Decki i cure jel valja ovo ista :)

poruka: 57
|
čitano: 3.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
1 x ASUS P7P55D EVO, 1156, Intel P55, DDR3
1 x Procesor Intel i3 540, 3.06GHz, 4MB cache, socket 1156
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9, KVR1333D3N9K2/4G
1 x Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2
1 x HDD Seagate 750GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12
1 x DVD upisivač NEC AD 7240S, DVD±RW 24x crn, bulk
1 x XFX GTX 260 GeForce GTX 260, 896MB DDR3 448bit, 576MHz,ADJA
1 x CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno

Jel ovo ista valja?? Treba sta mjenjat(mozda napajanje slabije)??
Hvala svima na pomoci i savjetima unaprijed :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolje stavi i3 530 jer ga moš klokati i do 4GHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Decki i cure jel valja ovo ista :)
Grimi kaže...
1 x ASUS P7P55D EVO, 1156, Intel P55, DDR3
1 x Procesor Intel i3 540, 3.06GHz, 4MB cache, socket 1156
1 x DDR3 4GB (2x2GB) Kingston, 1333MHz, CL9, KVR1333D3N9K2/4G
1 x Napajanje CORSAIR 650W, TX Series CMPSU-650TXEU, 12cm vent,ATX2
1 x HDD Seagate 750GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12
1 x DVD upisivač NEC AD 7240S, DVD±RW 24x crn, bulk
1 x XFX GTX 260 GeForce GTX 260, 896MB DDR3 448bit, 576MHz,ADJA
1 x CoolerMaster HAF 922, Midi tower bez napajanja, crno

Jel ovo ista valja?? Treba sta mjenjat(mozda napajanje slabije)??
Hvala svima na pomoci i savjetima unaprijed :)

Po meni odlična konfa, a sto se tiće napajanja, nikad ne znas sto ces uzeti i upiknuti... Tako da sto vise to bolje Smijeh

Odsada smo Real i ja jedno!
17 godina

Zašto baš dvojezgreni proc?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pa zasto ne...dobro prvenstveno je radi love,bas hocu intel a po meni i ne treba vise...htio sam pogodit bas uravnotezen kompjuter i mislim da taj procesor i vise nego dobro se uklapa..?
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Zašto baš dvojezgreni proc?

Pa dovoljan mu je očito, a i može clockati 540 na 4.0GHz isto kao i 530.

15 godina
neaktivan

Intel [Socket 1156]:

Asus P7P55D Evo

Intel i3 530

4GB (2x2GB) Corsair XMS3 Classic, 1600MHz

896MB XFX GTX 260

500GB Samsung Spinpoint F3, 7200rpm, 16MB cache

LG GH22NS

650W Corsair HX650

CoolerMaster 690 nVidia Edition

Cijena: 7,208.99 HRK

Moj komentar: Samo overclockaj procesor na 4.0GHz i kupi tek dolazeći CoolerMaster V6 hladnjak. Ova konfiguracija će ti držati dugo, a sa GTX260 moš igrati GTA IV sve na full.

GTX 260 test u igrama:

BTW. Daj reci cijenu dokle misliš potrošiti na računalo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prvo hvala na sugestiji :)
Pa tako nesto oko 7000 hrvatski kuna :)....da razmislja sam sad da uzmem taj INTEL i3 530 posto je i manja cjena a isti potencijal ima kao i serija 540....da i to sam uze u obzir da kroz mjesec dana od kupnje(kad placa dode druga :P ) uzmem sve nove ventilatore kao i ventilator za proc da se to moze malo overclockat....a stra se tice tog tvog kucista mislim da cu rade ostat pri Cooler Master HAF 922 mislim da je bolji i po gledanjim i citanju na netu sta ljudi kazu nemogu bolje uzet za neku srednju visoku klasu...mislim da je bolji nego taj nvidia edition a i nije ti meni nesto sad prioritet da on svijetli ko svemirski brod :))
16 godina
neaktivan
Grimi kaže...
prvo hvala na sugestiji :)
Pa tako nesto oko 7000 hrvatski kuna :)....da razmislja sam sad da uzmem taj INTEL i3 530 posto je i manja cjena a isti potencijal ima kao i serija 540....da i to sam uze u obzir da kroz mjesec dana od kupnje(kad placa dode druga :P ) uzmem sve nove ventilatore kao i ventilator za proc da se to moze malo overclockat....a stra se tice tog tvog kucista mislim da cu rade ostat pri Cooler Master HAF 922 mislim da je bolji i po gledanjim i citanju na netu sta ljudi kazu nemogu bolje uzet za neku srednju visoku klasu...mislim da je bolji nego taj nvidia edition a i nije ti meni nesto sad prioritet da on svijetli ko svemirski brod :))

P.S bio sam se dvoumio izmedu graficki kao sta su 5770,5830 i ova 260 nvidia i rekoh sebi uzet cu nvidio pa makar ove bile 50% bolje...dosta mi je tih radeonki a nekako su mi nvidie kvalitetnije posto se manje griju...isto sam po netu luta trazio nesto i mislim da je ipak nvidia kvalitetnija iako mozda nije jaca...

16 godina
neaktivan
hehehe ironije...a sad gledam ovaj nvidia edition i nije los da budem iskren...tako da oprosti al moga bi uzet u obzir njega pa da ustedim 100-200kn za kavu,sok i cigarete :)....
15 godina
neaktivan

Uzmi si ovu konfu iako je napajanje prejako, no nikada neznas. Možda kasnije kada jos malo zaradis uzes si Intel i7 875K OC Unlocked, GTX 480 i dodatnih 4GB rama.

Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
da imas pravo stvarno konfa nije losa a sad gledam i filmic o Cooler Master CM690 Nvidia edition kućištu i jako je dobro...recimo ima za svaki ventilator dodatak protiv prasine sta je super i dosta mjesta..ect...stvarno hvala na tom prijedlogu za kućište :)) :D
15 godina
neaktivan
Grimi kaže...
da imas pravo stvarno konfa nije losa a sad gledam i filmic o Cooler Master CM690 Nvidia edition kućištu i jako je dobro...recimo ima za svaki ventilator dodatak protiv prasine sta je super i dosta mjesta..ect...stvarno hvala na tom prijedlogu za kućište :)) :D

U ovu gore konfu navedenu koju sam ja složio sam siguran da ćeš dobro proći, jer tu konfu ima moj prijatelji na rezoluciji 1680x1050 je igrao Crysis na Very High bez AA i bez ikakvog štekanja (neznam FPS, no nije štekalo tijekom igranja).

17 godina

Ja bi recimo uzeo rađe ovako nešto, ak mora bit intel, al za te pare se dobije bolja AMD konfiguracija.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...

Ja bi recimo uzeo rađe ovako nešto, ak mora bit intel, al za te pare se dobije bolja AMD konfiguracija.

5850 bolje stavi 550W za svaki slučaj. Al dobra je i ova i3. A i autor je rekao da oče nVidiu.

17 godina

ovo napajanje drži tu konfu bez problema, ja sam samo reko šta je po meni isplatljivije za te novce ako baš preferira intel, a ova grafa HD5850 je dosta brža od GTX 260.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...

ovo napajanje drži tu konfu bez problema, ja sam samo reko šta je po meni isplatljivije za te novce ako baš preferira intel, a ova grafa HD5850 je dosta brža od GTX 260.

Brza je za 5-10 FPS-a, a negdje i 5850 gubi od GTX 260.

16 godina
enneloop kaže...

Moj komentar: Samo overclockaj procesor na 4.0GHz i kupi tek dolazeći CoolerMaster V6 hladnjak.

Ma kud V6..bučan ko vrag..Viče..navodno

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
enneloop kaže...

Moj komentar: Samo overclockaj procesor na 4.0GHz i kupi tek dolazeći CoolerMaster V6 hladnjak.

Promjeniš ventilator. Zamjeniš za Sharkoon "Golf Ball" Silent Eagle koji košta prek 100kn.

16 godina
enneloop kaže...
DamageHigh kaže...
enneloop kaže...

Promjeniš ventilator. Zamjeniš za Sharkoon "Golf Ball" Silent Eagle koji košta prek 100kn.

I daš 700 kn za cooler, a za te novce se da kupiti i bolja solucija..

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Onda najbolje da uzme Scythe Mugen 2.

17 godina

uglavnom po meni je ovo najbolja konfa za te pare 

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
decki i cure nemoj da se zajebavate oko gluposti...ima pasta za proc + 6 ili vise manje ventilatora na svakom mogucem djelu kucista....kad se bude nabrijava proc kupit ce se neki malo bolji ventilator za njega i opet stavit termalna pasta i sve radi super a ako ne bude to dobro onda ga bacim kroz prozor jer lazu xD :) the end :P
16 godina
enneloop kaže...
DamageHigh kaže...

Onda najbolje da uzme Scythe Mugen 2.

Ili Noctua-u NH-D14 koja je skupa (600 kn), ali razvaljuje. Ima za kupiti u Oprić informatici.

16 godina
neaktivan
Balvan8 kaže...

cemu 6x jezgreni procesor kad ja nisam informaticaar koji radi u nekoj tvrtki koja projektira zgrade od 500 katova...ako mi ikad u zivotu budu trebale ma i dvi jezgre e onda budem kupio 4x jezgreni :)....sve je to papilova :)

16 godina
neaktivan
a i izgleda kao da razvaljuje ovaj Noctua-u NH-D14....previse je to glomazno i nepotrebno za mene al sta je mocan je cooler :)
17 godina

ajd onda da neidemo u OT više, napiši za šta bi se koristio komp i do koje max. cijene misliš ić, jel ako nisi gamer i ne baviš se nekim zahtjevnijim programima, po meni je glupo trošit tolko love na komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Ili Intel ili AMD - Ili nVidia ili ATi" Covjek je lijepo rekao Intel i nVidia i nema tu AMD i ATi.

Grimi kaže...
Balvan8 kaže...

cemu 6x jezgreni procesor kad ja nisam informaticaar koji radi u nekoj tvrtki koja projektira zgrade od 500 katova...ako mi ikad u zivotu budu trebale ma i dvi jezgre e onda budem kupio 4x jezgreni :)....sve je to papilova :)

Citiram samoga sebe:

enneloop kaže...

Uzmi si ovu konfu iako je napajanje prejako, no nikada neznas. Možda kasnije kada jos malo zaradis uzes si Intel i7 875K OC Unlocked, GTX 480 i dodatnih 4GB rama.

16 godina
neaktivan
najvise za geiming i dao bi 7000kn zasto ne...ocu da traje neda mi se zezat da non stop nesto crkne...ovako se malo "istreses" s kunama kad se mora i znas da ce bar trajat ako nista :)
15 godina
neaktivan

Bolje uzmi Intel pa ga kasnije nadogradiš. Zapamti kasnije uzmi Intel i7 875K OC Unlocked jer ga moš clocknuti i na 5.1GHz sa V8, a sa vodenim vjerovatno i na 6GHz.

Moj PC  
0 5 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice