Kako pokrenuti OS bez instalacije

poruka: 6
|
čitano: 1.391
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje.Mogu li kako pokrenuti neki operativni sustav (na kompjuteru na kojem nema nikakvog os-a) kao npr. linuks ili vindovs bez da ga instaliram prije toga na kompjuter.Znaci samo utaknem memori stik na kojem je os i pokrenem os.Kad mi vise ne treba izvadim stik.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo po količini znanja (od manjeg prema višem) koje je potrebno:

0.

1.

2.

3.

4.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2015 23:41 (zerocool12).

2 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Eee hvala na odgovorima.Imam jos jedno pitanje,da li je potrebno imati hard disk  u kompjuteru da bi pokrenuo live os,jer koliko sam procitao os se sprema  u ram.Pa mislim trebali onda uopce hard disk tu da bi kompjuter radio.

0 0 hvala 0
12 godina

Prema mom kratkom iskustvu s Linuks Ubuntuom u live obliku netriba ti HDD

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Mislim da velik broj linux distribucija ima live "mod" - samo bootaš sa CD/DVD medija i to je to. Mom bratiću je prije par godina riknuo HDD - snimio sam mu knoppix na cd i koristio ga je barem mjesec dana (išao na internet preko WLAN kartice, surfao, gledao YT...)

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Kako pokrenuti OS bez instalacije
safemode kaže...

Eee hvala na odgovorima.Imam jos jedno pitanje,da li je potrebno imati hard disk  u kompjuteru da bi pokrenuo live os,jer koliko sam procitao os se sprema  u ram.Pa mislim trebali onda uopce hard disk tu da bi kompjuter radio.

ne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice