Državna matura 2011

poruka: 2.572
|
čitano: 604.250
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Državna matura 2011
22ivan2 kaže...

PRIMIO SAM INFORMACIJE DA CE OVO BIT SMJERNICE NA NIZOJ RAZINI !!
MOZE NAM SAMO POMOC ODMOC NAM NIKAKO NE MOZE !

Pozorno pročitaj ulomak iz romana u kojem Kovačić opisuje Ivičin dolazak u grad i Meceninu kuću. Kako izgleda Ivičin prvi susret s gradom? Koje osjećaje pobuđuje u njemu prvi pogled na grad?
2. Promotri sliku gradske djece,krčme,ulica i prolaznika. Koje razlike u običajima sela i grada spoznaje Ivica Kičmanović?

3. Usporedi Kovačićevu sliku grada i sela. Što možeš zaključiti o načinu života na selu? Koji su seoski običaji opisani?
Što zaključuješ o seoskom mentalitetu? Kako se gradska sredina odnosi prema seljacima i obratno seoska sredina prema gradskom stanovništvu?
4. Zašto dolazi do sraza grada i sela i što ga uvjetuje?
5.Što zapravo znače proročanske riječi "malog kanonika": " Oni će ti dijete pokvarit
6. Navedi najzanimljivije realističke seoske i gradske likove. Kojim stilskim postupcima Kovačić karakterizira likove?
Navodima potkrijepi svoje zaključke.

7. Kako se u Kovačićevom romanu ostvaruje jedan od temeljnih zahtjeva hrvatskog realizma- regionalnost?
Kako Laura utječe na Ivičin život? Protumači simboliku Laure. Navedi i ostale likove- simbole i objasni njihovu funkciju u romanu.

8. Što možeš zaključiti o kompoziciji romana? Teku li događaji kronološkim redom?
9. Odredi karakteristike pripovijedanja. Koliko ima pripovjedača u romanu? Objasni!

10. Izdvoji bajkovite epizode i odredi njihovu ulogu u romanu?
Koje podudarnosti između autorova života i života lika Ivice Kičmanovića uočavaš? Kako je oblikovan Ivičin lik

jeli ovo 100 posto sigurno??

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
16 godina
neaktivan
tonihrvat kaže...
Blizek kaže...

Jadno je što informacije tako lako cure... ista stvar se i prošle godine dogodila...

mislim da je to odlično za one koji pišu državnu maturu {#}

Nama jest odlično,ali jadno je da se to događa. Nažalost,tako se šlampavo rade sve stvari kod nas.

Guide za Warwicka: http://www.leaguecraft.com/strategies/guide/3252 Warbringer007 ( EU ) te moj brat Chomet ( EU )
14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
22ivan2 kaže...

Pozorno pročitaj ulomak iz romana u kojem Kovačić opisuje Ivičin dolazak u grad i Meceninu kuću. Kako izgleda Ivičin prvi susret s gradom? Koje osjećaje pobuđuje u njemu prvi pogled na grad?
2. Promotri sliku gradske djece,krčme,ulica i prolaznika. Koje razlike u običajima sela i grada spoznaje Ivica Kičmanović?

3. Usporedi Kovačićevu sliku grada i sela. Što možeš zaključiti o načinu života na selu? Koji su seoski običaji opisani?
Što zaključuješ o seoskom mentalitetu? Kako se gradska sredina odnosi prema seljacima i obratno seoska sredina prema gradskom stanovništvu?
4. Zašto dolazi do sraza grada i sela i što ga uvjetuje?
5.Što zapravo znače proročanske riječi "malog kanonika": " Oni će ti dijete pokvarit
6. Navedi najzanimljivije realističke seoske i gradske likove. Kojim stilskim postupcima Kovačić karakterizira likove?
Navodima potkrijepi svoje zaključke.

7. Kako se u Kovačićevom romanu ostvaruje jedan od temeljnih zahtjeva hrvatskog realizma- regionalnost?
Kako Laura utječe na Ivičin život? Protumači simboliku Laure. Navedi i ostale likove- simbole i objasni njihovu funkciju u romanu.

8. Što možeš zaključiti o kompoziciji romana? Teku li događaji kronološkim redom?
9. Odredi karakteristike pripovijedanja. Koliko ima pripovjedača u romanu? Objasni!

10. Izdvoji bajkovite epizode i odredi njihovu ulogu u romanu?
Koje podudarnosti između autorova života i života lika Ivice Kičmanovića uočavaš? Kako je oblikovan Ivičin lik

jeli ovo 100 posto sigurno??

nije 100% nitko jos nije imao test u rukama i da ti kaze da je 100% sigurno ali dobri su izvori !

ja se nadam da ce bit 80% da je to !

al svedno se ti uzdaj u svoje znanje ovo nek ti bude kao podsjetnik !

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011
Ajmo, koliko vas pise sutra esej? Jeste li spremni? :)

Ja se nadam raspravljackom... :)
14 Visa razina
16 Niza razina
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
15 godina
neaktivan
Šef kaže...

Ja se nadam Baraci... Ipak je Krležina godina...

16 godina
protjeran
Državna matura 2011

Evo što je na jednom forumu napisao tip za ove gore smjernice za U registraturi...

One TAKOZVANE SMJERNICE ZA REGISTRATURU to nisu nikakve smjernice nego demo ispita sa ncvvo ili slične stranice jer sam to već vidio! ne lažite druge...to je pokvareno

http://dizanje-ratia.info
16 godina
protjeran
Agent Rico kaže...
Šef kaže...

Ja se nadam Baraci... Ipak je Krležina godina...

Sve govori da će biti baraka. Sad kad nam uvale nešto drugo :P Ja ću najviše to ponoviti večeras i ujutro još, pa kud puklo :D

Sretno svima javite se sutra. Možemo mi to ;)

http://dizanje-ratia.info
17 godina
Državna matura 2011

ima li ikakve teme za raspravljački esej niže razine?

ako je ovo procurilo trebalo bi i to.

A life? Cool! Where do I download one of those?
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 22:10 (leo_819).
16 godina

ja se samo nadam raspravljackom,Uglavnom jel mi neko moze mozda reci nesto o raspravljackom ako je bio na kakvim priprema na sta da pazim,kako da zapocnem bilo sta,sto bi mozda pomoglo?

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Savjet, nemojte vjerovati glasinama sto ce biti, a sto nece. Tako su neki moji nasjeli na kojekakve "stopostotne" glasine i nemalo se iznenadili kada su dobili ispit pred sebe. Zato pamet u glavu i ne vjerujte nikome. Sretno.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Sretno svima sutra koji pišu!

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

ima li ikakve teme za raspravljački esej niže razine?

ako je ovo procurilo trebalo bi i to.

Nema, ali nije ni bitno jer je Registratura prelaka i o njoj možeš ispisati cijeli roman.

Odi na http://drzavna-matura.com/index.php i tamo imaš sve živo o tome... Pročitaš par primjera eseja, i to je dosta za nešto sam složit.... Sretno svima sutra! {#}

15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

sretno svima sutra... samo razmišljajte i opustite se... nemojte da vas uhvati trema... možete vi to rasturiti bez problema {#} ipak ste vi bugovci

''Znam da ništa ne znam.''
17 godina
Državna matura 2011

sad kontam da mi nije baš bila dobra ideja ne pročitati niti jednu knjigu pred ovaj esej, al sta je tu je. {#}

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Prošle su godine bila strana djela,pa se nadam da će ove godine biti domaća... Jedino ne želim pjesme,drugi razred i Goriota,dakle pola mi baš ne paše.

Guide za Warwicka: http://www.leaguecraft.com/strategies/guide/3252 Warbringer007 ( EU ) te moj brat Chomet ( EU )
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

sad kontam da mi nije baš bila dobra ideja ne pročitati niti jednu knjigu pred ovaj esej, al sta je tu je. {#}

Zato nas profesor tjera da pišemo opširne bilješke za važnije lektire{#}

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
Državna matura 2011

mi inače imamo relativno čudnu profesoricu, ovu godinu možda je dvaput spomenula državnu maturu i jednom smo samo pisali probni esej, dok je kod matematike totalno obrnuto, ova spominje maturu svake dvije minute.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2011
Nemojte te glasine uzimat zaozbiljno... Isto sam ja razmisljao da pustim neku glasinu, tipa da ce bit raspravljacki i usporedni... :P

Lako je sad pogađat koja ce bit...

A te glasine "ja sam cuo" ili "prica se po Zagrebu" su bezveze... ;)

P.S. Da moram pogađat, za raspravljacki ili onaj iz engleskog bih rekao EU :P
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
16 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

mi inače imamo relativno čudnu profesoricu, ovu godinu možda je dvaput spomenula državnu maturu i jednom smo samo pisali probni esej, dok je kod matematike totalno obrnuto, ova spominje maturu svake dvije minute.

Pisali samo jedan esej ove godine?ja sam prvi razred pa smo ih već 5 napisali, ja mislim{#}

14 godina

Svim maturantima želim puno sreće na predstojećim esejima {#}

We can do it 'cause we are BUGs {#}

** Live 4 Music **
17 godina
sudy_freak kaže...

Svim maturantima želim puno sreće na predstojećim esejima {#}

We can do it 'cause we are BUGs {#}

BUGs for life :D

In Trance We Trust!
15 godina
neaktivan
leo_819 kaže...

ee da je bar tako kod mene... pitam ja nju " profesorice hočemo li se u 3. i 4. zazredu pripremati za državnu maturu, hoče li biti nekakva dodatna??" a ona će meni " uopće me ne zanima, ja za to nisam plačene"...jednostavno likušu boli qurac jel mi išta kužimo ili ne, hočemo li pasti DM ili rasturiti, citiram nju "meni ni iz džepa ni u džep"... ženska nije ni p od profesora matematike, stvarno ne mogu vjerovat da postoje takvi profesori...

{#} off topic...

''Znam da ništa ne znam.''
16 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Da, nevjerojatno.Kod mene većina profesora predmeta za koje se ja zanimam stalno trube o tome

16 godina
zelim vam svima sretno i da uspjesno sutra napisete ;D
http://movies-monkey.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Sretno svima!

Jel jos nekog prpa?

Ipak su ovo najvazniji testovi u zivotu..

16 godina
brane47 kaže...

Sretno svima!

Jel jos nekog prpa?

Ipak su ovo najvazniji testovi u zivotu..

to mi je problem kaj me uopce nije,a vazni su testovi.Veca trta me bila kad sam ispravljo matisu

14 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Nije prpa al ipak je to naj vazniji test u zivotu !!

17 godina
neaktivan
22ivan2 kaže...

False alarm... To smo mi dobili u školi i piše još iznad "[...] esej od 400 do 600 riječi prema zadanim smjernicama." Ne vidi se sve što piše pošto je kopirka odrezala dio teksta. Uglavnom iste smjernice, ali za A razinu. Kao što APazinjanin kaže, to je samo primjer smjernica.

Koliko svi spominju tu Registraturu, ne bi se čudio da na kraju neće ni biti. Meni je na kraju bitno samo da prođem pošto se ne boduje hrvatski na fakseve na koje bi ja išao.

Bilo kako bilo, sretno svima sutra. Ja imam filing kao da idemo u rat, a ne pisati esej, ali jedva čekam sutra :D

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2011 23:40 (i_rambo_plache).
15 godina
neaktivan
Državna matura 2011

Iako sam tek 3. razred gimnazije,nadam se U registraturi da bude viša razina sljedeće godine. :D

Sretno!{#}

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
15 godina
ilija2010lukic kaže...
leo_819 kaže...

ee da je bar tako kod mene... pitam ja nju " profesorice hočemo li se u 3. i 4. zazredu pripremati za državnu maturu, hoče li biti nekakva dodatna??" a ona će meni " uopće me ne zanima, ja za to nisam plačene"...jednostavno likušu boli qurac jel mi išta kužimo ili ne, hočemo li pasti DM ili rasturiti, citiram nju "meni ni iz džepa ni u džep"... ženska nije ni p od profesora matematike, stvarno ne mogu vjerovat da postoje takvi profesori...

{#} off topic...

Za matematiku vam ne treba nikakvo dodatno pripremanje.  Uz malo manje straha, moći ćete riješiti gotovo svaki zadatak. S druge strane, ako se plašite zadataka, neće vam pomoći ni da riješite sve zadatke iz knjige. Ako dobijete drugi tip zadatka, najebali ste. Malo manje straha i sve će biti u redu, a ne odma odustati čim vidite zadatak ;)

Ethunder Hosting 1GB + domena = 129 KN Najjeftiniji hosting paketi u Hrvatskoj www.e-thunder.org
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice