SIP pozivi sa Raspberry PI / Arduino

poruka: 5
|
čitano: 2.174
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Da li netko zna kako iskoristiti Raspberry PI (ili Arduino ako je moguće) da na pritisak gumba nazove određeni telefonski broj i da se spojeni hardware (mikrofon i zvučnik) iskoriste kao sredstvo za komunikaciju?

Poanta je da u zgradi imamo Asterisk centralu i SIP telefone u svakom stanu, i zamjenili bi postoječi portafon sa nečime što preko SIP-a može odraditi poziv prema stanu.

Dakle na ulazu u zgradu bi postavili Raspberry sa 8 tipki od kojih svaka poziva drugi broj telefona i uspostavlja poziv - a ako se nitko ne javi unutar 30 sekundi, centrala će prekinuti poziv.

(a nebi baš davali 2000kn> za SIP doorphone)

Google nije baš pomogao.

www.plecko.com.hr, www.mikrotik.hr, www.it-experts.hr, plecko.com.hr, recepti.plecko.com.hr, dm.mikrotik.hr, www.facebook.com/ParkiramKaoIdiot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: SIP pozivi sa Raspberry PI / Arduino

really? nitko?

www.plecko.com.hr, www.mikrotik.hr, www.it-experts.hr, plecko.com.hr, recepti.plecko.com.hr, dm.mikrotik.hr, www.facebook.com/ParkiramKaoIdiot
17 godina
odjavljen

Brzinskim googlanjem sam došao do 4-5 mogućih rješenja (RPi2 VoIP client)... BTW, šta nije jednostavnije sa smartphonea (kojeg vjerojatno svaki stanar ima) spojiti se na WiFi od zgrade i napraviti taj poziv?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa nećemo zaljepiti smartphone na ulaz od zgrade.

poanta je napraviti pozivni uređaj na ulazu u zgradu

17 godina
odjavljen

A to bi vi za ne-stanare

Onda probaj malo googlati. Čak se prvih 3-4 čini sasvim ok (i jeftino).

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice