Misteriozno punjenje sistemskog diska na Win 7

poruka: 7
|
čitano: 6.422
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!!

Da puno ne duljim, imam Win7 - 32bit. Instalirani su zajedno sa Ubuntuom. Svaki na svoj hard itd....bla,bla. Svaki na svoj hard itd....bla,bla. Sistemski HDD za Win7 je 120 GB od kojih je cca 25-30 GB zauzeto programima itd. Filmovi i slične stvari su na drugom tj. trećem hardu 

Problem je slijedeći; nešto (ili netko :-) mi misteriozno krade prostor na sistemskom disku. Dakle ostavim komp na miru i u prosjeku mi svaku minutu mazne oko 2 MB prostora. Isto se događa sa i bez konekcije na net. Nisam jedini sa ovim problemom-sudeći prema Googleu,ali pouzdanog rješenja nema. Ili ga  nisam našao. Imam instaliran Kaspersky koji je redovito updatean. Pretraživanje Spybootom i ostalim sigurnosnim programima nisu našli nikakvu digitalnu gamad na kompu, tako da sam virus,adware itd...izbacio kao mogući uzrok mojih problema. Mislio sam da uvijek nepouzdani System Restore radi probleme,ali i njegovi fajlovi su manje više u normali. Temporalni fajlovi su također uredno očišćeni. Nemam neko čudo programa instaliranih, čak niti MS Office :-) .

Dakle ostalo mi je da pomoću Linuxa tražim neke fajlove koji se uredno stvaraju na hardu, a zauzimaju dosta mjesta.

Ovakva pretraga dovela me do C:/Users/Public/Documents/PC DM Files gdje imam 4 foldera koji su natrpani nekim Backup folderima koji u imenu imaju odgovarajući datum i vrijeme stvaranja npr. "Users/Public/Documents/PC DM Files/Josip/Backup_15_12_2009_13_19_59". U ovom slučaju folder "Josip" je jedno od dva  imena  korisnika računala. Da se vratim na onaj folder "Backup_15_11_2009_13_19_59". Takvih foldera ima na tisuće. Nije greška ima ih stvarno na tisuće, otprilike 3129 u trenutku pisanja ovog posta. A ako je vrijeme u imenu foldera točno onda se stvaraju točno svake tri sekunde Viče.

Bez obzira na to  što Linuxom mogu doći do tog foldera ja ga ne mogu obrisati. Niti išta drugo, npr. očitati "Properties" tako da i ne znam pravu veličinu tih foldera. Ne ide niti sa alatima sa Hirens Boot CD-a niti PE Edition Windowsa niti išta drugo ne može pristupiti tim folderima.

Da li je to možda moj problem? Ako jest, koji ga kufer stvara. Na hardu više nemam mjesta i Windoze kažu da imam 0 KB free na disku C:

Pozdrav!!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 15:11 (merlin10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Misteriozno punjenje sistemskog diska na Win 7

Po nazivu ,to su Backup folderi.

Zašto ti ih radi tu ,ne znam. Otvori Control Panel ,Backup and Restore i tu vidi dali je podešen backup i gdje se ,na koju particiju ,spremaju Backup folderi.

Backup bi trebalo spremati na drugi (treći) ,najbolje na vanjski disk na posebnu particiju. Ovako ,nikakve koristi od njega.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 15:29 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Provjeri za svaki slucaj jos jedanput s nekim programom kao sto je DiskView,

usput ces saznati dali se jos negdje nakupljaju megabajti Namigiva

EDIT: Probaj otici u Task Manager->Processes->View->Select Colums -> Oznaci I/O Writes ili I/O Write Bytes

Sada mozes vidjeti dali ti neki process konstanto pise na disk.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 19:51 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam isti problem i sam od sebe (neznam da li je nestao) ali se bar smirilo...

Znaci na win 7 dok imam ukljucen komp tokom rada mi pokazuje kako se sist.disk puni ali neznam cime ..kad ga resitiram disc ostane u normali kao da se nista nije desilo....

Provjerio sa NOD 32 ...nista nije nasao

Malwareby...nista nije nasao

SpyBoot...nista nije nasao

A BacUP diska mi je na Dparticiji

Pozdrav

Kondicija je majka uspijeha
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 12:01 (Kaligula11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo mene malo kasnim sa odgovorima,ali riješio sam problem. U biti bila je riječ o mojoj grešci-u kombinaciji sa softverom.Naime nekad davno sam instalirao sam jedan keyloger (iako ne znam zašto) koji usput snimao screenshot ekrana u punoj rezoluciji (screenshot je radio za svaki klik miša, a meni je rezolucija 1440x900), zvukove i sve to prati odgovarajućim LOG fajlovima. Sve to trpao je u gore spomenute foldere i tako dalje.....

Uklanjanjem to keylogera riješio sam se misterioznog problema (nadam se). Još samo da napišem ime softvera i to je to. Riječ je o; DRPU data manager keylogger programu.

Pozdrav i hvala svima na savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Po nazivu ,to su Backup folderi.

Zašto ti ih radi tu ,ne znam. Otvori Control Panel ,Backup and Restore i tu vidi dali je podešen backup i gdje se ,na koju particiju ,spremaju Backup folderi.

Backup bi trebalo spremati na drugi (treći) ,najbolje na vanjski disk na posebnu particiju. Ovako ,nikakve koristi od njega."

Backup  iz Windoza ne koristim,već radim image cijele particije Acronisom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.12.2009 20:31 (merlin10).
15 godina
neaktivan
drnde kaže...

Provjeri za svaki slucaj jos jedanput s nekim programom kao sto je DiskView,

usput ces saznati dali se jos negdje nakupljaju megabajti Namigiva

EDIT: Probaj otici u Task Manager->Processes->View->Select Colums -> Oznaci I/O Writes ili I/O Write Bytes

Sada mozes vidjeti dali ti neki process konstanto pise na disk.

Koristio sam taj soft za provjeru stanja zauzeća,ali kao što sam sumnjao sav slobodni prostor požderao je ovaj "PC DM files" folder. Hvala ti za savjet i ovaj lijepi komad softvera.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice