Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 689.114
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

x

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 22:37 (PaganiZonda130).

0 0 hvala 0
15 godina

Pozz ljudi! Da li neko zna kako spojit usb stik na s5 sa otg kabelom? Da li mobitel mora biti rootan prije svega toga?

0 0 hvala 0
10 godina

Ne mora biti rootan. Trebaš OTG kabel, USB stick i to je to, samo spojiš sve zajedno i mob ti automatski otvara file manager. Nemoj zaboraviti "sigurno ukloniti" stick kad si gotov s radom (povuci notification bar i klikni).

Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
PaganiZonda130 kaže...

Je li moguće na S5 mijenjati one plastike sa strane mobitela ?

Nije zasebno, moraš cijeli prednji dio mjenjat

15 godina

Kolko vidim stik mora biti u FAT32 formatu jer ako ga formatiram u NTFS onda ga mobitel neprepozna tj pise memorija prazna iako nije. Da li postoji kakvo rijesenje za to? 

10 godina

NTFS je, ako se ne varam, Microsoftov izum za koji Google nije želio platiti licencu (što ide u prilog tome da je Android free OS), tako da taj format nije podržan od strane Androida. Osobno koristim exFAT format na microsd karticama i flash USB stickovima da bi mogao kopirati fajlove veće od 4GB i za sad sve radi bez greške; koristim OTG na 2 mobitela i tabletu skoro na dnevnoj bazi.

Znam da nije idealno, ali razmisli o drugom formatu ako misliš koristiti OTG.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Tu i je problem sta se ne moze kopirat file veci od 4 GB al svejedno zahvaljujem na pomoci ;))
12 godina
neaktivan
maks0806 kaže...
PaganiZonda130 kaže...

Je li moguće na S5 mijenjati one plastike sa strane mobitela ?

Nije zasebno, moraš cijeli prednji dio mjenjat

x

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 22:38 (PaganiZonda130).
10 godina
Solidsnake kaže...
Tu i je problem sta se ne moze kopirat file veci od 4 GB al svejedno zahvaljujem na pomoci ;))

Np. ;)

Ako se radi o GS5 i imaš microsd karticu - formatiraj i nju i USB stick na exFAT i moći ćeš kopirati 4>GB fajlove (preko OTG i PC-a). Na internu memoriju tako velike datoteke nisam probao kopirati pa ne znam da li funkcionira. Ako ćeš formatirati, provjeri kompatibilnost ostalih uređaja s exfat-om jer ga neki ne podržavaju.

15 godina

Je radi se o GS5 i imao sam microsd 32GB samsungovu kupljenu na ebayu i otisla je za manje od 3 miseca

16 godina
neaktivan

nemoj kupovati jeftine micro sd kartice preko ebaya . . .. 90% su kopije ...

1 0 hvala 0
15 godina

A koju uzeti onda kod nas i kod koga?

10 godina

Pitanje. 

Možda nije prava tema (linkajte onda di da pitam), al možda neko zna od vas. 

Zakaj mi ne radi smart remote na vivaxu? Ni bilo koju tv remote koji sam isprobao na play store. 

U dnevnoj imam 6 godina star lcd LG i tamo prima sve, a u sobi godinu i pol star vivax hd lcd i ne radi. 

Jasno da nije vivax neka marka, al opet. Ne razumijem zašto ne radi i ima ko ideju kak bi proradilo? 

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dali je tko probao nadogradnju? Meni je preko vip stigla jutros

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Instalirao, jos ne vidim nikakvu razliku
14 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Pozdrav, ako nekog zanima, ja sam prije nekih mjesec dana instalirao Sixperience custom rom, port sa S6 na G900f verziju S5-ice.
To je lollipop verzija androida 5.1.1. Jedino što šteka je bluetooth koji se ruši kad s proba nešto prebaciti, no ostalo radi ko beba. Baterija - ima skoro jednako ili bolje trajanje kao kod stock roma, no u mirovanju je zvijer, više nego duplo duže traje nego kod stock roma (preko noći na mom mobitelu potroši max 1-2%). Kamera je bolja nego kod stocka. Fluidan je, nema zastajkivanja i uopće se ne pregrijava.
Moguće je da na XDA više nema linka, pa googlajte - ja sam ga našao na jednoj njemačkoj stranici.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Je li netko isprobao CyanogenMod 13 s Marshmallow-om?

Čak i nije loš, iako sam do sada u prvih pola sata korištenja primjetio neki lag na kameri, prilikom snimanja videa.

Kao da svako toliko 'preskoči' frame rate, zatrzne u određenim intrervalima i na kraju snimljeni video takav i ostane.

ZOTAC: Its Time to Play.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

kako rootati bez okidanja knox-a

ne razumijem nista na xda..

...potpis nije potreban...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Haj, kupio sam danas S5 stanje10/10 i skuzio da ima problema sa fokusom. Kak god postelam slika je katastrofa. 

Probao sam obrisat cache i restartat ali nije pomoglo. Dal se to moze nekak drukcije rijesit? 

Ok je fontele al ovo je malo veci problem.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bilo je o ovom priče već prije, prilično sam siguran da je hardverska mana pojedinih uređaja. 

14 godina
protjeran
gocc01 kaže...

Haj, kupio sam danas S5 stanje10/10 i skuzio da ima problema sa fokusom. Kak god postelam slika je katastrofa. 

Probao sam obrisat cache i restartat ali nije pomoglo. Dal se to moze nekak drukcije rijesit? 

Ok je fontele al ovo je malo veci problem.

Tak je bilo i kod mojeg. Nakon nadogradnje na lollipop fokusiranje na objekte blize kameri nije radilo. Onda sam vratil na kitkat i sve normalno. Isto mi se desilo na Note 3 poslije nadogradnje na lollipop.

17 godina

Rootas zasto? da bi stavio custom rom? ili ?

Imas u ovom threadu sa xda upute, ali ako neznas/nisi siguran, bolje nemoj

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/development/rom-ane4-kitkat-4-4-2-multi-csc-t2813628

+ koji android je na njem, lolipop ili kitkat?

17 godina

Pozdrav svima!

Kakva je trenutna situacija kod S5 sto se tice romova?

Koji bi preporucili?

Trebao bih jedan S5 rootati i staviti neki rom, a kako koristim S3, ovu temu nisam pratio pa da ne trazim...

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DaNiTo kaže...

kako rootati bez okidanja knox-a

ne razumijem nista na xda..

Spustiš ga na 4.4. KK pa iz njega radiš root putem GeoHotovog Towelroota, a zatim uz pomoć nekog od OTA flashera skineš rootani Lollipop, kojeg potom instaliraš. Eto, ukratko objašnjenje.

Ali, po meni je to besmisleno. Bolje i žrtvovati Knox (i garanciju, eventualno, jer ipak u servisima kod nas priznaju ponekad ako je Knox diran - jer ne mora biti Knox x1 samo zbog instalacije custom recoverya...) jer jedino izmjenom KERNELA S5 postaje "ubojiti" stroj. Sam rootani ROM je samo pola posla, promijenjeni kernel tek otvara brojne mogućnosti: brže punjenje baterije, OTG, različiti CPU/GPU clock i governor, bolji zvuk, izmijenu gamme i kontrasta ekrana, boja, itd...   

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
neaktivan

A baterija da bolje traje? I da zadržava neke samsungove džidža midže kao NFC beam i IR blaster?

17 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

A baterija da bolje traje? I da zadržava neke samsungove džidža midže kao NFC beam i IR blaster?

AKo je ovo pitanje bilo upućeno meni - da, s nekim kernelima sve funkcionira kao stock, samo još poboljšano. I baterija traje dulje, da. Recimo, ono što ja na mom S5 držim već tri mjeseca je TGP - The Galaxy Project, odličan custom rom koji je baziran na stock najnovijem Androidu (stalno izdaju novo ažuriranje), te u svojoj Aromi (instalacija) nudi mogućnost odabira između više različitih kernela. Meni se najboljim pokazao Boeffla kernel. Čovjeku ću kupiti baksu pive (to sam mu i obećao) jer njegove kernele koristim već godinama i čovjek ih radi nenadyebivo pedantno.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
neaktivan

Zvuči super, može link kernela? I dal je komaptibilan sa stock deodexanim i debloated ROMom?

17 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Zvuči super, može link kernela? I dal je komaptibilan sa stock deodexanim i debloated ROMom?

http://www.boeffla-kernel.de/index.php/downloads-samsung-phones

Koristim 1.4. beta2, radi savršeno, a za 1.4 beta3 ne znam.

Da, radi sa svim custom ROMovima baziranim na stock TW, ovaj beta2 je za stariji lollipop (od prije mjesec-dva) a beta3 je za noviji update.

A imaš verzije i za CM.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice