Algebra ili FOI?

poruka: 4
|
čitano: 6.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Algebra ili FOI?

Dvoumim se između FOI-a i Algebre. Nemam baš neke radne navike, matematika malo šteka al mi solidno ide programiranje. Mislim da bi mi na FOI-u teže prolazio upravo zbog loših navika a Algebra zbog programiranja mislim da bi mi dobro išla a imam i frendove i rođake u Zg tako da smještaj nije problem dok je situacija za Varaždin odnosno FOI suprotna, morao bi tražiti stan, cimere, jedino mi se sviđa što je jeftiniji, manji i mirniji grad od Zagreba. Znam da je Algebra veleučilište nešto skuplja al planiram ciljat na sigurno a ne navlacit se sa godinama. Zanima me kako se prolazi na Algebri, kakva je buducnost poslije, koliko traje, tocna cijena, koji polozeni ispiti na maturi su potrebni itd. Cuo sam da se na Algebri dobiju neki certifikati nakon položenih godina Microsoft, Cisco...

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2013 16:22 (Space Invader).
14 godina
neaktivan
Re: Algebra ili FOI?

Evo ja ti trenutno studiram na Algebri. Imao sam isti problem kao i ti, dali otici u Varazdin na FOI ili ostati u Zagrebu ( iz Zagreba sam) na Algebri. Koliko sam gledao od frendova koji su na FOI-u matematika ti je nesto laksa, negdje na razini TVZ-a,
programiranje je isto tu negdje, ali ako mislis lagano prolaziti tu, varas se. Ako bas zelis lagano prolazit odi na VSite, koliko sam cuo, tamo su predavanja neobavezna, ispiti su isto neki cudni, itd... + dobijes od njih laptop, ako nesto nisu mijenjali! LOL

Evo primjer ovog tjedna, dok su svi jos na praznicima mi imamo predavanja i labose, tako da.... Ali moze se, privatan je ovo studij, pa se tako i odnose prema tebi, ako imas nekakvih problema uvijek se mozes dogovorit s profesorom kao s prijateljem (naravno postoji razina autoriteta, ali je to i dalje dosta opusteno).

Ovisno na koji studij se opredijelis dobijes i njihove certifikate ( Multimedija -> Adobe, Sistemasi -> Cisco, Programeri -> Microsoft...) - Svi ti certifikati se polazu s redovnim gradivom, tj. nema nikakvog izvan-nastavnog programa, sve sto trebas znat, radi se na fax-u.

Posao koliko sam cuo od starijih generacija nije toliko tesko pronaci, vecina ih ostane raditi u firmi u kojoj obavljaju praksu. Nakon sto im platis vise od 100k za bacc. diplomu bolje da se trgaju da ti nadju posao. Ali ako ti neznas o cem se radi i ako te nije briga onda ces jako tesko pronaci bilo sta, ali da, oni se trude da te zaposle u sto kracem mogucem vremenu.

Sto se tice cijene, godina ti je 33k.

Sve u svemu, Algebra je ok, ako imas para i zelis zavrsit sve te certifikate go for it! - Nije tako lose kako svi pricaju tu na forumu.

Ako nisi financijski siguran radije odi na FOI i plati 3 puta manje i vidi kako ide, jer ovo je prevelika investicija da samo probas zavrsit. 

Evo neznam koliko sam ti pomogao, ako imas jos kojih pitanja samo pitaj! :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 17:51 (xRyder).
17 godina
odjavljen
Algebra ili FOI?

Da imam izbor iso bi na drzavni faks, privatni mozes upisat i kasnije i lakse ga je zavrsit.

FOI je oke faks, nije vrh ko strojarstvo ili fer, ali razina iznad ekonomije, agronomije, tvz-a i slicno.

Idu mi tamo par frendova, zadovoljni su, ali (i najbitnije ali) ako ga oces zavrsit morat ces se zabit u stolicu ponekad i propustit subotnje izlazke tu i tam i visit nad knjigom.

http://isvijet.com.hr
16 godina
Re: Algebra ili FOI?
Edge kaže...

Da imam izbor iso bi na drzavni faks, privatni mozes upisat i kasnije i lakse ga je zavrsit.

FOI je oke faks, nije vrh ko strojarstvo ili fer, ali razina iznad ekonomije, agronomije, tvz-a i slicno.

Idu mi tamo par frendova, zadovoljni su, ali (i najbitnije ali) ako ga oces zavrsit morat ces se zabit u stolicu ponekad i propustit subotnje izlazke tu i tam i visit nad knjigom.

foi nemožeš uspoređivat sa strojarstvom ili ferom, na foi-u se uči implementiranje informatike u ekonomiji, programiranje izrade web-stranica i svih ostalih gluposti, na strojarstu je dominantna matematika i fizika (mehanika) koja nema veze sa foiem, a što se tiče fer-a informatika na foi-u je jača (na feru se uči elektrotehnika), foi je u vrhu među fakultetima te nauke... što se tiče razlike između algebre i foi-a gle, na algebri ces se naplacat da naucis nesto sto ucis na foi-u.. prva godina ti je jedino teško programiranje (radi se u c++) i matematika 2 (ako znas derivacije i integrale proci ces..) druga godina ti je teza iskljucivo radi OPM-a (odabrana poglavlja matematike), a ostalo ako se bar malo potrudis mozes dat..

što se tiče algebre, samo za cisco ti je 7400 kn, ako misliš još širit vidike ispod 20 000kn neces proci

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 14:43 (LUNAT1C).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice