Problem laptop windows boot

poruka: 10
|
čitano: 3.865
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

imam problem s laptopom Asus k50c, problem je sljedeći, instalirao sam windows 8 na njega i odlucio sam ga maknuti jer je flash jako štekao(youtube i slično) iako je sve ostalo vise manje radilo.. pomislio sam da je to zato jer nema sluzbenih grafičkih drivera..
onda sam stavio windows 7 pa sam i sa njim imao problem da youtube steka... i sada kad ocu staviti windows xp.. nemogu nikako bootati jer imam dva windowsa instalirana i ne nudi mi boot... molim za pomoć jer stvarno trebam rijesit probleme s tim laptopom..

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

bump

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem laptop windows boot
The Black Iso kaže...

imam problem s laptopom Asus k50c, problem je sljedeći, instalirao sam windows 8 na njega i odlucio sam ga maknuti jer je flash jako štekao(youtube i slično) iako je sve ostalo vise manje radilo.. pomislio sam da je to zato jer nema sluzbenih grafičkih drivera..
onda sam stavio windows 7 pa sam i sa njim imao problem da youtube steka... i sada kad ocu staviti windows xp.. nemogu nikako bootati jer imam dva windowsa instalirana i ne nudi mi boot... molim za pomoć jer stvarno trebam rijesit probleme s tim laptopom..

Pa obriši jedan od ta 2 windowsa pa probaj onda

17 godina

Probaj win 95 instalirati mozda ti na njima bude youtube radia kako treba...

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Sint1 kaže...

imaš pravo.. imas kakav link da skinem 95 ?

Play Hrad Play Cool
15 godina

Fino skini ovo, verziju biraj sam, snimi na dvd na najmanjoj brzini (4x), bootaj laptop sa DVDa, kod instalacije biraj custom install, odaberi drive options, fino pobriši sve particije i kreiraj nove, na jednu snimi Win 7, kad instalacija završi sa ASUS.com skini sve drivere, instaliraj ih i sve mora radit glatko.

Ako imaš više od 2 gb rama snimi si x64 windows 7, ako imaš samo 2gb onda windows 7 x32. Ostavi se Win 8, 7 ti bude radio 10 puta bolje.

Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)

Valentin

1 0 hvala 0
16 godina
The Black Iso kaže...
Sint1 kaže...

- nisi li već shvatio da OS nije problem nego flash, driveri, ... sve povezano s internetom. Instalacija npr XPa neće ništa popraviti, osim novih problema oko drivera jer se polako gasi support.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
protjeran
ihush kaže...
The Black Iso kaže...
Sint1 kaže...

- nisi li već shvatio da OS nije problem nego flash, driveri, ... sve povezano s internetom. Instalacija npr XPa neće ništa popraviti, osim novih problema oko drivera jer se polako gasi support.

sarkazam.... nisam blesav.. znam i previse o tome samo sto je asus glupa firma pa se nemoze udostojit napravit dobre drivere...

Play Hrad Play Cool
16 godina
The Black Iso kaže...
..

sarkazam.... nisam blesav.. znam i previse o tome samo sto je asus glupa firma pa se nemoze udostojit napravit dobre drivere...

-naravno da je sarkazam (ali ne mogu znati/biti siguran što netko misli)..

-nisi početnik, pa zato nisam ni davao npr link na asusove drivere, jer to vjerojatno znaš..

..pa ipak, dosta tog ne znaš.

-Ne zanš da Asus ne prizvodi drivere, nego konretni proizvođač komponente (intel, sys, via, nVidia, Realtek..). Asus to samo hosta na svojim stranicama..

-ne znaš rješenje. (nerealna očekivanja) ... ne znam ni ja. Zapravo, znam, nema.

Preslab CPU, VGA. Današnji internet (flash-video) je po zahtijevima kao igre prije par godina. Celeron na 1.2 iz 2009te nije dovoljno za glatki HD video. K50C. Taj model je OK za uredski rad koji je (2009te) uključivao i surfanje-internet. Danas browser ima 3d support...

Kad tomu dodaš podešenost OSa, antivirus, firewall, utilsi (i smeće) koje možda imaš, ili fragmentiran HDD, loša linija itd. postoji još mogućih razloga ali i ovo je dovoljno.

Ako postoji šansa da on to vrti, moraš ga 'nabrijati' kao sportski auto, tj. mora bit čist, bez dodatnih usporivača. Možda fali i DirectX June 2010..

NHF, ali ako želiš nešto riješiti, trebaš dati info, što si pokušao, kako se ponaša. Ovako nema novih savjeta. Ili pokušaj neku linux distru kao xubuntu + extras (ali to će još više štekati.., flash..).

-pljuckanje po Asusu baš ničemu ne pomaže.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 20:43 (ihush).
14 godina
neaktivan

Kad stisnem start windows normaly pc mi se rebota ponovno. Kako da to rijesim?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice