Zadnjih par dana kad igram Football manager 16 recimo pola sata i računalo mi se samo od sebe ugasi i ponovo se pali kao da sam ga restartirao
Jel može ko pomoć
Hvala!
Zadnjih par dana kad igram Football manager 16 recimo pola sata i računalo mi se samo od sebe ugasi i ponovo se pali kao da sam ga restartirao
Jel može ko pomoć
Hvala!
Jel' se pregrijava? Meni se to znalo dogoditi koji put sa Hard Westom, jer je očito moja "nova konfiguracija" preslaba za njega, a sobna temepratura je bila visoka(u sobi je toplo), pa napajanja samo isključi računalo, da nešto ne pregori,a trebao sam čekati dok se kanta ohladi, jer mi nije valjda zbog visoke temperature dalo upaliti računalo.
Rješenje, ugraditi bolje hlađenje?
Kućište nije zagrijano al evo sad surfam po internetu sat i nesto i sve normalno
Mislim da surfam cijeli dan sve bi bilo normalno al recimo kad igram neku igricu ono se gasi i pali
Onda, vjerojatno slabo odvođenje topline iz kučišta ili igra prejaka za komp?

Ma nije do jačine kompa jer mogu pokrećat što ja znam Fifu 16 na High neće štekat a kamoli managera
Sto bi onda trebalo promjenit
Po meni, frende onda ovo drugo, jači ventilator na procesor, onaj sa proplerom.

Kakve su temperature, sigurno nečeš vidjet dodirom kučišta.
Razlika između sufranja netom i igranja igara je sigurno velika, jer je pri igranju igara računalo opterečenije.
Preko HWmonitora ili sl., češ vidjet situaciju s temperaturama, naponima i sl.
uzmi occt i testiraj tu odmah možeš vidjet i temperature dok je pod opterećenjem
isto mi se gasio komp u btf4 nakon pola sata igranja,ocistio prašinu i sve radi super
Pozz,
evo imam isti problem s gašenjem tj. resetiranjem računala prilikom igranja igara
računalo je očišćeno od prašine i ugrađen je dodatni bčoni ventilator 10x10 koji upuhuje u kučište
evo i komponenti
memorija PC DDR3 8 GB,PC1600MHz
Procesor AMD FX4300, 3.8 GHz
Grafička AMD Radeon R7 250, 1GB DDR5
i napajanje koje mislim da je slabo ATX Real Power 420W ali takvo je kupljeno znači u kompletu osim dodatnog bočnog ventilatora kojega sam odmah morao ugraditi
instalirao sam i HWMonitor za praćenje pa ako mi netko može reći dali su podaci dobri ili nešto ne v
Jesi li promijenio termalnu pastu na procesoru?
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Nisam jer računalo je staro 8 mj. i još je pod garancijom iako je otvarano zbog ugradnje dodatnog ventilatora a nije stavljena nova naljepnica tako da ga mogu otvorit ali neznam dali je pametno tako nešto raditi ili da prijavim da se gasi pa da oni to rješe,ali ako u pitanju napajanje oni će opet staviti isto a misli da je ono preslabo
Dali netko zna iz onih podataka votage dali je u pitaju napajanje?
Nosi na servis ako već ima garanciju
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Očistio sam prašinu i izgleda da nije do toga
Meni to više izgleda kao problem napajanja, nosi na reklamaciju.
Blago rečeno loše napajanje, loša matična ploča, nedostatak aftermarket hladnjaka za FX, a vjerojatno i neki jeftinjak od
kućišta budući da je grafa na 60*C, taj slabi čip se ne bi smio grijati niti približno toliko.