Pomoć oko izrade maturalnog rada

poruka: 6
|
čitano: 2.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Izrada maturalnog rada - regulacija dc motora

Pozz svima

ovako znaci za maturalni rad moram napravit regulaciju okretaja dc motora 12v

ovo je shema http://www.elteh.net/sheme/upravljanje/regulator-brzine-istosmjernog-motora-v2.html

zanima me da li je ova ispravljacka dioda 1n4004 ista ko i 1n4007 jer se ja ne razumijem u to pa bi molio pomoc od nekoga ko se razumije

i razlika izmedu tranzistora 2n3053 i 2n3055

i ako bi mogao prijedlog di da se to sve nabavi jer su u chipoteki u zg malo bahati, ali ako nema nigdje, moze i od tamo (sto blize zapresicu)

Dony
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 18:27 (Dony).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pricam ti napamet i nemoj me uzeti 100% za rijec, ali mislim da je razlika u tome koju struju mogu podnjeti.

Uostalom pitaj svog mentora za savijet, on ti mora reci taj podatak.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Izrada maturalnog rada - regulacija dc motora
Dony kaže...

Pozz svima

ovako znaci za maturalni rad moram napravit regulaciju okretaja dc motora 12v

ovo je shema http://www.elteh.net/sheme/upravljanje/regulator-brzine-istosmjernog-motora-v2.html

zanima me da li je ova ispravljacka dioda 1n4004 ista ko i 1n4007 jer se ja ne razumijem u to pa bi molio pomoc od nekoga ko se razumije

i razlika izmedu tranzistora 2n3053 i 2n3055

i ako bi mogao prijedlog di da se to sve nabavi jer su u chipoteki u zg malo bahati, ali ako nema nigdje, moze i od tamo (sto blize zapresicu)

Pa pogledaj datasheet za svaki element i usporedi...

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
13 godina
neaktivan

Razlika je u naponu koji mogu podnjet, 4004 može 400,  a 4007 može 1000V podnjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoć oko izrade maturalnog rada

ma fala reko mi mentor za te diode kao sto je Gigabyte091 rekao da je razlika sam u naponu koji mogu podnjet

a za tranzistore je razlika u Umax i Imax (2n3053 moze do 40v i 7a, a 2n3055 do 60v i 15a)

ulg fala svima 

Dony
13 godina
neaktivan

Iskreno, ja bi išao na soluciju sa PWM upravljanjem, ovo je neefikasno rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice