e ovako moj frend ima problem , upali kompjuter i nakon nekog vremena mu se ugasi ? jel zna koji je problem
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može biti milijun razloga. Neka pogleda u Event Vieweru za errore: Start -> Run -> upisati eventwvr. Error ID neka upiše u Google.
e ovako moj frend ima problem , upali kompjuter i nakon nekog vremena mu se ugasi ? jel zna koji je problem
Za početak, opiši frendov pc konfiguracije pa onda možemo mi pomoći. Instaliraj everest, pogledaj temperature CPU (procesor) i MBO ( matična ploča) i naravno GPU ( grafička ) Za mjerenje temperature grafičke je OCCT. Ako neki od CPU, MBO i GPU pokazuje malo višim 70 stupnjeva on ti se gasi radi zaštite od kvara. Možda u kutiji ima prašine a ne hladi dobro pa bi trebalo sve očistiti od prašine kod hladnjaka a najčešće prašinu skuplja kod grafičke i procesora.
Prvo najbanalnije... pogledaj power settings, mozda je napravljeno da se komp ugasi nakon xy minuta...
Drugo... provjeri temperature, dosta ljudi smanjuje ventilator na procesoru da se ne cuje ko jumbo jet... a to po ljetu uzas...
Trece... otvori komp s jedne strane, usisavac i pazljivo usisi sve s ventilatora i inih... i najvaznije, koliko god mozete spustite temp. u sobi...