Imam zvučnik iz starog basa od kućnog kina,4ohma i 20W.Imam jos i zvučnike iz starog radia.
Koji zvučnik da spojim i kako to spojiti na 3,5mm jack da se napaja prek moba i da nest ne skurim?
Imam zvučnik iz starog basa od kućnog kina,4ohma i 20W.Imam jos i zvučnike iz starog radia.
Koji zvučnik da spojim i kako to spojiti na 3,5mm jack da se napaja prek moba i da nest ne skurim?
Trebas pojacalo, direktno s moba nemoguce.
A kad bih spojio zvučnik na bateriju/e?
Gledao sam tu na forumu da je čovjek spojio na mob preko 3,5mm ulaza i da mu tak radi,ali nije napisao kako je spajao
A kad bih spojio zvučnik na bateriju/e?
Gledao sam tu na forumu da je čovjek spojio na mob preko 3,5mm ulaza i da mu tak radi,ali nije napisao kako je spajao
Ubacio je pojacalo na 12V unutar kucista i spojio na 8 serijski spojenih baterija.
Kolega vexx5555 je tu to složio sa zvučnicima od radia:http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/kako-napravit-zvucnike-mob/43834.aspx čini mi se da nije nikakvo pojačalo stavljao i kaže da se napaja preko moba.
Poslao bih mu poruku ali je profil uklonjen.
Nemozes bez pojacala...(mozes al ce zvuk biti slabiji od onog na zvucniku od moba.)
Mislio si nemozes bez pojačala?
Imam staru kutiju od basa iz koje i je zvučnik kojeg imam,ima li u njemu kakvo pojačalo koje bih ja mogao izvaditi i spojiti na zvučnik?
Ako je aktivan (uključuješ ga u struju) onda ima. Prvo trebaš pogledati koji ti napon treba, možeš mjeriti nakon ispravljača sa voltmetrom. Nakon toga samo trebaš nabaviti baterije i spojiti ih tako da daju cca taj napon. Ne očekuj da će dugo raditi ako pojačaš (na baterijema), nemaju one baš puno energije u sebi :)
Mislio si nemozes bez pojačala?
Imam staru kutiju od basa iz koje i je zvučnik kojeg imam,ima li u njemu kakvo pojačalo koje bih ja mogao izvaditi i spojiti na zvučnik?
Jep, ispravljano.