Serijsko spajanje ispravljača

poruka: 4
|
čitano: 4.991
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav.

Zanima me jel se smiju ispravljači spajati u seriju? Npr. kad spojim 5 ispravljača(napanjanja) za komp serijski, znači na svakome 24V, jel se može što dogoditi njima? Jel može što bit onomu zadnjemu kojemu na jedan pol već dođe 96V?

Extra wurst

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Serijsko spajanje ispravljača

Smiju, al nece radit {#}

Najveci problem je kaj je minus pol spojen na uzemljenje sa vodovima i sa serafima kojima

je plocica userafljena u kutiju napajanja...

U teoriji ako razdvojis minus od uzemljenja moglo bi radit, ali to je vec podosta posla

sa rezanjem vodova na plocici napajanja, a bilo bi dobro imat i shemu jer tak nekaj

radit napamet je tapkanje u mraku, a spajat napajanje bez uzemljenja nemoj niti pokusavat...

Ima po netu modifikacija ATX napajanja, da se izvuc do nekih 15V sa modifikacijom feedback-a,

a sa premotavanjem transformatora i mijenjanjem svih dijelova na sekundaru i do kakvih 40-50V...

Spajanje u seriju zaboravi...

Help me make make money :)) http://www.ioebux.com/?ref=ch33ta
13 godina
neaktivan

Već sam probao i radi, sam me zanimalo ako smije. Ti možda misliš da sam spojio žutu žicu kao + i crnu odnosno kučište kao minus, ali ja sam stavio plavu žicu (-12V) kao minus i stavio 2 napajanja serijski i izmjerio 49,5V. Sam me zanimalo ako ne mogu tak izgorit.

Extra wurst

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Serijsko spajanje ispravljača

Ahaaaaaa... Nisam skuzil to iz prve poruke, makar me pikalo onih 24V kaj si spomenul...

Jedino kaj moras uzet u obzir je da je na -12V railu relativno niska struja,

vecinom ispod 1A i ako spojis nekaj kaj ce potegnut vise od toga okinut ce ti overcurrent zastita i napajanje se ugasit...

OK za nekakva testiranja, ali za nekaj ozbiljnije napajat ne...

Help me make make money :)) http://www.ioebux.com/?ref=ch33ta
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice