Pozz,
zanima me jel moguce da vratim podatke s hdd-a kojeg sam formatirao i na njega instalirao programe i radio na njemu,??
Pozz,
zanima me jel moguce da vratim podatke s hdd-a kojeg sam formatirao i na njega instalirao programe i radio na njemu,??
Probaj s Recuvom
probat cu sa tim i sa jos svakojakim programima, znam programe koji su jako dobri u vracanju ali me zanima jel ko imao problem isti i kako ga je rijesio?
-postoji više programa za recovery, kao GetDataBack (for NTFS), O&O recovery, Advanced Recovery.., naslovi ugl sadrže riječ 'recovery' pa nebi trebalo biti prolem pronaći.
Ovisno o vrsti problema, neki daju bolje rezultate.. ali moguće je skoro sve, pa i povrat formatiranih particija (i nakon npr instalacije OSa preko njih...)
Samo je vremenski zahtjevno, za raw je potrebno par sati (1-10tak sati, ovisi o veličini HDDa, količini podataka i vrsti greške) samo da pročita sadržaj koji se nakon tog možda može spasiti ili jedan dio.
-dok u nekim slučajevima jednostavno nema spasa.. -potrebno je vrijeme i malo sreće, pa ima smisla samo ako su podatci toga vrijedni.
edit:
-zaboravih napomenuti...
-to se ugl radi s live CDa, kao MiniPE, i obavezno na drugi HDD (dovoljnog kapaciteta). Nema smisla unutar Windowsa gdje želimo nešto spasiti, instaliravati dodatni software jer time samo smanjujemo mogućnost spašavanja -tj treba što manje raditi s tim diskom, jer postoji mogučnost presnimavanja nekog važnog dijela koji upravo pokušavaš spasiti.
Aha, probam pa cemo vidjeti rezultate...
Postoji nekoliko tema sa tom tematikom.