Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.933.440
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Još jedan novi korisnik S3-a i Androida općenito :) Kupljen je u VIP-u prije 4-5 dana, 16GB i mobitel je zaključan. Što se tiče ukusa i sl., osobno mi je bijeli odmah sjeo bez obzira što sam u drugoj ruci držao plavi i kakti ih uspoređivao.

Dosad sam koristio Nokiu N97 i Symbian općenito (poprilično razočaran) i ovo mi je prvi Android mobitel tako da na kraju imam par pitanja pa ako ste mi volji pomoći/odgovoriti, bio bih vam zahvalan. :)

Dakle, opet napominjem da sam totalno friški Android korisnik i nisam imao vremena guglat dovoljno u zadnjih par dana od kupovine mobitela da bih saznao sve kaj mi treba, da ne bi bilo nismo znali..

Dosad ga nisam bio u mogućnosti pošteno izgnjavit na par sati jer sam stalno imao neke obaveze, pa ukratko da ispričam trenutne dojmove. Što se tiče dojma, mobitel me jednostavno oduševio. Kamera je fantastična! Stvarno snima jako brzo i jako, jako dobre fotke. Zaslon, boje, odaziv i video reporodukcija me također oduševilo. Dosad sam već imao podosta poziva i odmah su mi prigovorili da me slabo čuju i to sam primjetio čim mobitel malo odmaknem od usta, no kako pratim ovu temu, skužio sam da je problem u "Noise Reduction"-u. Ono što mene osobno smeta (jer sam glupava picajzla) jest iskorištenost RAM memorije: kada očistim memoriju, spusti se na 475MB, ali se ubrzo digne na nekih ~530-550MB bez obzira što isključim aplikacije i sl., ali znam da neke ostaju u pozadini raditi; u globalu ne smeta mi u njegovom radu jer je i dalje brz, ali čemu tolika iskorištenost ako nije instalirano gro aplikacija niti su u procesu korištenja xy aplikacija istovremeno, no to je očito što ste napisali da je u samom softveru koje je Samsung stavio te se slažem se jednim korisnikom (isprika, nemrem se sjetit imena :D) glede mišljenja da je Samsung trebao ostaviti mogućnost izbora imati ili ne (ne)potrebne aplikacije.

Nadalje, nekako mi čini da lagano stječem dojam da me baterija razočarala. Naime, gotovo uvijek je uključena opcija štednje, odabran je samo GSM način rada, "mobilni podaci" iliti internet je isključen skoro uvijek osim ako ga ručno ne upalim na svega 5-10 minuta da pročačkam Facebook, Twitter, Gmail te čitanje 24sata, Dnevnik i Jutarnji. Wi-Fi uključim možda par puta (dnevno) po par minuta i to je to. Svjetlina zaslona je stavljena na automatski, dnevno obavim (zasad) po sat-dva razgovora i možda 10ak SMS-a, pokrenem "Drag Racing" i to je to, a baterija izdrži možda dan-dan i pol.

Samo radi provjere, danas je završeno punjenje oko 15h i do sada do 2:25 ujutro, baterija je na 51%: GSM/WCDMA način rada, uključena štednja baterije, svjetlina zaslona je bila na max od 15 do 19h, pregledano je par fotografija, 1 video, poslano je cca 6-7 poruka i obavljeno je max 30min razgovora, dakle nekih 40-50% rada mobitela/baterije otpada na zaslon i nekih 20% na čekanje i meni nije jasno jel moguće da se baterija toliko iscrpi? Okvirno gledajući, baterija bi mogla izdržati do podneva što znači=1 dan. S obzirom da sam picajzla, meni iskreno smeta punjenje mobitela svaki dan još pogotovo kada znam da sam ga vrlo malo koristio.. Ili možda ja živim u neznanju? :)

Znam da je već sad dovoljno velik post, ali imam još par pitanja :)

1.) Znači... da bih oslobodio podosta RAM memorije, morao bih rootat mobitel? Nema drugog izbora za "brisanje"?

2.) Što se točno dobije root-anjem? Ukratko i laički.

3.) Top 5 must have aplikacije?

4.) Preporuka neke aplikacije za vremensku prognozu kao widget koja bi išla preko cijelog ekrana, a ne preko 1/2 ili 1/3.

Brzinski sam prelistao zadnjih cca 10str koliko sam u zaostatku, pa rekoh da vam šibnem par slika bijelog 16GB modela. Slikano je prije cca sat vremena sa N97 u ne baš sjajnom osvjetljenju, ali se nadam da će vam kolko-tolko dočarati mobitel.

Na kraju, isprike za ovako dugi post, isprike za glupava pitanja (ipak sam friški Android korisnik) i hvala na (ne)čitanju! :)

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

"reverse tethering"

Znaci u lap-top-u imam obican USB stick (naravno, Vodafone SIM za 3G). Na tom istom lap-top-u samo ukljucim wifi. Program SeventhGates napravi virtualni ruter. Na mobitelu ukljucim wifi i fino se spojim na komp. Mozes imati bilo kakv internetski prikljucak (USB, karticu, modem), ali ako nema wifi ogranicen je samo na komp na koji je spojen. Ovak besplatno skines taj program i pretvoris si komp u HOT SPOT na koj spajas do 8 uređaja. Ak jos ne kuzis, javi se na PP.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 4:20 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
John_Doe_11 kaže...

1. jel moguće da se baterija toliko iscrpi?  

2. što se točno dobije root-anjem? Ukratko i laički.

3. top 5 must have aplikacija

4. preporuka neke aplikacije za vremensku prognozu kao widget koja bi išla preko cijelog ekrana, a ne preko 1/2 ili 1/3.

1. Takve mobitele trebas puniti svaki dan jer ekran trosi puno struje. Jedino staviti neki rom+kernel, ali ni onda ga neces moci puniti svaki drugi.

2. S root-om si otvoris OS do kraja i samim time gore stavljas razne tweakove, aplikacije, romove kernele i sl. za koje si ovak zakinut.

3. ICS je dobro optimiziran i ne trebas neke "must have" aplikacije za bolji rad OS-a. Evo ti tema pa si nađi kaj tebi odgovara http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-borbeni-komplet/53483.aspx

4. Izaso je update za HD Widgets, pa si to uzmi za vremensku prognozu, ja ga danas skinul.

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 4:18 (daniel.hajdinjak666).
18 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

"reverse tethering"

Znaci u lap-top-u imam obican USB stick (naravno, Vodafone SIM za 3G). Na tom istom lap-top-u samo ukljucim wifi. Program SeventhGates napravi virtualni ruter. Na mobitelu ukljucim wifi i fino se spojim na komp. Mozes imati bilo kakv internetski prikljucak (USB, karticu, modem), ali ako nema wifi ogranicen je samo na komp na koji je spojen. Ovak besplatno skines taj program i pretvoris si komp u HOT SPOT na koj spajas do 8 uređaja. Ak jos ne kuzis, javi se na PP.

Ma zbunio si me sa onim "a da ne trosi promet podataka" jer opet trošiš mobilni promet, samo na drugoj kartici :)

Inače, što se tiče mobitela, hardver je toliko jak da po meni sad mogu slobodno performanse

držati gdje jesu još 2-3 godine, sad raditi samo na optimizaciji hardvera (manji proizvodni proces,

bolja štednja energije, bolje baterije), jer i ja kao i dosta ljudi imam najviše zamjerki na trajanje baterije

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 8:50 (segregator).
17 godina
neaktivan

"reverse tethering"

Jel ti moraš sam napraviti wi-fi mrežu ili on to sam napravi. Ajde malo opiši uktratko postupak. Meni izbacio ovu poruku:

There is no active virtualized WiFi device in the system

Hvala

14 godina
protjeran

ovako....

1. skini SeventhGate i instaliraj ga

2. kad se otvori program upisi ime mreze (koje god ti zelis), upisi password i broj uređaja koje zelis da se spoje

3. u mobu otvori gde su ti wifi mreze i naci ces ime mreze koji si postavil na kompu

4. unesi password, spoji se i to ti je to

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

ovako....

2. kad se otvori program upisi ime mreze (koje god ti zelis), upisi password i broj uređaja koje zelis da se spoje

3. u mobu otvori gde su ti wifi mreze i naci ces ime mreze koji si postavil na kompu

Ja ga doma koristim na jednom računalu koje mi služi kao gateway za net, radi dobro,

ali ne radi sa svim mrežnim karticama, možda čovjek ima neku od nepodržanih.

Naime, wireless kartica mora podržavati soft AP način rada

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

ovako....

Skinuo, instalirao, pokrenuo ali sve mi je zasivljeno i nedozvoljava nikakav upis. Ideja????
18 godina
zmrljko kaže...

Skinuo, instalirao, pokrenuo ali sve mi je zasivljeno i nedozvoljava nikakav upis. Ideja????

Koju bežičnu karticu imaš?

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
zmrljko kaže...

Atheros AR9485 802.11B

18 godina
zmrljko kaže...
segregator kaže...
zmrljko kaže...

Atheros AR9485 802.11B

Evo ovdje imaš napisano preduvjete:

http://seventhgate.codeplex.com/wikipage?title=Requirements&referringTitle=Documentation

znači, windows 7 ili windows server 2008, i moraš imati instaliran Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter interface

17 godina
neaktivan

1. Takve mobitele trebas puniti svaki dan jer ekran trosi puno struje. Jedino staviti neki rom+kernel, ali ni onda ga neces moci puniti svaki drugi.

2. S root-om si otvoris OS do kraja i samim time gore stavljas razne tweakove, aplikacije, romove kernele i sl. za koje si ovak zakinut.

3. ICS je dobro optimiziran i ne trebas neke "must have" aplikacije za bolji rad OS-a. Evo ti tema pa si nađi kaj tebi odgovara http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-borbeni-komplet/53483.aspx

4. Izaso je update za HD Widgets, pa si to uzmi za vremensku prognozu, ja ga danas skinul.

Kao prvo, hvala na odgovoru! :) Sad ovih par dana ću imat vremena pa ću zguglat ostalo što mi nije jasno da ovdje ne gnjavim :) Značo trenutačno gledano, za mene kao novog Android korisnika root-anje nije potrebno..

Ovo za HD Widgets sam baš naletio neki dan, tak da ću si to onda kupit i nariktat. Nego, ako ti nije problem, dal bi mi mogao odgovorit na još jedno pitanje? Nejasna mi je sinkronizacija Gmail-a (ovdje mislim samo na mail) preko računala i preko mobitela, preciznije: ako na mobitelu zbrišem neke nove mail-ove, kasnije kada pregledavam mail preko kompa, naletim na te iste mail-ove koji su nepročitani i obrnuto. Na N97 mi je bilo najnormalnije odnosno da ako se zbriše onda se-zbriše. Malo sam skomplicirao, al skužio si poantu.

EDIT: S obzirom na rečeno glede punjenja i zaslona, onda nemam razloga držati na "štednji" kao i svjetlinu zaslona na "automatski", ipak mi je puno ljepše kada je na cca 80-100%..?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.7.2012 16:04 (John_Doe_11).
15 godina
neaktivan

pitanjce...onaj weather widget se moze podesiti tako da kad stisnem refresh da mi on automatski locira trenutni polozaj?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
John_Doe_11 kaže...

Kao prvo, hvala na odgovoru! :) Sad ovih par dana ću imat vremena pa ću zguglat ostalo što mi nije jasno da ovdje ne gnjavim :) Značo trenutačno gledano, za mene kao novog Android korisnika root-anje nije potrebno..

Ovo za HD Widgets sam baš naletio neki dan, tak da ću si to onda kupit i nariktat. Nego, ako ti nije problem, dal bi mi mogao odgovorit na još jedno pitanje? Nejasna mi je sinkronizacija Gmail-a (ovdje mislim samo na mail) preko računala i preko mobitela, preciznije: ako na mobitelu zbrišem neke nove mail-ove, kasnije kada pregledavam mail preko kompa, naletim na te iste mail-ove koji su nepročitani i obrnuto. Na N97 mi je bilo najnormalnije odnosno da ako se zbriše onda se-zbriše. Malo sam skomplicirao, al skužio si poantu.

Ne moras kupit aplikaciju ak nisi u mogucnosti. Javi se na PP pa ti objasnim kak i gde. A ovo za mail, zatekel si me, stvarno ne znam???

bobo23 kaže...

pitanjce...onaj weather widget se moze podesiti tako da kad stisnem refresh da mi on automatski locira trenutni polozaj?

Kad narihtas u postavkama upises svoju lokaciju i period azuracije. Nakon svakog refresa, pa i rucnog, lokacija ostane memorirana. 

daniel
15 godina
neaktivan

sve ja to znam al ja bi npr htio kad stisnem refresh da mi on prepozna trenutnu lokaciju makar nikad do onda nisam bio na toj lokaciji niti ju imam spremljenu...

to je moguce ili previse trazim?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
zmrljko kaže...
segregator kaže...
zmrljko kaže...

Atheros AR9485 802.11B

Evo ovdje imaš napisano preduvjete:

http://seventhgate.codeplex.com/wikipage?title=Requirements&referringTitle=Documentation

znači, windows 7 ili windows server 2008, i moraš imati instaliran Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter interface

gdje da skinem taj wifi miniport?

18 godina
zmrljko kaže...

gdje da skinem taj wifi miniport?

Ako ti se nije instalirao kod instalacije drivera za wireless karticu, onda ti kartica ne podržava

način rada kao AP (iako možeš probati sa update-om drivera, kao što je i tip koji je

napisao seventhgate rekao, ponekad pomogne)

14 godina
protjeran
bobo23 kaže...

sve ja to znam al ja bi npr htio kad stisnem refresh da mi on prepozna trenutnu lokaciju makar nikad do onda nisam bio na toj lokaciji niti ju imam spremljenu...

to je moguce ili previse trazim?

Ne znam sad na pamet, mob mi je ostal u autu, al mislim da imas u postavkama automatsku lokaciju koja se kod azuriranja mjenja.

daniel
13 godina
neaktivan

dečki imam jedno pitanje kaj je to oleophobic coating?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Danas sam uz recimo hard usage uspio mobitel držati živim 19 sati uz 5 i pol sati uključenog ekrana (preko sat vremena fejsbuka, dva sata igranja igrica i slušanja muzike preko zvučnika, skoro dva sata online pokera, dopisivanje preko Talka i FB Msgr-a ). WiFi cijelo vrijeme upaljen.Tako da nakon jedva dostižnih 3 i pol sata screen on-a sa SGS2, ja sam izuzetno zadovoljan ovime! 

Na Wanamu sam (v1.8) uz kernel koji dođe s njim.

Kako vi stojite s baterijom i uz kakvo korištenje?

šumski put je bio ravan.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 5:54 (dreammaker).
18 godina

Baš gledam pod status, jačina signala -75dBm  18asu... bonbon mreža...

Kakve su vama vrijednosti pod tom stavkom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.7.2012 10:56 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to je ludilo

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
zvonac kaže...

Baš gledam pod status, jačina signala -75dBm  18asu... bonbon mreža...

Kakve su vama vrijednosti pod tom stavkom?

Malo da se i ja pohvalim, -83dBm 20asu, T Mobile mreža {#} !! 

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
kizve kaže...

dečki imam jedno pitanje kaj je to oleophobic coating?

namjerno zakomplicirani jeftini marketinški izraz ?!{#}

Volim sve što vole mladi, a ni ostalo mi nije mrsko
18 godina

Znači manje vrijednosti, bolja kvaliteta prijema, tj mreže, kaj ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što manje dBm, to bolji signal.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

evo za sve koji nisu zadovoljni količinom memorije u mobitelu klik...još malo pa nestalo

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Moj PC  
2 0 hvala 3
17 godina
neaktivan

još bugova:

- ponekad se mobitel ne želi puniti, zablokira na nekom postotku i stoji tako dok ga se ne resetira (učestal problem: googlati top 5 galaxy s3 bugs)

- nakon 2-3 sekunde razgovor zvuk nestane na 2-3 sekunde pa se onda opet vrati (već je netko u temi pisao da ima isti problem)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi!

I mene je osvojio,nisam mogao vec da zamjenim svoj ip4. I što reći...kakvu poruku napisati...Mob leti,prva liga sve,al evo nakon tri dana mi se javio onaj cuveni TW redraw bug. I to s nicim posebnim nit igrica nit ista extra zahtjevnog-vec skidam s playstorea i kliknem home button,a on ga cijelog redrawa i sav postane laggy. Rjesim to restart phone i on opet dura ko strela, al ide na zivce zar ne?

Kako sam nov s Androidom, ne kuzim se jos previse, kuzim kaj je root,flash rom i to... Nego skinuo sam kies,idem na update firmware,jer pratim po youtubeu da ovaj zadnji firmware i9300XXBLFB navodno u vecini slucajeva rjesava tu neoptimizaciju...barem na youtubeu im se ne redrawa cijeli launcher nakon izlaska iz playstorea il interneta...kad ono pise "This is the latest firmware available:I9300BULF1". e sad znam da sam tu procitao da su neki imali updejt( doda brightness slider u notification i to- jel rjeava kaj tw redraw?)....moj je inace 32 pepple blue,otkljucan na sve,al kupljen prek si.mobil :P i ne nudi mi updjet... inace sam na t-mobileu.

jel to moram cekat si.mobil da oni puste neki svoj updejt?   ili da jednostavno ga rootam,pa s odinom stavim taj i9300XXBLFB stock T-mobile Croatia ? Odnosno ako ga rootam,pa flasham na taj i unrootam, hoce li ga inace prepoznavati kao t-mobile pa dobijem nase updejte il je on i dalje si.mobil?

hvala

0 0 hvala 0
18 godina
evil zlayo kaže...

- nakon 2-3 sekunde razgovor zvuk nestane na 2-3 sekunde pa se onda opet vrati (već je netko u temi pisao da ima isti problem)

Povremeno imam isti problem, nadam se da bu se to kroz update riješilo, il nadogradnjom na JB...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice