Pozdrav svima!!!
Da puno ne duljim, imam Win7 - 32bit. Instalirani su zajedno sa Ubuntuom. Svaki na svoj hard itd....bla,bla. Svaki na svoj hard itd....bla,bla. Sistemski HDD za Win7 je 120 GB od kojih je cca 25-30 GB zauzeto programima itd. Filmovi i slične stvari su na drugom tj. trećem hardu
Problem je slijedeći; nešto (ili netko :-) mi misteriozno krade prostor na sistemskom disku. Dakle ostavim komp na miru i u prosjeku mi svaku minutu mazne oko 2 MB prostora. Isto se događa sa i bez konekcije na net. Nisam jedini sa ovim problemom-sudeći prema Googleu,ali pouzdanog rješenja nema. Ili ga nisam našao. Imam instaliran Kaspersky koji je redovito updatean. Pretraživanje Spybootom i ostalim sigurnosnim programima nisu našli nikakvu digitalnu gamad na kompu, tako da sam virus,adware itd...izbacio kao mogući uzrok mojih problema. Mislio sam da uvijek nepouzdani System Restore radi probleme,ali i njegovi fajlovi su manje više u normali. Temporalni fajlovi su također uredno očišćeni. Nemam neko čudo programa instaliranih, čak niti MS Office :-) .
Dakle ostalo mi je da pomoću Linuxa tražim neke fajlove koji se uredno stvaraju na hardu, a zauzimaju dosta mjesta.
Ovakva pretraga dovela me do C:/Users/Public/Documents/PC DM Files gdje imam 4 foldera koji su natrpani nekim Backup folderima koji u imenu imaju odgovarajući datum i vrijeme stvaranja npr. "Users/Public/Documents/PC DM Files/Josip/Backup_15_12_2009_13_19_59". U ovom slučaju folder "Josip" je jedno od dva imena korisnika računala. Da se vratim na onaj folder "Backup_15_11_2009_13_19_59". Takvih foldera ima na tisuće. Nije greška ima ih stvarno na tisuće, otprilike 3129 u trenutku pisanja ovog posta. A ako je vrijeme u imenu foldera točno onda se stvaraju točno svake tri sekunde .
Bez obzira na to što Linuxom mogu doći do tog foldera ja ga ne mogu obrisati. Niti išta drugo, npr. očitati "Properties" tako da i ne znam pravu veličinu tih foldera. Ne ide niti sa alatima sa Hirens Boot CD-a niti PE Edition Windowsa niti išta drugo ne može pristupiti tim folderima.
Da li je to možda moj problem? Ako jest, koji ga kufer stvara. Na hardu više nemam mjesta i Windoze kažu da imam 0 KB free na disku C:
Pozdrav!!!!