VIA HD 5.1 preko četiri kanala

poruka: 3
|
čitano: 576
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

PogPozdrav ljudi,

imam jedno pitanje, tj. ne znam kako da ostvarim to. Imam Asusovu P5G41T-M LX2/GB matičnu koja navodno dolazi s VIA HD driverom za zvuk(ne mogu pronaći stranicu tog modela matične), na računalu imam Windows 10 Pro x64(zadnji build izvan Insider kruga). Nedavno sam dobio ažuriranje drivera za zvuk(išao sam Uređaji za reproduciranje > VIA HD > Driveri > Ažuriranje), dobio sam driver pod imenom "VIA HD Audio(Win 10)", u konfiguraciji imam opcije za Stereo, Kvadrofonski i 5.1 Surround. Postavio sam na 5.1 Surround, no tu dolazim do problema. Pošto moja matična ima četiri kanala(roza, zeleni i plavi), naravno ne podržava 5.1 kojem treba šest kanala. Znam da ima mogućnost da podesim umjesto izlaza za mikrofon bude izlaz za stražnje zvučnike, no u VIA HD Audio Decku nema te opcije. Tražio sam po Googleu ali nisam uspio naći rješenje. Trenutna verzija drivera je 6.0.11.1100 a verzija paketa je 11.11.00.34.

Jel netko ovdje zna kako da promijenim tipove izlaza? Hvala vam

@ Gledam na ovom linku, na fotki se vidi da osoba ima isto četiri kanala - http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Support/Support_FAQ_Detail.aspx?MenuID=74&LanID=0&FAQID=69 Kako da onda to njima radi, a meni ne? SPDIF?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 17:22 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Primjetio sam još nešto u VIA HD Audio Decku. Pogledajte fotku i vidite šta piše za izlaze, ali opet ja ne dobivam zvuk za stražnje, centralni i woofer.

Center/LFE Center/LFE
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 16:51 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Napravio sam, može lock.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice