Pozdrav.
Zanima me jel se smiju ispravljači spajati u seriju? Npr. kad spojim 5 ispravljača(napanjanja) za komp serijski, znači na svakome 24V, jel se može što dogoditi njima? Jel može što bit onomu zadnjemu kojemu na jedan pol već dođe 96V?
Pozdrav.
Zanima me jel se smiju ispravljači spajati u seriju? Npr. kad spojim 5 ispravljača(napanjanja) za komp serijski, znači na svakome 24V, jel se može što dogoditi njima? Jel može što bit onomu zadnjemu kojemu na jedan pol već dođe 96V?
Smiju, al nece radit 
Najveci problem je kaj je minus pol spojen na uzemljenje sa vodovima i sa serafima kojima
je plocica userafljena u kutiju napajanja...
U teoriji ako razdvojis minus od uzemljenja moglo bi radit, ali to je vec podosta posla
sa rezanjem vodova na plocici napajanja, a bilo bi dobro imat i shemu jer tak nekaj
radit napamet je tapkanje u mraku, a spajat napajanje bez uzemljenja nemoj niti pokusavat...
Ima po netu modifikacija ATX napajanja, da se izvuc do nekih 15V sa modifikacijom feedback-a,
a sa premotavanjem transformatora i mijenjanjem svih dijelova na sekundaru i do kakvih 40-50V...
Spajanje u seriju zaboravi...
Već sam probao i radi, sam me zanimalo ako smije. Ti možda misliš da sam spojio žutu žicu kao + i crnu odnosno kučište kao minus, ali ja sam stavio plavu žicu (-12V) kao minus i stavio 2 napajanja serijski i izmjerio 49,5V. Sam me zanimalo ako ne mogu tak izgorit.
Ahaaaaaa... Nisam skuzil to iz prve poruke, makar me pikalo onih 24V kaj si spomenul...
Jedino kaj moras uzet u obzir je da je na -12V railu relativno niska struja,
vecinom ispod 1A i ako spojis nekaj kaj ce potegnut vise od toga okinut ce ti overcurrent zastita i napajanje se ugasit...
OK za nekakva testiranja, ali za nekaj ozbiljnije napajat ne...