Dio konfiguracije za 7000kn

poruka: 5
|
čitano: 746
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Elem,

trebam savjet u vezi konfiguracije za navedene novce.

Ne trebam cijeli paket već samo - Matičnu ploču, Procesor, Radnu memoriju, Tvrdi disk i eventualno  -  napajanje.

Preferirao bi intel i i7 procesore nauštrb AMD-a, jer sam na više mjesta načuo da su u aplikacijama puno brži i htio bi što više RAM-a može stati za te novce.

U prilogu je konfa koju sam ofrlje sklepao. Ako netko ima bolju ideju, postajte.

Ajmo! :)

PS. dodatno pitanje - Može li navedenu konfiguraciju pogoniti malo starije Chieftec-ovo napajanje od 400W?

Grafička bi bila 9800GT.

Ghostara/Sabran - Grd/RK [60] [Eldar]
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 12:59 (Ghostara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Dio konfiguracije za 7000kn

Ja bi uzeo svakako Black WD za sistemski disk, ne znam mnogo o tom Thermaltakeu također,ali u Linksu imaš LC Powera sjajnih silent gianta GP3 serije,izvedba 560 i 650W. Vrlo vrlo solidna napajanja za tu lovu. Ili ako nećeš riskirati,tu je uvijek VX450W Corsair ili slabiji CX400.

16 godina
neaktivan

Da, slažem se, HDD ne bih taj za ovu konfu. Iako je solidan HDD, Black je ipak brži. Osobno, možda bih radije išao na 6GB rama pa ubacio VelociRaptor. Napajanje možda Seasonic, imaju dobar omjer cijene/snage, a kvaliteta je na razini.

Jasno mi je da je u radu sa nekim aplikacijama RAM uvijek dobrodošao ali nikako ne bih u ovakvu konfu nauštrb brzog HDD-a i dobrog napajanja gurao više od 6GB RAM-a.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 13:09 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dio konfiguracije za 7000kn

ADM:

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
17 godina
neaktivan

Validni prijedlozi, hvala momci!

Možda je zaista pametno odreći se 6gb RAM-a i kupiti kvalitetnije napajanje i HDD. DDR3 bi i tako trebao pojeftiniti u skorijoj budućnosti pa će ga biti lako ubaciti.

Ghostara/Sabran - Grd/RK [60] [Eldar]
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 14:35 (Ghostara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice