RepRap - 3d printeri buducnosti printaju SVE!

poruka: 5
|
čitano: 2.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Vjerovali ili ne..pročitao sam da ova stvar napreduje jako brzo - REPRAP - 3D printeri koji printaju svoje djelove, auto dijelove, igračke...a izrađujemo ih sami u svomen domu.

Što mislite može li ovo zaživjeti? To bi značilo da je sve NEDOSTUPNO  sada i običnom čovjeku DOSTUPNO...to bi značilo totalnu revoluciju a i propast mnogih firmi...tipa će neko skratit za glavu...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da, jednom će zaživjeti, a to će biti za minimalno 20 - 30 godina... znači da će imati mogučnost printanja samog sebe... ja mislim da velike firme to neće dopustit, jer bi bile osuđene na propast..

4 0 hvala 0
17 godina
RE: RepRap - 3d printeri buducnosti printaju SVE!
Moja Baka kaže...

da, jednom će zaživjeti, a to će biti za minimalno 20 - 30 godina... znači da će imati mogučnost printanja samog sebe... ja mislim da velike firme to neće dopustit, jer bi bile osuđene na propast..

Nece, nece...

Danasnji 3D printeri printaju sa maksimalno par materijala - plasticne igracke, kutijice, neki jednostavniji dijelovi...  Nema teorije da isprintaju neke slozene el. komponenete - to je cak i danas Science-Fiction pa se "velike firme" nemaju zbog cega brinut. Ali olaksalo bi ljudima puno toga, npr. nosaci za hladnjake, dizajn ventilatora, svakakva mala postolja i jos milijun sitnica koje je danas gotovo nemoguce nabavit ili treba posteno platit da netko napravi to...  No kak se veli "bili zivi po vidjeli"  :)

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
15 godina
neaktivan
RE: RepRap - 3d printeri buducnosti printaju SVE!

Pa to i ja kažem,,,neće to dopustiti..velike industrije bi to dovelo u pitanje..pa gdje ćeš više od pada "industrije igračaka"...

Slažem se i s ovim komentarom da to neće moći proitvoditi neke složene elektroničke uređaje ali moglo bi biti odlično...bilo bi to čudo tehnologije po svemu sudeći...

16 godina

Dopustit ce se, a to ce napraviti tako da naplacuju te neke skripte koje izrađuju programeri za taj stroj.

McLaren Mercedes
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice