bogataš A to ti je vec preko 1800... Čak je ADM najeftiniji u Hrvatskoj gotovo općenito!

chew your meat for you pass it back and forth in a passionate kiss...
17 godina
neaktivan
Snake kaže...

pozdrav

hmm neznam nekako amd mi se zamjerio prije 5-6 godina i tad sam reko nikad više (možda griješim)

razmišljao sam o htpc-u ali iskreno nikad nisam dobio kompletan odgovor

dali recimo ako imam bluray rip 1080p koji ima u sebi 2 audio jezika i dva prevoda dali mogu izabrat koji ja želim audio i prevod

neko kaže da neko kaže ne

pa nisam na čistome, zato sam se odlučio na slaganje pc konfiguracije

pozdrav

Ha, pa i meni se zamjerio AMD ali slijedeci CPU koji uzimam je Athlon II x4 620. Kazu mi svi da se popravio, ne znam sto se tebi zamjerio ali sam ga ja zamrzio. Medjutim pare su bile presudne ovaj put. Umjesto 4850 i i5 750 odlucio sam se za 4890 i Athlon II x4 620 ali eto nisu  imali na stanju 4890 a ja ne mogu vise da cekam pa sam uzeo 5770. Sve mi ovo stize u ponedjeljak. A bas me interesuje sto ti se AMD zamjerio. Jer ja cu ga svakako testriati prvo malo par dana da znam prosto na cemu sam, pa ti mozda budem mogao dati odgovor iz prve ruke kako se sada ponasa.

17 godina
neaktivan

Pozdrav

evo sutra idem kupit napajanje

zanima me samo jedno još

dali ima neke razlike u napajanjima koja rade recimo 10 sati dnevno i koja rade  po 10-20 dana da se komp ne gasi

jer memi je komp znao radit i po 30 dana bez prestanka

pa ako ima molio bih da odgovorite

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Snake kaže...

Pozdrav

evo sutra idem kupit napajanje

zanima me samo jedno još

dali ima neke razlike u napajanjima koja rade recimo 10 sati dnevno i koja rade  po 10-20 dana da se komp ne gasi

jer memi je komp znao radit i po 30 dana bez prestanka

pa ako ima molio bih da odgovorite

hvala

Važno je samo da je kvalitetno napajanje, a i ovisi oće li ono radit na 100% snage ili 50% tih dana. Inače, ja imam Chieftec napajanje (450W) i kompić stalno radi, i nema problema sa pregrijavanjem baš nikad, pa ne vidim zašto bi tvoje (još kvalitetnije) se gasilo.

Z-1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice