Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 652.369
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Razvoj web-stranica - Rasprava

Kako u wordpressu da dodajem postove u nav iteme ? Kada objavim post uvijek mi je na pocetnoj strani, nikad nije na odredjenoj stranici na kojoj ja zelim da bude.

Darko

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
DarkoKwon kaže...

Kako u wordpressu da dodajem postove u nav iteme ? Kada objavim post uvijek mi je na pocetnoj strani, nikad nije na odredjenoj stranici na kojoj ja zelim da bude.

Znam da je bezveze odgovor, ali je i ujedno i najbolji:

http://codex.wordpress.org/The_Loop

Samomrzeći hrvat
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
DarkoKwon kaže...

Znam da je bezveze odgovor, ali je i ujedno i najbolji:

http://codex.wordpress.org/The_Loop

mislim da to nije ono što on traži

11 godina
dandrija kaže...

mislim da to nije ono što on traži

U biti ista stvar. Sa loopom možeš prikativati postove gdje god želiš i kako god želiš :)

Samomrzeći hrvat
17 godina
neaktivan

Znam, al koliko mi se čini on je početnik pa ne bih preporučio diranje fileova.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Uglavnom hvala decki na pomoci! Provalio sam foru. Treba samo napraviti kategorije umjesto stranica.

Darko

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema na čemu.

Ne bi bilo loše da pogledaš tutoriale na youtube-u prije nego što postaviš pitanje jer sve možeš vrlo lako naći.

Isto tako, google ti je najbolji prijatelj i ne ustručavaj se koristiti ga.

Ako baš ne možeš naći odgovor na google-u onda slobodno pitaj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2014 20:41 (dandrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
dandrija kaže...

Nema na čemu.

Ne bi bilo loše da pogledaš tutoriale na youtube-u prije nego što postaviš pitanje jer sve možeš vrlo lako naći.

Isto tako, google ti je najbolji prijatelj i ne ustručavaj se koristiti ga.

Ako baš ne možeš naći odgovor na google-u onda slobodno pitaj.

Uvijek koristim google, medjutim zadnje pitanje nikako nisam mogao naci na google, jer vecini ljudi odgovara default organizovanje postova, dok kod mene je druga prica, tako da nisam mogao naci mnogo rjesenja na google/youtube.

Darko
12 godina
protjeran

Može preporuka za free cms s naglaskom na sigurnosti.... 

0 0 hvala 0
14 godina

<sarcasm>Joomla</sarcasm>

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
4 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Sve jedno je koji uzmeš CMS po defoltu ti niti jedan od njih nije siguran, to moraš sam podesit. Postavljanje sigurnosti ti uglavnom nije besplatno, ako to želiš napraviti kako spada.

16 godina
bunkermax kaže...

Ništa što je free ti to baš neće dati... znaš onu staru, "kolko para tolko muzike". Free stvari su tu da rade, da je lako složit, ali dalje od toga teško. Niti što se tiče sigurnosti niti performansi.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
odjavljen

Negdje pise da je ovan justhost samo za linux, nije za windows ? Da li to znaci da moram imati linux instaliran na svom pc-u ?

Darko

0 0 hvala 0
14 godina
DarkoKwon kaže...

Negdje pise da je ovan justhost samo za linux, nije za windows ? Da li to znaci da moram imati linux instaliran na svom pc-u ?

To govori o OS-u njihovih servera a ne o tvom OS-u, tvoj OS nije bitan dok o OS-u servera ovisi koju ces tehnologiju koristiti.

Pretpostavljam da ces koristiti PHP tako da ti je linux host ok.

WordPress ❤
14 godina
odjavljen

Decki kako zaradjivati sa viewsima, a ne sa reklamama (adsense) ? Adsense je odlican, ali ja nemam promet dovoljan da bi neko klikao na reklame, tako da li postoji nacin da zaradjujem na viewsima i posjetama ? Izvinite ako nije prava tema :)

Darko

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Decki kako zaradjivati sa viewsima, a ne sa reklamama (adsense) ? Adsense je odlican, ali ja nemam promet dovoljan da bi neko klikao na reklame, tako da li postoji nacin da zaradjujem na viewsima i posjetama ? Izvinite ako nije prava tema :)

Ako oćete zarađivat pare na oglašavanju prvo morate imat barem 10000 posjetitelja na dnevnoj bazi.

14 godina
odjavljen
WebDev kaže...
DarkoKwon kaže...

Ako oćete zarađivat pare na oglašavanju prvo morate imat barem 10000 posjetitelja na dnevnoj bazi.

Trenutno ne razmisljam o ikakvoj zaradi, ali hocu da imam sve spremno ako bi doslo do prometa i solidne zarade. Pa ako moze ko predloziti neku adsense alternativu ?

Darko
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.

Evo javljam se sa jednim problemcekom.

Naime zadnjih dana sam se bacio malo u proucavanje PHP&MySQL-a te sam se uhvatio u kostac sa izradom CMS-a (jednostavnog koji bi sluzio kao neki blogging sistem nist extra). Sad ima problem sa kodom

http://pastebin.com/0gBAsZay

Pokusavam skuziti gdje je greska i zbog cega baca undefined variable problem. Ako netko vidi gdje fulam i sto radim krivo neka javi please.

P.s: da imena baze i svega su na hrv da malo skuzim gdje je sto inace... Tako da dio tablice za ID zovem id_sadrzaja, naslov je ocit (naslov) kao i za text objave (sadrzaj) . Ubacio sam i kod na kojem sve radi ali na ovome nece (da fq, identicni su na neki nacin)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
midzan21 kaže...

Pozdrav ekipa.

...

EDIT: Je***e editor.

Ante Scriptem: Okani se mysql drivera, pređi na PDO, ili mysqli.

Ubiše me komentari u kodu {#}

Jao. Pa čovječe, outputaš varijablu imena $sadrzaj, a istu nemas nigdje definiranu.

$tekst = $red['sadrzaj']; jest  $sadrzaj = $red['sadrzaj'];

{ ... }

<p><?php echo $sadrzaj; ?></p>

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 5:46 (alankish).
16 godina
neaktivan
alankish kaže...

EDIT: Je***e editor.

Ante Scriptem: Okani se mysql drivera, pređi na PDO, ili mysqli.

...

Jao. Pa čovječe, outputaš varijablu imena $sadrzaj, a istu nemas nigdje definiranu.

$tekst = $red['sadrzaj']; jest  $sadrzaj = $red['sadrzaj'];

{ ... }

<p><?php echo $sadrzaj; ?></p>

Hvala na uocenoj gresci, mislim bilo je prekasno da uopce razmisljam a kamoli da vidim svoj fail. (plus i tekma je ucinila svoje)

BOLD: Budem kad jos malo bolje skuzim obican MySQL presao na mysqli (valjda nema velike razlike)

EDIT: I opet ista greska da fq... Napravio sam promjenu i gledam sto sam jos mogao fulati... U prilogu je screenshot kako baca greske. 

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 11:59 (midzan21).
15 godina
neaktivan

Nakon nekoliko mjeseci pauze, vratio sam se učenju HTML-a. Sve sam skoro pozaboravljao, ali polako shvaćam ono što sam nekoh shvaćao, prije sam radio, a i ponovno sam krenuo raditi u Notepad++, zajedno kombinirao codeacademy, i jedan YT chanell... Pa me zanima, vidim tu neko spominjanje Worldpresa, ovaj, što mi vi predlažete? Da nastavim za sada s Notepadom, pa kasnije na WP, ili da odhebem notepad? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
turbojc kaže...

Ma ja mislim da bi bilo najbolje da ti zapravo kodiraš na papiru, sve te posh skračenice su za p***. ;) Ne miješaj kruške i jabuke. Informacije nikad nisu bile dostupnije.

11 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Nakon nekoliko mjeseci pauze, vratio sam se učenju HTML-a. Sve sam skoro pozaboravljao, ali polako shvaćam ono što sam nekoh shvaćao, prije sam radio, a i ponovno sam krenuo raditi u Notepad++, zajedno kombinirao codeacademy, i jedan YT chanell... Pa me zanima, vidim tu neko spominjanje Worldpresa, ovaj, što mi vi predlažete? Da nastavim za sada s Notepadom, pa kasnije na WP, ili da odhebem notepad? 

Nemoj krivo svatit nije da je WP toliko loš. Al je loš jer jedino u njemu moš radit neke mini ili manje projekte. Sve ostalo zaboravi jednostavno nije moguće u njemu to napraviti. Osim ako sam nemisliš napisati kod za to. A to bi znaćilo da dobro proućiš njegov kod i da rasturaš PHP i MySQL. Al kao što je rečeno nauči temelje pa kreni dalje.

14 godina
WebDev kaže...
turbojc kaže...

Nemoj krivo svatit nije da je WP toliko loš. Al je loš jer jedino u njemu moš radit neke mini ili manje projekte. Sve ostalo zaboravi jednostavno nije moguće u njemu to napraviti. Osim ako sam nemisliš napisati kod za to. A to bi znaćilo da dobro proućiš njegov kod i da rasturaš PHP i MySQL. Al kao što je rečeno nauči temelje pa kreni dalje.

Odluci se :)

Za vecinu stvari koja ti moze pasti na pamet nije potrebno poznavanje MySQL-a u WordPress-u posto imas hrpu nativnih API-ja za sve i svasta, ciste query-je radis samo onda kada su isti brzi nego koristenje gotovih funkcija ili kada radis custom tablice (opet, vrlo rijetko, ja do sada nisam imao potrebe).

U WordPress-u mozes napraviti prakticki sve, jedino ga treba poznavati (poznavati !== instaliranje plugin-ova/tema).

WordPress ❤
15 godina
neaktivan

Sve pet, razumijem potpuno. Učiti ću za sada na notepadu. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
turbojc kaže...

Sve pet, razumijem potpuno. Učiti ću za sada na notepadu. Hvala!

Što ćeš učiti na nodepadu, kucati znakove? {#}

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
15 godina
neaktivan

Notepad++. Učiti ću preko toga, naći ću si tutoriali, tj. već jesam, i na tome ću se sada praksati, kao što sam prije par mj.

Ti si mislio na onaj obični notepad koji dođe s windowsima? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
turbojc kaže...

Notepad++. Učiti ću preko toga, naći ću si tutoriali, tj. već jesam, i na tome ću se sada praksati, kao što sam prije par mj.

Ti si mislio na onaj obični notepad koji dođe s windowsima? 

Kakve veze ima u kojem ćeš code editoru vježbati pisanje koda.  Nodepade++ je dobar izbor jer je besplatan, ali nisam nešto oduševljen njime.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
15 godina
neaktivan
Pa onda budi od koristi i usmjeri me na neki pravi put, i preporuči mi nešto.

Ja sam samo pitao je li pametna ideja nastaviti vježati u Notepadu, ili da već sad pređem na WP pošto ga mnogi koriste i spominju, samo me to zanimalo.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice