Mala samogradnja - paljenje/gašenje ventilatora

poruka: 3
|
čitano: 5.104
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mala samogradnja - ON/OFF ventilatora i filter

Pozdrav svima!

Evo, budući da jučerašnji dan nije ni bio za ništa drugo nego za biti u kući, odlučio sam se napokon napraviti sklopku na ventilatorima, a usput sam stavio i filtere protiv prašine.

Vidio sam već par puta na forumu da su ljudi to radili i pitali kako ovo, kako ono pa sam odlučio urađeno staviti ovdje.

Osnova svega je zapravo bio ovaj mali prekidač koji mi je ostao još iz srednje škole...

Nije neki lem, ali mi se nije dalo lemiti ponovno. Za ovo što radim i više nego dobar. Nije neki lem, ali mi se nije dalo lemiti ponovno. Za ovo što radim i više nego dobar.
Ali da krenem zapravo od filtera. Za njegovu izradu sam koristio žensku čarapu  {#} (hvala curi). Nije neka zaštita, bolji je onaj filter od nape, ali ovo je i onako reda radi.

Krenuo sam tako da sam razrezao čarapu i zategnuo je s krep trakom preko otvora za ventilator (jedan otvor sam izrezao radi bolje cirkulacije zraka, a drugi sam ostavio jer ga ne koristim).

Nakon zatezanja čarape sam je sa super-ljepilom po rubovima zalijepio za kućište i odrezao višak.

gadno iznutra, ali bolje je izvana gadno iznutra, ali bolje je izvana
Žice od prvog (bočnog) i drugog (prednjeg) ventilatora sam prerezao jer ću ih spajati sve zajedno.

žutu žicu sam ostavio jer je to senzor rpm-a koji će jednog dana možda dobro doći :) žutu žicu sam ostavio jer je to senzor rpm-a koji će jednog dana možda dobro doći :)
Izvana izgleda bolje. Samo još moram staviti neku ukrasnu mrežu da se ne vidi kud je rezano (jednog dana)

upaljen mi je blic, da nije ne bi se vidjelo niš' upaljen mi je blic, da nije ne bi se vidjelo niš'
Nakon toga sam ugradio prekidač.

Jedna super stvar je ta da paše u otvor za vijak ventilatora (jupi) tako da ne moram bušiti dodatnu rupu.

Uočite kako se oko njega na čarapi nalazi ljepilo koje sprječava da se dotična podere. Tako je i ispod svakog vijka postavljenog ventilatora.

Izgled izvana:

Salata spajanje:

I na kraju:

sa blicom sa blicom

bez blica bez blica
  Shema spajanja:

Zašto baš super-ljepilo?

Zato što imam jeftino kućište i nije mi ga baš previše žao.

Još planiram ugraditi jedan ventilator iza da ispuhuje, ali i za to ima vremena.

Isto tako, ovo nije kompletna zaštita jer mi prednji ventilator nema filter.

Uglavnom princip je objašnjen i sve je rađeno više-manje iz dosade i zezancije.

Ako sam nešto krivo napisao ili mi nije dobar raspored slika, promjenit ću kad stignem.

Eto, za sad toliko od mene.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Mala samogradnja - ON/OFF ventilatora i filter

Mogla ti je cura dati crnu čarapu!

Gigabyte ex58-ud3r,core i7 920@3.2, 3gb g.skill ddr3@ 1600,xfx gtx 260 xxx,wd 640,corsair 650w,prolimatech megahalems ,antec 300 case
15 godina
neaktivan
RE: Mala samogradnja - ON/OFF ventilatora i filter

Ne ne, to tako mora biti - umjetnička sloboda  {#}

Ionako je ta strana okrenuta zidu. Moglo je biti i zeleno.

Kadir beneath Mo Moteh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice