Prednji audio jackovi ne rade

poruka: 5
|
čitano: 1.636
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

U sound manageru komp prepoznaje prednji jack za audio i za mikrofon, međutim iako su slušalice i mikrofon priključeni, piše not plugged in. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prednji audio jackovi ne rade
VahaMaha kaže...

U sound manageru komp prepoznaje prednji jack za audio i za mikrofon, međutim iako su slušalice i mikrofon priključeni, piše not plugged in. 

Da li si pogledao dali je njihov konektor spojen na matičnoj,inače konektor se vrlo vjerovatno zove "HDAUDIO"  a najbolje da ga pratiš sa buntom koji ide sa front panela (power, reset tipke i usb front konektori su u buntu).

Ako to nije onda right click na zvučnik u windows taskbaru ili preko control panela(sound) - playback devices i pogledaj da li je disable-an.

11 godina
neaktivan
Re: Prednji audio jackovi ne rade
buky kaže...

Da li si pogledao dali je njihov konektor spojen na matičnoj,inače konektor se vrlo vjerovatno zove "HDAUDIO"  a najbolje da ga pratiš sa buntom koji ide sa front panela (power, reset tipke i usb front konektori su u buntu).

Ako to nije onda right click na zvučnik u windows taskbaru ili preko control panela(sound) - playback devices i pogledaj da li je disable-an.

To sam prvo pogledo, sve je spojeno. U sounds nije ništa disable-ano nego mi izlista i prednji i zadnji jack al kad na prednji stavim i dalje piše not plugged in dok na zadnji sve normalno radi, i slušalice i mikrofon

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 12:43 (VahaMaha).
11 godina
neaktivan

Instaliro Realtek driver, upalio disable front jack detection na manageru i sad sve radi. Hvala na pomoći 

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problem sa bass-om

Ne razumim se bas najbolje  oko zvucnika, ali kako da spojim onaj "bass zvucnik " direktno da radi bez onog potenciometra ,on je riknuo i ja sam ga odlemio ,sta sad , zvucnici su MS ML-T208 2.1 , uskoro cu postaviti slike 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice