Windows 7 system error

poruka: 10
|
čitano: 1.766
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Postao sam problem pod temom graficke kartice, ali prema Windows Event Vieweru cini mi se da nije problem u driverima od graficke.

Dakle: uspjesno sam instalirao Windows, podigao drivere za maticnu, nove drivere za graficku (Radeon 6950, driver 12.1)...idem na reboot, kad ono....

Nakon logiranja u Winse, minut mi radi sve ok, prikaze normalnu rezoluciju, cak mogu otvoriti postavke Catalysta, i cini se da sve radi...a onda iznenada plavi ekran.

Ali ne dobijem BSoD, nego samo se zaplavi ekran.

Odem u safe mode, pogledam event viewer, i izbaci mi ove errore: 7001 DHCP Client service depends on the Ancillary Function Driver which failed to start because of the following error:A device attached to the system is not functioning.

Isti 7001 error izbaci za DNS Client, TCP/IP NetBIOS Helper itd.

Te 7026 error : The foolowing boot-start or system-start drivers failed to load: AFD, CSC

te 10005 error: nesto s DCOM

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Naravno, trebam pomoć....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Nanovo sam instalirao Windows, 64bitnu verziju. Slozio drivere i opet se dogodila ista stvar. Nekad se plavi ekran pojavi odmah nakon logina, a nekad nakon nekoliko minuta.

Pokusao sam s instalacijom Windowsa 7 32bitne verzije, probao sad s driverima koji su dosli s komponentama. Sad je malo dulje trajalo bez pojavljivanja plavog ekrana, ali evo maloprije se pojavio.

Ovaj put se pojavio kad sam pokusao pokrenuti igricu. Izgleda da je ipak problem u driverima.

Ima li tko kakvih savjeta...poludit cu!!! Naime, kada mi je komp dosao, nije radila maticna, pa sam cekao 12 dana da mi ju zamjene, sad sam dobio komp, a opet ne radi...pa da se ubijes!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 system error

1. Tu je neki problem oko mreže (driver<->mrežni adapter).

Probaj disable-at (privremeno) sve mrežne adaptere pa da vidiš hočeš izdržat duže bez plavog ekrana.

2. Da li ti je sistem instaliran na SSD disk (SSD OCZ Agaility 60GB)?

Ako je, tu bi mogao biti problem pa probaj instalaciju na "normalni" disk.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 20:46 (ivo_svetrice).
14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Sistem je instaliran na ssd...kakav problem moze biti s tim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mnek kaže...

Sistem je instaliran na ssd...kakav problem moze biti s tim?

Itekakav!

Otiđi samo na njihov forum pa ćeš vidjeti.

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/forumdisplay.php?254-Vertex3-Agility3-Solid3-and-Synapse-caching-drive-support-and-discussion-forum

14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Zar je moguce da nakon 5 reinstalacija W7 64b i dvije reinstalacije W7 32b i pokusaja sa svim mogucim verzijama drivera, da opet ne radi. Pa poludit cu.

Sad iz rezignacije pokrenuh Memtest...rezultat : sve ok s memorijom.

Jel bi pomoglo kada bih instalirao sustav na vanjski HDD jer druge opcije trenutno nemam?

Koliko gledam po stranim forumima, najbolje je maticnu pod ruku i na zamjenu.

http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/85581-windows-7-randomly-freezes-3.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mnek kaže...

Zar je moguce da nakon 5 reinstalacija W7 64b i dvije reinstalacije W7 32b i pokusaja sa svim mogucim verzijama drivera, da opet ne radi. Pa poludit cu.

Sad iz rezignacije pokrenuh Memtest...rezultat : sve ok s memorijom.

Jel bi pomoglo kada bih instalirao sustav na vanjski HDD jer druge opcije trenutno nemam?

Koliko gledam po stranim forumima, najbolje je maticnu pod ruku i na zamjenu.

http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/85581-windows-7-randomly-freezes-3.html

Probaj, nemaš šta izgubiti.

14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Dakle, nove vijesti.

Nakon što sam ga za vikend ignorirao, odlučih danas provjeriti kakve sam sreće i upalih komp, kad ono ista situacija kao i prošli tjedan.

Ovaj put sam nakon reboota, ušavši u safe mode, dobio ovu poruku:

Windows has recovered from unexpected shutdown.

Problem signature:

BlueScreen

Locale ID: 1050

Additional infor. about problem:

BCCode: 117

BCP1: FFFFFA8008FAA4E0

BCP2: FFFFF880041808B8

BCP3: 000000000000000

BCP4: 000000000000000

Ima li tko kakvih rješenja za ovaj problem?

Postao sam ovo na BOSD forum pa čekam i njihov odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 11:50 (Mnek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 system error

Zar nitko ne zna o čemu se ovdje radi?

Bdw. pokušao sam još jednom reinstalirati sustav, skinuo i manualno updateao SP1, skinuo ponovno svježe drivere s AMD stranice i instalirao ih, skinuo drivere s stranice od Gigabytea i njih istalirao jedan po jedan.

Kada sam pokrenuo System rating, komp se sledio, plavi ekran...opet ista stvar.

Sad sam na rubu i očito ću opet morati vratiti neku komponentu. Samo sad ne znam da li je u pitanju matična, procesor, grafička....je.... komp

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 20:02 (Mnek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice