Izrada kabla za koristenje pc slusalica na mob?

poruka: 17
|
čitano: 5.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, napravio bih si prijelaz sa pc slušalica i mikrofona na smartphone, uzeo sam 2 ženska 3.5mm konektora i jedan muški sa kablom koji sam odrezao sa slušalica od mobitela.
U tom kablu ima 6 žica, 3 su ground, a po jedna je za mikrofon, lijevu i desnu slušalicu. Provjerio sam koja je za šta i sve polemio na konektore, ali kad pokušam spojit pc sluške na mobitel, jako se slabo čuje i mikrofon ne radi.

Može li mi itko pomoći?

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran

Prevelika impedancija na slusalicama vjerovatno a mikrofon vjerovatno ni ne moze raditi na taj nacin na mobu jer on ima svoj ugradjen mikrofon.

Gurni si taj TD u dupe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 18:16 (Tyberius_Prime).

2 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zasto nebi mikrofon mogao radit, kako onda koristim slusalice s ugrađenim mikrofonom?

2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Izrada kabla za koristenje pc slusalica na mob
testerica kaže...

Zasto nebi mikrofon mogao radit, kako onda koristim slusalice s ugrađenim mikrofonom?

Zato sto ulaz na mobu mozda nije gradjen na taj nacin da uopce prihvaca signale sa mikrofona?

14 godina
neaktivan

Građen je. Ne kužiš da postoje slušalice za mobitel sa 3.5mm konektorom i imaju ugrađen mikrofon i rade.
A ove slušalice od PC rade normalno na mobitelu kad ih direktno prištekam, a kad ih prištekam preko tog mog prijelaza onda se slabije čuju. 

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
testerica kaže...

Građen je. Ne kužiš da postoje slušalice za mobitel sa 3.5mm konektorom i imaju ugrađen mikrofon i rade.
A ove slušalice od PC rade normalno na mobitelu kad ih direktno prištekam, a kad ih prištekam preko tog mog prijelaza onda se slabije čuju. 

Onda se ne kuzis u lemljenje, razlemi i spoji ispocetka.

13 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
testerica kaže...

Zato sto ulaz na mobu mozda nije gradjen na taj nacin da uopce prihvaca signale sa mikrofona?

Građen je, samo na drukčiji način, mikrofon i slušalice su spojeni u 1 konektor. Pogledaj na slici, primijeti da ima više prstenova na prvoj slici, koja je za mobitel.

Ima ovo za kupiti, meni je tako radilo (pukao mi je kabel od headseta kasnije) na SGSII. http://www.links.hr/artikl-200.300.189

"Normalan" konektor "Normalan" konektor
Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
14 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...
testerica kaže...

Meni se čini da se ti ne kužiš uopće u bilo šta nego samo spamaš.

Lemovi su dobri provjerio sam.

14 godina
neaktivan
Unix kaže...
Tyberius_Prime kaže...
testerica kaže...

Građen je, samo na drukčiji način, mikrofon i slušalice su spojeni u 1 konektor. Pogledaj na slici, primijeti da ima više prstenova na prvoj slici, koja je za mobitel.

Ima ovo za kupiti, meni je tako radilo (pukao mi je kabel od headseta kasnije) na SGSII. http://www.links.hr/artikl-200.300.189

Sve ja to razumijem, znam da treba u mobitel ići muški konektor sa 4 prstena, i koristim ga. Znam i raspored žica po prstenovima, ali ne znam u čemu je problem, ne znam zašto se slabo čuje i zašto ne prihvaća mikrofon.

13 godina
protjeran
testerica kaže...
Tyberius_Prime kaže...
testerica kaže...

Meni se čini da se ti ne kužiš uopće u bilo šta nego samo spamaš.

Lemovi su dobri provjerio sam.

Samo zato sto su cvrsti ne znaci da su dobri.

Kao prvo, pametno mamino, spajas slusalice na mobitel, ne na PC, mob nema toliko jako pojacalo kao PC, znaci ne moze tjerati slusalice koje imaju visoku impedanciju na maskimumu.Kao sto sam te vec pitao, kolika je impedancija na slusalicama, znas li uopce sto sam te pitao.

Drugo jesi koristio pastu, jesi ocistio zice kak spada, jesi ikad cuo za nesto sto se zove prenosni otpor, los spoj, slaba konekcija izmedju dva spojena mjesta, malo signala se prenosi, puno se gubi jer je spojno mjesto drek.

16 godina
testerica kaže...

Sve ja to razumijem, znam da treba u mobitel ići muški konektor sa 4 prstena, i koristim ga. Znam i raspored žica po prstenovima, ali ne znam u čemu je problem, ne znam zašto se slabo čuje i zašto ne prihvaća mikrofon.

PC ti ima jaci izlaz iz zvucne nego smartphone.(isprobano s VU-metrom, na pc radi normalno, a kad na mob spojim tinja samo prva ledica kod jacih udara bassa)

:D
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 18:31 (XXX-Man).
13 godina
neaktivan
Tyberius_Prime kaže...

Samo zato sto su cvrsti ne znaci da su dobri.

Kao prvo, pametno mamino, spajas slusalice na mobitel, ne na PC, mob nema toliko jako pojacalo kao PC, znaci ne moze tjerati slusalice koje imaju visoku impedanciju na maskimumu.Kao sto sam te vec pitao, kolika je impedancija na slusalicama, znas li uopce sto sam te pitao.

Drugo jesi koristio pastu, jesi ocistio zice kak spada, jesi ikad cuo za nesto sto se zove prenosni otpor, los spoj, slaba konekcija izmedju dva spojena mjesta, malo signala se prenosi, puno se gubi jer je spojno mjesto drek.

Citiram autora teme:

"A ove slušalice od PC rade normalno na mobitelu kad ih direktno prištekam, a kad ih prištekam preko tog mog prijelaza onda se slabije čuju. "

Znači da je negdje loš spoj ili je konektor šrot.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 18:22 (Unix).
14 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

PC ti ima jaci izlaz iz zvucne nego smartphone.(isprobano s VU-metrom, na pc radi normalno, a kad na mob spojim tinja samo prva ledica kod jacih udara bassa)

Znam da je od PC jači izlaz, al reko sam vec, sluške spojene direktno na mob rade normalno, a kad spojim preko tog mog prijelaza slabije se cuje. Tek kad žicu od mikrofona spojim sa uzemljenjem, slušalice postanu glasnije, odnosno cuju se normalno kao i da su direktno spojene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 18:30 (XXX-Man).
13 godina
neaktivan

Provjeri otpor samog kabela i provjeri sve spojeve.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
testerica kaže...

Znam da je od PC jači izlaz, al reko sam vec, sluške spojene direktno na mob rade normalno, a kad spojim preko tog mog prijelaza slabije se cuje. Tek kad žicu od mikrofona spojim sa uzemljenjem, slušalice postanu glasnije, odnosno cuju se normalno kao i da su direktno spojene.

Znaci ista stvar ko da imas nokia slusalice na bilo kojem drugom mobitelu/PC-u, ili moras drzat gumb stisnut ili moras mic i gnd spojit da bi bile glasne...

Sad probaj proguglati kako sloziti nokia slusalice na neki drugi smartphone.

:D
14 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
testerica kaže...

Znaci ista stvar ko da imas nokia slusalice na bilo kojem drugom mobitelu/PC-u, ili moras drzat gumb stisnut ili moras mic i gnd spojit da bi bile glasne...

Sad probaj proguglati kako sloziti nokia slusalice na neki drugi smartphone.

Točno to, imam slušalice od htc HD2, ista stvar mi se događa kad ih spajam na SGS, tek kad stisnem tipku onda su glasnije. Tako i ovdje kad spojim mic i gn postanu glasnije.

14 godina
neaktivan

Problem je riješen, ja sam se vodio po ovom tutorialu: http://electronics-diy.com/electronic_schematic.php?id=943 

Ali ne radi sve dok nisam zamijenio mic i gnd, i sad radi normalno.

Sad mi rade i slušalice i mikrofon od PC-a na mobitelu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 19:59 (testerica).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice