Data mining (rudarenje podataka)

poruka: 6
|
čitano: 5.649
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znaci, potrebna mi je neka knjiga o "Rudarenju Podacima" na Hrvatskom jeziku ili neki seminarski rad, zavrsni, bilo sto odradeno na tu temu,

zahvaljujem,

zivili! ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2011 12:22 (mfire).
14 godina

BUMP

Itko se bavio s nečim od ovoga?

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina

Imaš ovu temu (ako je to to).

HTC 8X :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 23:53 (kratos091).
14 godina
Re: Data mining (rudarenje podataka)
kratos091 kaže...

Imaš ovu temu (ako je to to).

Hvala, ali to nije to.

Data mining je kopanje po stvarnim podacima i obrada istih.
Za razliku od rudarenja kriptovalute gdje se koristi GPU moć, ovdje se koristi CPU moć 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina

Radio sam klasifikaciju, klaster analizu i nešto malo regresije. Ako te zanima, imaš na Courseri dobar kolegij kod Andrewa Nga sa Stanforda - Machine learning gdje se možeš upoznati s osnovnim pojmovima, postupcima i metodama. Možeš proguglati Weku - to je alat nastao na sveučilištu čini mi se na Havajima (mislim Waikato, ali lijen sam sada provjeriti) koji omogućuje relativno lak ulaz u ovo područje. Možeš pogledati i ML repozitorij na stranici UCI za primjer kako izgledaju podaci koji se često koriste. Postoji hrpa odlične literature vezane uz ovo područje, ali ako tek počinješ ovo je po mom mišljenju dobar start.

14 godina
Arto kaže...

Radio sam klasifikaciju, klaster analizu i nešto malo regresije. Ako te zanima, imaš na Courseri dobar kolegij kod Andrewa Nga sa Stanforda - Machine learning gdje se možeš upoznati s osnovnim pojmovima, postupcima i metodama. Možeš proguglati Weku - to je alat nastao na sveučilištu čini mi se na Havajima (mislim Waikato, ali lijen sam sada provjeriti) koji omogućuje relativno lak ulaz u ovo područje. Možeš pogledati i ML repozitorij na stranici UCI za primjer kako izgledaju podaci koji se često koriste. Postoji hrpa odlične literature vezane uz ovo područje, ali ako tek počinješ ovo je po mom mišljenju dobar start.

Nešto sam o tome čitao u VIDI časopisu (ne sjećam se broja) pa me malo zaintrigiralo.

Podsjetilo me kada sam na Coursera-i upravo vidio lekcije vezane za to.

Kažeš, radio si s tim.
Radiš li još nešto vezano s tim i ima li tu kakvog novca ili je to više da se popuni koji redak teksta u CV-u i nauči nešto više?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice