odmah da kazem, nisam otvarao temu da bi histericno vikao kako sam ostao bez podataka, pa da biste vi onda pitali zasto se dereem i usput onako bacili link od nekog softwarea tipa getdataback ili recovery my files
naime..isao sam razdvajat particijie ja jednom disku, sa programom PARAGON PARTITION MANAGER!! s njim sam uvijek to radio i nikad problema, al moram priznat jako sam se razocarao ovaj put u njega, jer neznam koji IDIJOT ide radit software koji je namjenjen da razdvaja particijie na diskovima (inace jako riskantan posao i za nas koji buljimo u ekran i obliveni hladnim znojem, cekamo da se crta napuni na 100%) i SUPER on napravi taj program, medjutim...u toku izrade particija, premjestanja i sta ja znam...PROGRAM JE DOPUSTIO WINDOWSIMA DA ODU U SLEEP MODE koji je nazalost namjesten u windowsima..al ni na kraj pameti mi nije bilo iskljucit sleep mode...pogotovo zato jer program nije razdvajao particije u windowsima, nego se podigao prije WELCOME screena..
pogadjate, sleepmode mi je prekinuo operaciju i prelomio svu arhivu 2TB obiteljskih fotografija, skupljanu od 1997 (od kad je dosao prvi kompjuter u kucu)
naravno da sam pokusao nekoliko puta skinut podatke sa RECOVERY MY FILES-om..medjutim, podaci bi dosli u cudnim oblicima, velika vecina fotografija nije citljiva, manji dio su sa nekakvim graskama, a nesto sitno ima ocuvanih..
disk mi je trenutno podjeljen na 2 particije + 200GB koje stoje kao unlocated...dali bi mozda bilo dobro probati formatirat cijeli disk i onda ponovno pretrazit sa recovery my files-om...jer nekako mislim da se podaci kriju negdje po disku, nisu mogli nikamo otic, jer kod razdvajanja particija, sve se radi na jednom disku...
ima li ko kakve preporuke?
i da, zamolit cu da mi ne solite pamet "trebao si do backupirat, nisi smio radit particije na disku sa arhivom..etc." jer toga sam se naslusao od frendova, a i sam sam toga svjestan
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.oo-software.com/en/ - DiskRecovery.
Koristio ga jednom kad se DVR koji koristi svoj format i obriše disk kad mu se jedna komponenta zamjeni (u mom slučaju bio CD-ROM) i uspio sam vratiti sve podatke.
Disk je bio prikazan kao raw u windowsima i recovery je trajao jedan puni dan ali kažem podaci su vračeni.
Program nije besplatan ali khm... jel.
nemam vise sto izgubiti, probat cu, hvala
imao sam jako slican problem pa da ti kazem kako sam rijeso
znaci preko hirens boot cda sam pokrenuo
Partition Wizard Home edition v5.2 (valjda moze i neka druga verzija) i on je pronasao disk, kliknuo desni klik - Check file system, oznacio da trazi i proba popravit greske, i to je ucinio, sve je popravio
program se valjda moze skinit i odvojeno, pa probaj ;)
hmm..svidja mi se ideja, popravak particije...jos cu probat rijesit sto mogu ovako, pa ce mi slijedeci korak bit definitivno to, hvala ti! :)
hmm..svidja mi se ideja, popravak particije...jos cu probat rijesit sto mogu ovako, pa ce mi slijedeci korak bit definitivno to, hvala ti! :)
svakako probaj jer sam imao slican problem, znao sam da su podatci tu, nisu mogli nestat, samo se nesto poremetilo u softwareu, tako da samo to treba popravit i to je to
Moj savjet, ne koristi nikakve alate za popravljanje i chkdsk, to može sam pogoršati stanje.
Ni slučajno nemoj ponovi reformatirati disk.
I što manje koristi taj disk.
Ako ti je to glavni disk moja preporuka da ni ne boot-aš sa njega.
Sa svakim boot-anjem i daljnjim radom na njemu češ naći sve manje ispravnih podataka.
Ako možeš instalirati privremeno Windowse na neki drugi disk to bi bilo najpametnije.
Ako ne možeš onda sa nekog Utility CD-a.
Koristi samo file recovery alate.
Od free alata možeš probati - Recuva
Od manje free alata meni je odličan - R-studio
ili GetDataBack
bez brige, podignuo sam windowse privremeno na jedan 100GB-ajtni HDD sa kojeg sve ovo radim, i nabavio (u ova krizna vremena HDD-ova :P) jos jedan caviar green od 2TB na kojeg mogu premjestiti podatke..tako da, sto se toga tice, znam koje je pravilo "kad s*ebes, NE DIRAJ VISE" nema zime tu ;)
a gledaj, ja mogu probat sve programe namjenjene recovery-u...al kamo to vodi? za svako skeniranje HDD-a..oduzme mi jedan cijeli dan vremena...nema problema, kazem, nije mi toliko hitno, vazniji su mi podaci...al mozda nebi bilo lose probat nesto drugo, evo, kaze covjek da je uspio s time rjesiti problem :)
EDIT: iako mislim da su svi ti recovery programi na istu nit tkani...jer sve je to ista pasta...sumnjam da ce od 10 njih samo jedan izvuc sve..a ovih 9 nista :P
a gledaj, ja mogu probat sve programe namjenjene recovery-u...al kamo to vodi? za svako skeniranje HDD-a..oduzme mi jedan cijeli dan vremena...nema problema, kazem, nije mi toliko hitno, vazniji su mi podaci...al mozda nebi bilo lose probat nesto drugo, evo, kaze covjek da je uspio s time rjesiti problem :)
to je meni bio naveci problem, izgubio sam gotovo cijeli dan skenirajuci sa tim programima ( i to disk od 320GB a ti imas 1TB)
i na kraju u par klikova vratio cijelu particiju, zamisli koliko sam ljut na samog sebe bio jer to nisam prvo pokusao (tako jednostavno)
to je meni bio naveci problem, izgubio sam gotovo cijeli dan skenirajuci sa tim programima ( i to disk od 320GB a ti imas 1TB)
i na kraju u par klikova vratio cijelu particiju, zamisli koliko sam ljut na samog sebe bio jer to nisam prvo pokusao (tako jednostavno)
puna dva terabajta!
istina, evo kroz par sati probavam to!
puna dva terabajta!
istina, evo kroz par sati probavam to!
jos gore, ugl kako oces, i tako mozda uspijes vratit mozda ne (mozda ne sve nego djelomicno)
ja sam na ovaj nacin vratio cijelu particiju, i normalno je i dan danas koristim, neznam jeli riskantno to radit (iako mi se ne cini uopce) al pomoglo je
ja sam takav tip da bi prije eto riskirao pa u najgorem slucaju sve podatke izgubio nego cekao cijeli dan da se sve skenira to..
Ok, možeš ali to je karta za vlak u jednom smjeru. A ako želiš to, prije toga bilo bi dobro napraviti image diska (sector to sector) na neki drugi disk.
Moj savjet i dalje je file recovery.
Sretno.
definitivno, i badnjak i bozic su mi prosli u hladnom znoju iscekivajuci povratak podataka...javim se kroz par sati, il mozda vise pa javim dal sam sta uspio
Uh, gadan problem. Sa ovim programima češ moći spasiti podatke koji su ostali na mjestu,a oni koji su u trenutku odlaska na sleep bili u fazi premještanja ti će i ostati oštećeni.
Daj baš dok probaš javi rezultate da vidimo koliko si jih uspio spasiti.
PS: ovo mi je stvarno čudno da Paragon Partition Manager nije onemogučio odlazak u Sleep, Hibernation ili Shut Down. Stvarno korisna informacija za sve druge korisnike koji ga misle koristiti.
Plakao si što si radio particioniranje, a sad radiš isličnu stvar.
Budi strpljiv ako kažeš da su ti tu slike unazad 10 godina.
meni da je nest tako bitno nebih nista dirao(moze samo vise stete biti).odnio bih u INFOLAB i pomagaj brate.ako je stvarno tako bitno.sretno
evo kontaktirao sam infolab (iznenadjen da rade na danasnji dan i to u ovom terminu) i raspitao se malo...
probat cu sto mogu napravit, a onda mi je zadnja opcija poslat u infolab.
evo javljam se ponovno da vas obavjestim..naime, probao sam skenirati sa O&O programom, koji mi je nasao isto sve, ali i dalje nemogu otvarat slike...eto, onda mi je windows (prakticki bez pitanja) krenuo čekirat disk, i sad mogu normalno otvarat disk i sve, al 98% slika su crne..i eto...sta da napravim..disk cu sad lijepo izvatit, i spremit u ladicu..pa kad dodje prilika odnest u infolab..eto za kraj savjet svim forumasima i onima koji ovo citaju: NIKAD NE RADI OPASNE STVARI SA DISKOM NA KOJEM SU DOKUMENTI DO KOJIH TI JE STALO!...eto ja se bavim PC servisom vec 8 godina...i sa toliko iskustva i mogu rec dosta znanja, zezne me stvar koju najmanje mogu ocekivat (u ovom slucaju da glupi Windowsi odu u SLEEP MODE dok meni program razdvaja particije)..pozdrav i sretno!
hvala svima