Remote Control ?

poruka: 20
|
čitano: 6.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Remote Control ?

Bok. Tia bi iskoristit wire remote control ( ono za pojacavat i smanjivat zvuk na zvucnicma) od svojih starih zvucnika. Tia bi to spojit na autopojacalo i koristit tako da sa tin mogu pojacavat i smanjivat muziku. Jeli se to moze ikako spojit ? Taj remote ima 3 kabela; jedan ide u audio in (na kraju ima bananu 3.5), jedan ide u microphone in (takoder ima bananu 3.5), a ovaj treci je isa na pojacalo. E sad na tome trecemu imaju 4 zice : zuta, bijela, crvena, i jedna bez izolira al na pojacalu je bila crne boje. Bili se to moglo spojit da to koristin za smanjivanje i pojacavanje muzike

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Remote Control ?

Zar niko nezna ???

17 godina
neaktivan
Remote Control ?

moraš ppogledat koji je sustav unutra

ako je poteciometar unutra onda samo moraš pogledat koji je potenciometar na pojačalu, i takav ugradit unutra umjesto ovog i spojit na autopojačalo

ako je neka druga elektornika (npr digitalni potenciometar ili komunikacija između sklopa i mikrokontrolera) onda je teže i neprakrično to ići raditi (ali ne nemoguće )

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa neznan cini mi se da nije samo potenciometar jer priko te ploce na kojoj je potenciometar se spaja i audio ulaz (zelena banana)

17 godina
neaktivan
Remote Control ?

jel mžeš to otvorit i slikat nekolko slika unutrašnjostui (tog kontolera) i uploadat

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo slike zica -> Zice

Evo slike Remote-a -> Tu

Uglavnon, ako je nemoguce, jeli mi mos rec kako ga napravit, ono da uzmen neki potenciometar i priko toga pojacavan muziku i stisavan, znaci nemora bit od ovoga nego neki najjednostavniji nacin ?

Sori slabo se vidi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 0:55 (Pave Techno).
17 godina
neaktivan
Remote Control ?

nisi trebao odcvikati jackove, al ugl

unutra imaš sterio potenciometar (slika veće čistine bi bila zgodna da vidim pročitat, ali nije potrebna)

moraš odredit koja se žica spaja na koji dio potenciometra pretpostavljam dai od tih 6 pinova ide

(pogledaj sliku) ti bi imao 0v-out-in-0v-out-in (zapravo 0v je jedna strana potenciometra a in druga al pošto nisam našao sliku drugu sam tako stavio)

trebaš saznati (nabolje preko multimetra u načinu kratkog spoja) koja žica se sa kojim pinom spaja

sada bi trebao spojit uzemljenje ulaza na 0v jednog i drugog potenciometra, in jednog na ljevi i in drugog na desni ulaz a sredinu jednu na pjačalo ljevog drugu na desnog

ubiti ko na slici samo što ne spajaš bliže kontakte nego spojiš1. i 4. s bilo koje strane

sada može biti amlo zeznu to kako bi tpo primjenio u autu jer se pojačalo najčešće već nalazi u autoradiju - što bi značilo da bi trebao rastaviti auto radio maknuti s

"službeni potenciometar" i stavit svoj

što se još komplicira ako auto radio ima digitalni potenciometar/u pojačalu integrirani potenciometar (kao u skoro svim autoradijima u prošlih bar 5 godina)

ovo ce ti pomoć ako radiš svoje pojačalo

ti imaš ovakav ali pinoovi su umjesto u dva reda jedan do drugog ti imaš ovakav ali pinoovi su umjesto u dva reda jedan do drugog
Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko san razumia triba spajat znaci 1. sa 4-tin, 2. sa 6-tin i to ?

Bili se na ove krajeve zica koji su vec na ploci zalemljeni to moglo izvest, jer mi je to jednostavnije nego spajat na pinove ?

Na drugoj slici Dole desno imaju dvi zice, crvena i crna, crvena je + a crna -. To pise, pa da znas.

Evo bolje slike. Slika Pinova, Slika Zica kraj kojih pise sta je sta.

17 godina
neaktivan
Remote Control ?

na ovoj drugoj slici su ti s ljeva na desno

neznam-desni izlaz-uzemljenje izlaza-ljevi izlaz-desni ulaz-uzemljenje ulaza-ljevi ulaz

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remote Control ?

Jel zna neko kak da iz starog daljinslog od nekog resiver napravim univerzalni daljinski??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Remote Control ?

evo da postavim pitanje ovdje.

pokušavam naučiti raditi s remote controlom u win 7, ali htio bi sa svoje virtualne win 7 da se spojim na svoj win 7.

postavke da sam dozvolio spajanje sam napravio i kad se spojim traži me password. isključio sam password na svojoj 7-ici i kad kliknem dalje ono me ipak još uvijek traži password, šta trebam učiniti da se spojim?

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Remote Control ?

šta nema nikoga? pa netko valjda zna ovo jer to za znalca i nije neki problem valjda

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Remote Control ?

još ništa i nikoga? pa di su direktori znalci s ovog foruma?

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Remote Control ?

ajd da probam još jednom, možda sad ima živih i pametnih.

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Remote Control ?
shimano kaže...

ajd da probam još jednom, možda sad ima živih i pametnih.

Kao prvo nalaziš se i postaavljaš pitanje u potpuno krivoj temi.

Ono na što ti misliš pretpostavljam je Remote Desktop Connection, RDC, ili kako god želiš. Na računalu na koje se pokušavaš spojiti moraš imati uključeno Allow Remote Assistance, i valjane login podatke, tzv. login credentials.

Moja preporuka za takve zadatke ide TeamVieweru.

16 godina
neaktivan

hvala na odgovoru i to što je kriva tema ok, ali nije toliki odmak jer naslov je ipak remote control a to je ono što me zanima.

u pitanju sam naveo već da sam ukljičio sve i da se spajam preko svoje virtualne na svoju sedmicu. meni je problem kad dođem do lozinke koju me traži iako sam isključio svoju pa ne znam koju me traži, a kad samo stisnem enter ništa se ne dogodi. a što se tiće teamwivera s njim sam već radio i to je ok, ali ja samo želim naučiti i ovaj način spajanja.

u svakom slučaju hvala na odgovoru, ajde da je bar netko nešto pokušao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 13:29 (shimano).
16 godina
odjavljen
shimano kaže...

hvala na odgovoru i to što je kriva tema ok, ali nije toliki odmak jer naslov je ipak remote control a to je ono što me zanima.

u pitanju sam naveo već da sam ukljičio sve i da se spajam preko svoje virtualne na svoju sedmicu. meni je problem kad dođem do lozinke koju me traži iako sam isključio svoju pa ne znam koju me traži, a kad samo stisnem enter ništa se ne dogodi. a što se tiće teamwivera s njim sam već radio i to je ok, ali ja samo želim naučiti i ovaj način spajanja.

u svakom slučaju hvala na odgovoru, ajde da je bar netko nešto pokušao.

Spajanje na WIN7 host je nemoguće bez valjanih login credentialsa, tako da i isključivanje lozinke za željeni korisnički račun ne rezultira nikakvim efektom. Dakle, ako se želiš spojiti na udaljeno win 7 računalo, to računalo MORA imati korisnički račun zaštičen lozinkom.

16 godina
neaktivan
alankish kaže...
shimano kaže...

Spajanje na WIN7 host je nemoguće bez valjanih login credentialsa, tako da i isključivanje lozinke za željeni korisnički račun ne rezultira nikakvim efektom. Dakle, ako se želiš spojiti na udaljeno win 7 računalo, to računalo MORA imati korisnički račun zaštičen lozinkom.

ok, a kako da dođem do toga? to je zapravo problem.

16 godina
odjavljen
shimano kaže...
alankish kaže...
shimano kaže...

Što kako da dođeš do toga? Misliš kako uključiti password za određeni korisnički račun?
START > CONTROL PANEL > USER ACCOUNTS > CREATE PASSWORD FOR YOUR ACCOUNT

Ili napravi drugi korisnički account.

START > CONTROL PANEL > USER ACCOUNTS > MANAGE ANOTHER ACCOUNT.

16 godina
neaktivan
alankish kaže...
shimano kaže...
alankish kaže...
shimano kaže...

Što kako da dođeš do toga? Misliš kako uključiti password za određeni korisnički račun?
START > CONTROL PANEL > USER ACCOUNTS > CREATE PASSWORD FOR YOUR ACCOUNT

Ili napravi drugi korisnički account.

START > CONTROL PANEL > USER ACCOUNTS > MANAGE ANOTHER ACCOUNT.

a na to si mislio, ok to nije problem, sad ću vidjeti jel ide kad to napravim, hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice