Kako napraviti IR....

poruka: 3
|
čitano: 1.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako napraviti IR....

Pozdrav

Molim pomoć. Uživam u geocachingu i sam sam napravio 3 geo mjesta. Sada imam plan za jedan veliki a u koji bih uvrstio i IR diode (ili sl.). Dakle trebam napraviti da se "odsjaj" diode ne vidi golim okom, već samo preko digitalne kamere, ili kamere preko mobitela i sl..

Kako to napraviti. Uz to i pitanje, da li postoje diode koje mogu stalno raditi, i kolika bi bila potrošnja. U tome nemam iskustva ali imam volje naučiti.

Uz to, na to bih spojio i solarno napajanje, dakle, kad ima sunca onda radi, a kad nema sunca onda da radi preko baterija koje puni preko kolektora. Naravno, trebam staviti i neki mehanizam koji će kada je upaljena prekidati signal, da mi ne pregori, već da blinka.

Ako sam fulao, neka moderator temu obriše ili premjesti!

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 13:37 (Ivan Blažević).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kako napraviti IR....
Ivan Blažević kaže...

Pozdrav

Molim pomoć. Uživam u geocachingu i sam sam napravio 3 geo mjesta. Sada imam plan za jedan veliki a u koji bih uvrstio i IR diode (ili sl.). Dakle trebam napraviti da se "odsjaj" diode ne vidi golim okom, već samo preko digitalne kamere, ili kamere preko mobitela i sl..

Kako to napraviti. Uz to i pitanje, da li postoje diode koje mogu stalno raditi, i kolika bi bila potrošnja. U tome nemam iskustva ali imam volje naučiti.

Ako staviš IR diodu onda nećeš vidjeti golim okom svijetlost koju izsijava. Naravno da mogu stalno radit, a potrošnja je 1mA

15 godina
Kako napraviti IR....

oces najednostavnije kupi vrtne svijetiljke. one koje se pune po danu a po noci svijetle rastavi i samo zamjeni led diodu sa IR diodom. najalkse ti je i najisplativije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice