Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje.Mogu li kako pokrenuti neki operativni sustav (na kompjuteru na kojem nema nikakvog os-a) kao npr. linuks ili vindovs bez da ga instaliram prije toga na kompjuter.Znaci samo utaknem memori stik na kojem je os i pokrenem os.Kad mi vise ne treba izvadim stik.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Eee hvala na odgovorima.Imam jos jedno pitanje,da li je potrebno imati hard disk u kompjuteru da bi pokrenuo live os,jer koliko sam procitao os se sprema u ram.Pa mislim trebali onda uopce hard disk tu da bi kompjuter radio.
Prema mom kratkom iskustvu s Linuks Ubuntuom u live obliku netriba ti HDD
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Mislim da velik broj linux distribucija ima live "mod" - samo bootaš sa CD/DVD medija i to je to. Mom bratiću je prije par godina riknuo HDD - snimio sam mu knoppix na cd i koristio ga je barem mjesec dana (išao na internet preko WLAN kartice, surfao, gledao YT...)
Eee hvala na odgovorima.Imam jos jedno pitanje,da li je potrebno imati hard disk u kompjuteru da bi pokrenuo live os,jer koliko sam procitao os se sprema u ram.Pa mislim trebali onda uopce hard disk tu da bi kompjuter radio.
ne.