x
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz ljudi! Da li neko zna kako spojit usb stik na s5 sa otg kabelom? Da li mobitel mora biti rootan prije svega toga?
Je li moguće na S5 mijenjati one plastike sa strane mobitela ?
Nije zasebno, moraš cijeli prednji dio mjenjat
Kolko vidim stik mora biti u FAT32 formatu jer ako ga formatiram u NTFS onda ga mobitel neprepozna tj pise memorija prazna iako nije. Da li postoji kakvo rijesenje za to?
NTFS je, ako se ne varam, Microsoftov izum za koji Google nije želio platiti licencu (što ide u prilog tome da je Android free OS), tako da taj format nije podržan od strane Androida. Osobno koristim exFAT format na microsd karticama i flash USB stickovima da bi mogao kopirati fajlove veće od 4GB i za sad sve radi bez greške; koristim OTG na 2 mobitela i tabletu skoro na dnevnoj bazi.
Znam da nije idealno, ali razmisli o drugom formatu ako misliš koristiti OTG.
Je li moguće na S5 mijenjati one plastike sa strane mobitela ?
Nije zasebno, moraš cijeli prednji dio mjenjat
x
Np. ;)
Ako se radi o GS5 i imaš microsd karticu - formatiraj i nju i USB stick na exFAT i moći ćeš kopirati 4>GB fajlove (preko OTG i PC-a). Na internu memoriju tako velike datoteke nisam probao kopirati pa ne znam da li funkcionira. Ako ćeš formatirati, provjeri kompatibilnost ostalih uređaja s exfat-om jer ga neki ne podržavaju.
Je radi se o GS5 i imao sam microsd 32GB samsungovu kupljenu na ebayu i otisla je za manje od 3 miseca
nemoj kupovati jeftine micro sd kartice preko ebaya . . .. 90% su kopije ...
A koju uzeti onda kod nas i kod koga?
Pitanje.
Možda nije prava tema (linkajte onda di da pitam), al možda neko zna od vas.
Zakaj mi ne radi smart remote na vivaxu? Ni bilo koju tv remote koji sam isprobao na play store.
U dnevnoj imam 6 godina star lcd LG i tamo prima sve, a u sobi godinu i pol star vivax hd lcd i ne radi.
Jasno da nije vivax neka marka, al opet. Ne razumijem zašto ne radi i ima ko ideju kak bi proradilo?
Hvala unaprijed
To je lollipop verzija androida 5.1.1. Jedino što šteka je bluetooth koji se ruši kad s proba nešto prebaciti, no ostalo radi ko beba. Baterija - ima skoro jednako ili bolje trajanje kao kod stock roma, no u mirovanju je zvijer, više nego duplo duže traje nego kod stock roma (preko noći na mom mobitelu potroši max 1-2%). Kamera je bolja nego kod stocka. Fluidan je, nema zastajkivanja i uopće se ne pregrijava.
Moguće je da na XDA više nema linka, pa googlajte - ja sam ga našao na jednoj njemačkoj stranici.
Je li netko isprobao CyanogenMod 13 s Marshmallow-om?
Čak i nije loš, iako sam do sada u prvih pola sata korištenja primjetio neki lag na kameri, prilikom snimanja videa.
Kao da svako toliko 'preskoči' frame rate, zatrzne u određenim intrervalima i na kraju snimljeni video takav i ostane.
kako rootati bez okidanja knox-a
ne razumijem nista na xda..
Haj, kupio sam danas S5 stanje10/10 i skuzio da ima problema sa fokusom. Kak god postelam slika je katastrofa.
Probao sam obrisat cache i restartat ali nije pomoglo. Dal se to moze nekak drukcije rijesit?
Ok je fontele al ovo je malo veci problem.
If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Bilo je o ovom priče već prije, prilično sam siguran da je hardverska mana pojedinih uređaja.
Haj, kupio sam danas S5 stanje10/10 i skuzio da ima problema sa fokusom. Kak god postelam slika je katastrofa.
Probao sam obrisat cache i restartat ali nije pomoglo. Dal se to moze nekak drukcije rijesit?
Ok je fontele al ovo je malo veci problem.
Tak je bilo i kod mojeg. Nakon nadogradnje na lollipop fokusiranje na objekte blize kameri nije radilo. Onda sam vratil na kitkat i sve normalno. Isto mi se desilo na Note 3 poslije nadogradnje na lollipop.
Rootas zasto? da bi stavio custom rom? ili ?
Imas u ovom threadu sa xda upute, ali ako neznas/nisi siguran, bolje nemoj
http://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/development/rom-ane4-kitkat-4-4-2-multi-csc-t2813628
+ koji android je na njem, lolipop ili kitkat?
Pozdrav svima!
Kakva je trenutna situacija kod S5 sto se tice romova?
Koji bi preporucili?
Trebao bih jedan S5 rootati i staviti neki rom, a kako koristim S3, ovu temu nisam pratio pa da ne trazim... 
kako rootati bez okidanja knox-a
ne razumijem nista na xda..
Spustiš ga na 4.4. KK pa iz njega radiš root putem GeoHotovog Towelroota, a zatim uz pomoć nekog od OTA flashera skineš rootani Lollipop, kojeg potom instaliraš. Eto, ukratko objašnjenje.
Ali, po meni je to besmisleno. Bolje i žrtvovati Knox (i garanciju, eventualno, jer ipak u servisima kod nas priznaju ponekad ako je Knox diran - jer ne mora biti Knox x1 samo zbog instalacije custom recoverya...) jer jedino izmjenom KERNELA S5 postaje "ubojiti" stroj. Sam rootani ROM je samo pola posla, promijenjeni kernel tek otvara brojne mogućnosti: brže punjenje baterije, OTG, različiti CPU/GPU clock i governor, bolji zvuk, izmijenu gamme i kontrasta ekrana, boja, itd...
A baterija da bolje traje? I da zadržava neke samsungove džidža midže kao NFC beam i IR blaster?
A baterija da bolje traje? I da zadržava neke samsungove džidža midže kao NFC beam i IR blaster?
AKo je ovo pitanje bilo upućeno meni - da, s nekim kernelima sve funkcionira kao stock, samo još poboljšano. I baterija traje dulje, da. Recimo, ono što ja na mom S5 držim već tri mjeseca je TGP - The Galaxy Project, odličan custom rom koji je baziran na stock najnovijem Androidu (stalno izdaju novo ažuriranje), te u svojoj Aromi (instalacija) nudi mogućnost odabira između više različitih kernela. Meni se najboljim pokazao Boeffla kernel. Čovjeku ću kupiti baksu pive (to sam mu i obećao) jer njegove kernele koristim već godinama i čovjek ih radi nenadyebivo pedantno.
Zvuči super, može link kernela? I dal je komaptibilan sa stock deodexanim i debloated ROMom?
Zvuči super, može link kernela? I dal je komaptibilan sa stock deodexanim i debloated ROMom?
http://www.boeffla-kernel.de/index.php/downloads-samsung-phones
Koristim 1.4. beta2, radi savršeno, a za 1.4 beta3 ne znam.
Da, radi sa svim custom ROMovima baziranim na stock TW, ovaj beta2 je za stariji lollipop (od prije mjesec-dva) a beta3 je za noviji update.
A imaš verzije i za CM.