Još jedan novi korisnik S3-a i Androida općenito :) Kupljen je u VIP-u prije 4-5 dana, 16GB i mobitel je zaključan. Što se tiče ukusa i sl., osobno mi je bijeli odmah sjeo bez obzira što sam u drugoj ruci držao plavi i kakti ih uspoređivao.
Dosad sam koristio Nokiu N97 i Symbian općenito (poprilično razočaran) i ovo mi je prvi Android mobitel tako da na kraju imam par pitanja pa ako ste mi volji pomoći/odgovoriti, bio bih vam zahvalan. :)
Dakle, opet napominjem da sam totalno friški Android korisnik i nisam imao vremena guglat dovoljno u zadnjih par dana od kupovine mobitela da bih saznao sve kaj mi treba, da ne bi bilo nismo znali..
Dosad ga nisam bio u mogućnosti pošteno izgnjavit na par sati jer sam stalno imao neke obaveze, pa ukratko da ispričam trenutne dojmove. Što se tiče dojma, mobitel me jednostavno oduševio. Kamera je fantastična! Stvarno snima jako brzo i jako, jako dobre fotke. Zaslon, boje, odaziv i video reporodukcija me također oduševilo. Dosad sam već imao podosta poziva i odmah su mi prigovorili da me slabo čuju i to sam primjetio čim mobitel malo odmaknem od usta, no kako pratim ovu temu, skužio sam da je problem u "Noise Reduction"-u. Ono što mene osobno smeta (jer sam glupava picajzla) jest iskorištenost RAM memorije: kada očistim memoriju, spusti se na 475MB, ali se ubrzo digne na nekih ~530-550MB bez obzira što isključim aplikacije i sl., ali znam da neke ostaju u pozadini raditi; u globalu ne smeta mi u njegovom radu jer je i dalje brz, ali čemu tolika iskorištenost ako nije instalirano gro aplikacija niti su u procesu korištenja xy aplikacija istovremeno, no to je očito što ste napisali da je u samom softveru koje je Samsung stavio te se slažem se jednim korisnikom (isprika, nemrem se sjetit imena :D) glede mišljenja da je Samsung trebao ostaviti mogućnost izbora imati ili ne (ne)potrebne aplikacije.
Nadalje, nekako mi čini da lagano stječem dojam da me baterija razočarala. Naime, gotovo uvijek je uključena opcija štednje, odabran je samo GSM način rada, "mobilni podaci" iliti internet je isključen skoro uvijek osim ako ga ručno ne upalim na svega 5-10 minuta da pročačkam Facebook, Twitter, Gmail te čitanje 24sata, Dnevnik i Jutarnji. Wi-Fi uključim možda par puta (dnevno) po par minuta i to je to. Svjetlina zaslona je stavljena na automatski, dnevno obavim (zasad) po sat-dva razgovora i možda 10ak SMS-a, pokrenem "Drag Racing" i to je to, a baterija izdrži možda dan-dan i pol.
Samo radi provjere, danas je završeno punjenje oko 15h i do sada do 2:25 ujutro, baterija je na 51%: GSM/WCDMA način rada, uključena štednja baterije, svjetlina zaslona je bila na max od 15 do 19h, pregledano je par fotografija, 1 video, poslano je cca 6-7 poruka i obavljeno je max 30min razgovora, dakle nekih 40-50% rada mobitela/baterije otpada na zaslon i nekih 20% na čekanje i meni nije jasno jel moguće da se baterija toliko iscrpi? Okvirno gledajući, baterija bi mogla izdržati do podneva što znači=1 dan. S obzirom da sam picajzla, meni iskreno smeta punjenje mobitela svaki dan još pogotovo kada znam da sam ga vrlo malo koristio.. Ili možda ja živim u neznanju? :)
Znam da je već sad dovoljno velik post, ali imam još par pitanja :)
1.) Znači... da bih oslobodio podosta RAM memorije, morao bih rootat mobitel? Nema drugog izbora za "brisanje"?
2.) Što se točno dobije root-anjem? Ukratko i laički.
3.) Top 5 must have aplikacije?
4.) Preporuka neke aplikacije za vremensku prognozu kao widget koja bi išla preko cijelog ekrana, a ne preko 1/2 ili 1/3.
Brzinski sam prelistao zadnjih cca 10str koliko sam u zaostatku, pa rekoh da vam šibnem par slika bijelog 16GB modela. Slikano je prije cca sat vremena sa N97 u ne baš sjajnom osvjetljenju, ali se nadam da će vam kolko-tolko dočarati mobitel.
Na kraju, isprike za ovako dugi post, isprike za glupava pitanja (ipak sam friški Android korisnik) i hvala na (ne)čitanju! :)

!!