Zvučnica za mobitel

poruka: 9
|
čitano: 1.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Zvučnici za mobitel

Imam zvučnik iz starog basa od kućnog kina,4ohma i 20W.Imam jos i zvučnike iz starog radia.

Koji zvučnik da spojim i kako to spojiti na 3,5mm jack da se napaja prek moba i da nest ne skurim?

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 18:51 (Josip_cobra).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Zvučnici za mobitel
Josip_cobra kaže...

Imam zvučnik iz starog basa od kućnog kina,4ohma i 20W.Imam jos i zvučnike iz starog radia.

Koji zvučnik da spojim i kako to spojiti na 3,5mm jack da se napaja prek moba i da nest ne skurim?

Trebas pojacalo, direktno s moba nemoguce.

:D
13 godina
neaktivan

A kad bih spojio zvučnik na bateriju/e?

Gledao sam tu na forumu da je čovjek spojio na mob preko 3,5mm ulaza i da mu tak radi,ali nije napisao kako je spajao

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 20:09 (Josip_cobra).
16 godina
Josip_cobra kaže...

A kad bih spojio zvučnik na bateriju/e?

Gledao sam tu na forumu da je čovjek spojio na mob preko 3,5mm ulaza i da mu tak radi,ali nije napisao kako je spajao

Ubacio je pojacalo na 12V unutar kucista i spojio na 8 serijski spojenih baterija.

13 godina
neaktivan

Kolega vexx5555 je tu to složio sa zvučnicima od radia:http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/kako-napravit-zvucnike-mob/43834.aspx čini mi se da nije nikakvo pojačalo stavljao i kaže da se napaja preko moba.

Poslao bih mu poruku ali je profil uklonjen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 15:26 (Josip_cobra).
16 godina
Zvučnica za mobitel

Nemozes bez pojacala...(mozes al ce zvuk biti slabiji od onog na zvucniku od moba.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.3.2012 11:22 (CroNk3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Zvučnica za mobitel

Mislio si nemozes bez pojačala?

Imam staru kutiju od basa iz koje i je zvučnik kojeg imam,ima li u njemu kakvo pojačalo koje bih ja mogao izvaditi i spojiti na zvučnik?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.3.2012 9:09 (Josip_cobra).
17 godina
Zvučnica za mobitel

Ako je aktivan (uključuješ ga u struju) onda ima. Prvo trebaš pogledati koji ti napon treba, možeš mjeriti nakon ispravljača sa voltmetrom. Nakon toga samo trebaš nabaviti baterije i spojiti ih tako da daju cca taj napon. Ne očekuj da će dugo raditi ako pojačaš (na baterijema), nemaju one baš puno energije u sebi :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
16 godina
Re: Zvučnica za mobitel
Josip_cobra kaže...

Mislio si nemozes bez pojačala?

Imam staru kutiju od basa iz koje i je zvučnik kojeg imam,ima li u njemu kakvo pojačalo koje bih ja mogao izvaditi i spojiti na zvučnik?

Jep, ispravljano.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice