Kučište na zidu - prijedlozi

poruka: 13
|
čitano: 6.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako imam plan staviti kučište na zid iznad monitora sve bi bilo lijepo i krasno ali mi je taj zid pod ivericom :(, kako najlakse učvrstiti tu policu i da li je uopce to moguce.. Palo mi je na pamet pomocu sarafa ali onda moram krsit ivericu kako bi mogo maticu zategnut sa druge strane..

Druga stvar je sto imam vrlo tesko kuciste Thermaltake Xaser VI a i samo po sebi je bucno iako jako lijepo pa sam mislio i njega stisat na neki nacin.. Btw preporucite sve sta Vam padne na pamet pa cu ja probat to iskoristit..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 12:33 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kučište na zidu - prijedlozi

ajde mi objasni zasto bih ga stavio na zid??? po meni je to steta jer tako lijepo kuciste staviti na zid je po meni grijeh...

14 godina
protjeran
toxic kaže...

Ovako imam plan staviti kučište na zid iznad monitora sve bi bilo lijepo i krasno ali mi je taj zid pod ivericom :(, kako najlakse učvrstiti tu policu i da li je uopce to moguce.. Palo mi je na pamet pomocu sarafa ali onda moram krsit ivericu kako bi mogo maticu zategnut sa druge strane..

Druga stvar je sto imam vrlo tesko kuciste Thermaltake Xaser VI a i samo po sebi je bucno iako jako lijepo pa sam mislio i njega stisat na neki nacin.. Btw preporucite sve sta Vam padne na pamet pa cu ja probat to iskoristit..

Pa nije ti valjda cijeli zid od iverice. Vjerojatno je iza cigla. Imaš dobriš šarafa koji se bez tiplova prišarafe direktno kroz ivericu u ciglu (ili beton) (prvo probušiš bušilicom rupe) , nabaviš neko čelično postolje kao za noseći LCd , plazmu i to je to.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 12:45 (Budokai).
17 godina
Budokai kaže...

Pa nije ti valjda cijeli zid od iverice. Vjerojatno je iza cigla. Imaš dobriš šarafa koji se bez tiplova prišarafe direktno kroz ivericu u ciglu (ili beton) , nabaviš neko čelično postolje kao za noseći LCd , plazmu i to je to.

što je najgore je(nije nosivi pa..)... probio sam rupu sa sarafcigerom i cekicom :(  to je gradeno da se odvoje prostojie samo ivericom..

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 12:46 (toxic).
17 godina
bikkkk kaže...

ajde mi objasni zasto bih ga stavio na zid??? po meni je to steta jer tako lijepo kuciste staviti na zid je po meni grijeh...

Zato što bi ovo brutalno izgledalo... puno ljepse nego na stolu ili bilo gdje drugdje :)

cek da ti docaram :)

http://media.photobucket.com/image/recent/diaz028/Shelf007.jpg

izvoliš. samo bi ja kablovinje u kanalice stavio :(

14 godina
protjeran
toxic kaže...
što je najgore je(nije nosivi pa..)... probio sam rupu sa sarafcigerom i cekicom :(  to je gradeno da se odvoje prostojie samo ivericom..

Aaaa.... onda ništa, preteška je to "kanta" (moje mišljenje).

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
14 godina
neaktivan

Da nije zid od iverice to bi se izvelo bez problema. Pa ima vanjskih jedinica klime cak i od 40+kg koje stoje na celicnim nosacima pricvrscenim sa 4 vijka, ali sumnjam da bi uspio ovako jer je zid mekan..

BTW za usporedbu, kod mene vanjski bojler (onaj crni sto se ljeti grije na suncu) ima oko 100kg kad je pun, i stoji na dva vijka bez ikakvih problema.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.9.2012 13:01 (mate960).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jedina mogucnost dva nosaca (okrugle ili kockaste cijevi izmedju poda i stropa ) pa na njih montirati sta te volja :)) 

Obojane po zelji ili cak presvuceni karbon folijom ( moze i inox cijevi ali je skupo )

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
unimatrix001 kaže...

Jedina mogucnost dva nosaca (okrugle ili kockaste cijevi izmedju poda i stropa ) pa na njih montirati sta te volja :)) 

Obojane po zelji ili cak presvuceni karbon folijom ( moze i inox cijevi ali je skupo )

imaš neki primjer kak to izgleda pa cu pogledat :)

17 godina
odjavljen

Hmm..slikovno jos nisam nigdje vidio ali mi je padalo na pamet u nekoliko navrata. Jednostavno dvije cijevi promjera bar 5-6 cm pricvrstiti okomito iza stola ( za strop i pod ) 

te na njima izbusiti rupe za nosace cega god . Htio sam tako nesto za hi-fi opremu (usput sa strane manje kuke-nosace za slusalice or whatever. 

Nekako bi najbolje bilo od inoxa... ili neke legure aluminija . 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
unimatrix001 kaže...

Hmm..slikovno jos nisam nigdje vidio ali mi je padalo na pamet u nekoliko navrata. Jednostavno dvije cijevi promjera bar 5-6 cm pricvrstiti okomito iza stola ( za strop i pod ) 

te na njima izbusiti rupe za nosace cega god . Htio sam tako nesto za hi-fi opremu (usput sa strane manje kuke-nosace za slusalice or whatever. 

Nekako bi najbolje bilo od inoxa... ili neke legure aluminija . 

ok. hvala razmislit cu o tome intezivno.. Uvijek mi je želja biti staviti kuciste na zid i tak to pa cu vidjet koja mi je najbolja opcija.. Danas ionako idem u premjestanje sobe itd. pa mozda uspijem kako kuciste prebacit u drugu sobu pa na noseci zid da zdrmama policu i bok :(

Hvala svima na savjetima

14 godina
neaktivan

a sta ti se nalazi s druge strane toga zida? ako nije necija soba ili neka prostorija koja se cesto koristi, mozes to rijesiti tako da s druge strane stavis neku fosnu ili komad iverice 50x50 cm i onda u nju to ubusis! posto je velika povrsina, morat ce ti drzati! ja sam kacio kombi bojler na zid od knaufa i to na taj nacin da izmedju dva profila odrezes komad fosne i ubusis ga u profile. onda stavis rigips plocu i u nju busis rupu za vijak od nosaca! nadam se da sam ti bar malo pomogao! 

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

dva dobra nosaca i 3-4 tiple za gips table za svaki nosac i to je to.

to kuciste nije teze od radijatora 1000*1000 radsonova a ja sam ga stavljao na takve tiple.samo uzmi dobre nosace da se sila prenosi na vecu povrsinu i ovakav tip tiple

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice