Firefox 3.6.8 - RAM usage i usporavanje

poruka: 29
|
čitano: 5.308
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
[Pomoć?]Firefox 3.6.8 - RAM usage i usporavanje

U naslovu je navedena trenutna verzija, ali ovo mi se događalo i s prijašnjima.

Ukratko, Firefox mi u samom startu troši nekih 130MB RAM-a na laptopu (Windows XP SP3, 1 GB RAM, 256MB integ. graf., Athlon X2 2.2 Ghz), a slično i na desktop računalu (XP SP3, Core 2 Duo 2.66 Ghz, 2 GB RAM, XFX 8800GT). Nakon nekog vremena (ne puno, recimo sat vremena) korištenja Firefoxa, na laptopu se RAM usage za Firefoxov proces popne na oko 350MB, a na desktop računalu zna doći do malo ispod gigabajta.

Kao da to nije dovoljno, na laptopu (na desktopu ipak naravno manje) mi se sve uspori. Minimizira se prozor Foobara ili bilo čega drugoga u trajanju nekih 10 sekundi, par pixela po par pixela, kliknem unutar firefoxa na address bar i treba 3-4 sekunde da Firefox to registrira, utipkavam url i slova na ekranu laggaju, stisnem enter i tek nakon 2 sekunde Firefox počinje obavljati radnju, skrolanje zna trzati, itd.)

Stvarno mi nije jasno u čemu je problem jer se ovo ponavlja na oba moja stroja (a i na prijašnjem laptopu). Doduše, na svima koristim XP, ali ne znam zašto bi to bio problem.

Što se tiče Firefoxovih ekstenzija i addona, imam one što standardno dođu tipa plugin za pdf-ove, flash, shockwave flash, itd. Zatim, imam LastPass, NoScript, AdBlock, MultiRow Bookmarks te Internet Download Manager integracijski modul koji služi samo za dektektiranje url-ova za download.

Ako itko ima ikakvih daljnjih pitanja, odgovorit ću ih što prije.

Molim vas, pomozite!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

konfuzno..
jesi probao disable-at sve te addone?
jel može maximizirana slika task managera s kvačicom na show prosesses from all users?
i šta je s drugim browserom?
nema malwarea,koji av..?
sama pitanja

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.8.2010 23:46 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

U addonima ne bi trebao biti problem jer ne rade ništa kompleksno. AdBlock blokira reklame i bannere, noscript blokira javascript s neovlaštenih izvora, a ove druge donedavno ni nisam imao instalirane.

Što se tiče drugih browsera, koliko mi se čini, Opera nema ovaj problem, ali jednostavno sam previše navikao na Firefox i sve njegove dobre strane (za razliku od ovog problema), ugodnosti i tako to, pa bi mi bilo teško prebaciti se na drugi browser. Ali da, to dolazi u obzir ako ovo nikako ne mognem riješiti.

Što se tiče mogućeg malwarea i asortirane gamadi, ne vjerujem da je u tome stvar jer, kao što sam rekao, ovo mi se događa na oba stroja. Ktomu, na laptopu sam prije tjedan dana reinstalirao OS.

Inače koristim ESET Smart Security (NOD32+ESET-ov firewall i antispyware).

Ako još što trebam reći, samo pitaj.

Unaprijed hvala na pomoći!

(Link za sliku: http://img825.imageshack.us/img825/8070/17078733.jpg )

Task Manager Task Manager
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 0:04 (grandmaster__b).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel ti se da skinuti hijackthis 2.0.4 i napraviti scan s logom, i taj log jednostavno kopirati i zalijepiti ovdje ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi pokušao staviti neku stariju verziju FF-a (čisto testa radi)?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ga!

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 0:02:44, on 22.8.2010
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP3 (6.00.2900.5512)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\Programi\ESET Smart Security\egui.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Programi\EVEREST Ultimate Edition\everest.exe
C:\Documents and Settings\Swift\Local Settings\Apps\F.lux\flux.exe
C:\Programi\Launchy\Launchy.exe
C:\Programi\Diskeeper\DkService.exe
C:\Programi\ESET Smart Security\ekrn.exe
C:\Programi\Internet Download Manager\IEMonitor.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Programi\foobar2000\foobar2000.exe
C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe
C:\Program Files\Skype\Plugin Manager\skypePM.exe
C:\Programi\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Programi\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
C:\WINDOWS\system32\mspaint.exe
D:\Skinuto\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.windowsxlive.net
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Connection Wizard,ShellNext = http://windowsupdate.microsoft.com/
O2 - BHO: IDM Helper - {0055C089-8582-441B-A0BF-17B458C2A3A8} - C:\Programi\Internet Download Manager\IDMIECC.dll
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: SkypeIEPluginBHO - {AE805869-2E5C-4ED4-8F7B-F1F7851A4497} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] %ProgramFiles%\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [zCpqset] C:\Program Files\Hewlett-Packard\Default Settings\cpqset.exe
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Programi\ESET Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [EVEREST AutoStart] C:\Programi\EVEREST Ultimate Edition\everest.exe
O4 - HKCU\..\Run: [F.lux] "C:\Documents and Settings\Swift\Local Settings\Apps\F.lux\flux.exe" /noshow
O4 - HKCU\..\Run: [IDMan] C:\Programi\Internet Download Manager\IDMan.exe /onboot
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Startup: Launchy.lnk = C:\Programi\Launchy\Launchy.exe
O4 - Startup: OpenOffice.org 3.2.lnk = C:\Programi\OpenOffice.org 3\program\quickstart.exe
O8 - Extra context menu item: Download all links with IDM - C:\Programi\Internet Download Manager\IEGetAll.htm
O8 - Extra context menu item: Download FLV video content with IDM - C:\Programi\Internet Download Manager\IEGetVL.htm
O8 - Extra context menu item: Download with IDM - C:\Programi\Internet Download Manager\IEExt.htm
O8 - Extra context menu item: Slanje na &Bluetooth uređaj... - C:\Program Files\Bluetooth Software\btsendto_ie_ctx.htm
O8 - Extra context menu item: Slanje na Bluetooth - C:\Program Files\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra button: Skype add-on for Internet Explorer - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Skype add-on for Internet Explorer - {898EA8C8-E7FF-479B-8935-AEC46303B9E5} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O9 - Extra button: @btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @btrez.dll,-12650 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: skype-ie-addon-data - {91774881-D725-4E58-B298-07617B9B86A8} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\skypeieplugin.dll
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - Winlogon Notify: Antiwpa - antiwpa.dll (file missing)
O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
O23 - Service: Acronis Scheduler2 Service (AcrSch2Svc) - Acronis - C:\Program Files\Common Files\Acronis\Schedule2\schedul2.exe
O23 - Service: Acronis Nonstop Backup service (afcdpsrv) - Acronis - C:\Program Files\Common Files\Acronis\CDP\afcdpsrv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - Broadcom Corporation. - C:\Program Files\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
O23 - Service: Diskeeper - Diskeeper Corporation - C:\Programi\Diskeeper\DkService.exe
O23 - Service: ESET HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Programi\ESET Smart Security\EHttpSrv.exe
O23 - Service: ESET Service (ekrn) - ESET - C:\Programi\ESET Smart Security\ekrn.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: Audio Service (STacSV) - IDT, Inc. - c:\program files\idt\wdm\STacSV.exe

--
End of file - 6967 bytes

@Vlad:

Nisam, ali ovaj problem mi se događa već više mjeseci. Sasvim moguće od negdje 3. mjeseca (najmanje).

Mislim, mogu probati instalirati neku od 2.* verzija ako treba.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 0:06 (grandmaster__b).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta ti je ovo

flux.exe ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Firefox 3.6.8 - RAM usage i usporavanje
Aliser kaže...

Sta ti je ovo

flux.exe ?

Heh, mislim da problem otkriven. Namigiva

17 godina
neaktivan

F.lux je maleni, maleni program koji mijenja osvjetljenje i kontrast monitora kako bi, nakon sumraka, bilo blaže i prirodnije. Stvar je u tome što monitori inače osvjetljenjem imitiraju Sunce, a to nije zdravo kad se radi dokasna. Također, često uzrokuje to da se čovjeku ne spava kad bi mu se trebalo spavati, rezultirajući u dugim, računalnim noćima u kojima ti se ne spava.

To je u jednu ruku dobro, a u drugu loše.

Uglavnom, flux je bezopasan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 0:15 (grandmaster__b).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
to možeš obrisat
hoćeš link da si sam pogledaš sve?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 0:18 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grandmaster__b kaže...

Uglavnom, flux je bezopasan.

Ma sve 5, ali možeš li ga isključiti čisto probe radi?

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

Hm. To je možebitno rezultat mog zaobilaženja Windowsova gnjavljenja za online verifikacijom Windowsa. To sam, ako je bitno, riješio tako što sam stavio jednu malenu stvar koja zavarava taj servis ili što već za verifikaciju da je računalo u safe modu, mada nije.

Uglavnom, ne bi ni u tome trebao biti problem jer to nemam na desktop računalu.

Nego, ispričaj moje neznanje, ali o čemu se tu radi i je li to rješava moj problem ili je to neka usputna greška koju si uočio/la?

@Vlad

Naravno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 0:22 (grandmaster__b).
16 godina
neaktivan
grandmaster__b kaže...
seneka kaže...

Hm. To je možebitno rezultat......

ne kažem da je u tome problem,ali čisto da se vidi
evo tu zalijepi i pregledaj si cijeli log,samo klikni na analyze
ako iste stvari skidaš i instaliraš na laptop i na desktop trebalo bi sistemom eliminacije/isključivanja programa vidjeti da li neki uzrokuje taj problem
i taj hack s antiwapom je po meni potpuno nepotreban,to se regulira selektivnim uzimanjem updatea
taj diskeeper se vrti u pozadini na odadva stroja?  čemu?
ima boljih defragmentatora koji se pokreću povremeno ručno,sa zatvorenim svim aplikacijama i isključenim av-om

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 1:39 (seneka).
17 godina
neaktivan
Nisam mislio na windows genuine notification, nego onaj koji se pojavi odmah nakon instalacije Windowsa. Genuine Notification sam inače isključio iz updatea tako da on nije niti će biti instaliran.

Anywho, otprije sam uvijek koristio Diskeeper i činio se ok. Dobra stvar je što je upaljen i mogu zaboraviti na njega. Ima dobru automatsku defragmentaciju i prevenciju fragmentacije, a ne zauzima nikakve resurse ako ih drugi procesi traže.
17 godina
neaktivan

Kako ću to regulirati selektivnim updateima ako mi je ta mala notifikacija da moram aktivirati u roku 30 dana bila tu odmah na prvom paljenju? Ti možda misliš na Windows Genuine Notification, a tu gamad sam naravno isključio iz updatea.

Nego, što se tiče Diskeepera, imam ga... oduvijek i uvijek je ok radio. Ne zauzima resurse i ne radi ništa ako su potrebni drugim procesima, a fino u pozadini povremeno defragmentira i preventira fragmentaciju i općenito optimizira rad diska.

Nego, što se tiče ovog Firefox problema. Ima li itko rješenje ili da se jednostavno prebacim na Operu ili nešto tako?

I, ako da, jel znate mogu li ikako exportirati Firefoxove bookmarke na Operu, i postoji li na Operi dodatak (ima li dodatke?) sličan kao LastPass na Firefoxu. (LastPass je addon koji vam dopušta stvaranje posebnog računa s enkriptiranom lozinkom (spremljena je samo u vašoj glavi i ne postoji način recoveryja tako da su šanse kompromitiranja minimalne) i na tom računu na svojoj stranici pohranjuje sve vaše druge lozinke itd.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

http://kb.mozillazine.org/Uninstalling_extensions

u safe modu očistiti računalo i po gornjem uputstvu pobrisati firefox i ukloniti sve "zaostatke".

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a da pokušaš malo ocistit sa Ccleaner

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ti simptomi se i meni dogadaju sa firefoxom , takoder na stolnom i laptopu . Kod mene nije stvar virusa ili slicnih stvari . Jednostavno mi se cini da je firefox postao sam po sebi takav , preglomazan je i doista trosi previse resursa. Vec sam se par puta htijeo prebaciti na chrome koji mi djeluje ponajbolji ali nemogu preci preko toga da nema google toolbar , to mi je najvaznija stvar kod preglednika i nemogu tj. nezelim bez toga . Sto se tice ostalih firefoxovih ekstenzija,kao i kod drugih browsera, mislim da ih je 99% nepotrebno i samo dodatno usporavaju browser. Ali eto,ako chrome bude imao mogucnost instalacije toolbara odmah prelazim na njega.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na ovom linku imaš objašnjeno kako su neke funkcije Google Toolbara već ugrađene u Chrome.

16 godina
neaktivan

Ma hvala za link ali to i dalje nije onaj klasicni toolbar , jest da je taj cjeli preglednik googlova alatna trazilica u nekom smislu ali ja volim klasiku:)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vombat kaže...

Ti simptomi se i meni dogadaju sa firefoxom , takoder na stolnom i laptopu . Kod mene nije stvar virusa ili slicnih stvari . Jednostavno mi se cini da je firefox postao sam po sebi takav , preglomazan je i doista trosi previse resursa. Vec sam se par puta htijeo prebaciti na chrome koji mi djeluje ponajbolji ali nemogu preci preko toga da nema google toolbar , to mi je najvaznija stvar kod preglednika i nemogu tj. nezelim bez toga . Sto se tice ostalih firefoxovih ekstenzija,kao i kod drugih browsera, mislim da ih je 99% nepotrebno i samo dodatno usporavaju browser. Ali eto,ako chrome bude imao mogucnost instalacije toolbara odmah prelazim na njega.

A da nije taj tvoj Google toolbar uzrok problema? Opcenito sve stvari (toolbari, pluginovi, download manageri) koje se izvana kace na firefox cesto uzrokuju da firefox podivlja.

Ajde daj popis svih pluginova, ekstenzija i toolbara koje imas na firefoxu.

Jesi li pokretao firefox u safe modu? Koliko memorije tada uzima? (ovo se pitanje odnosi i na originalnog autora)

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan

Nisam ga pokretao u safe modu a od dodataka imam personas i google toolbar s tim da mi je u toolbaru ukljuceno samo slike (od dodatnih opcija-gumbica) . Ok ,na stolnom mi radi bez problema mozda sam rekao da dobijete krivi dojam ali na laptopu mi se vuce  ,jest da je laptop star (samo 512 mb rama) tako da...Ali da je postao glomazan i zahtijevan to je , jer mi na primjer na laptopu puno brze radi chrome ,od otvaranja itd. To su jednostavno noviji programi-zahtijevniji su.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
vombat kaže...

Ti simptomi se i meni dogadaju sa firefoxom , takoder na stolnom i laptopu . Kod mene nije stvar virusa ili slicnih stvari . Jednostavno mi se cini da je firefox postao sam po sebi takav , preglomazan je i doista trosi previse resursa.

khm...evo upravo sam na firefoxu, imam 8 ekstenzija, u isto vrijeme  prebacujem film na usb stick i zauzeće procesora mi je 1%, a Ram mi je stalno na 26% bio firefox "gore", ili ne ??

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.8.2010 16:23 (Bugofil).
15 godina
neaktivan
vombat kaže...

Ali da je postao glomazan i zahtijevan to je

Ispravak netocnog navoda, firefox je oduvijek glomazan i zahtjevan (zbog nacina na koji radi), nije takav postao preko noci...

Nego daj ti lijepo pokreni taj firefox u safe modu (mislim na safe mod browsera, a ne onaj od windowsa), pa onda vidi kako ti ide. Kad tada izuzmemo sve moguce utjecaje trece strane onda cemo gledati sto se moze uciniti po pitanju sporosti.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan

Evo ja sam neko vrijeme držao Firefox u safe modu.

Čim se upali, zauzima 70MB, a tijekom rada 100 i nešto sitno. Dok sam imao nekih 10 tabova otvorenih, zauzimao je 240, ali se kasnije opet spustilo.

Razlika između toga kako mi radi u safe modeu i obično, čini mi se, je u tome da mi jedino u safe modeu povremeno prazni memoriju... :/

Uglavnom, mogao bih probati disableati jedan po jedan addon ili nešto tako, možda upali. Nešto mi je brat spominjao da AdBlock nekad zna trošiti dosta memorije - što vi kažete?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svi oni uzimaju danak na memoriju, ali neki od njih mogu biti lose programirani pa rade zanimljive stvari sa memorijom. Jedino rijesenje je da pikas jednog po jednog dok ne nades krivca. Isto tako ovi pluginovi, jesu li ti apsolutno nuzni? Pogotovo pdf plugin, imam neki osjecaj da je upravo on krivac. Ja imam samo jedan plugin - flash player.

17 godina

Imam slični problem sa njom, pa sam maknuo i stavio 4.0 beta 2

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ono, nije nužan - ako je u njemu problem, mogu ga se riješiti, ali je poprilično korisno biti u mogućnosti direktno otvarati .pdf datoteke umjesto da ih moram downloadati na disk ili otvarati u novom prozoru.

15 godina
neaktivan

Poprilicno koristan i poprilicno ti pozdere RAM, kao i flash. A, ako je lose napravljen onda ce ti browser krepavat a ti ces se pitati zasto. Da ti pojasnim, ne moze ti program biti svicarski noz i istovremeno biti brz. To su dva kontradiktorna pojma. Ili funkcionalnost ili brzina, nesto od to dvoje mora trpiti. Eto ti Nero kao najbolji primjer.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice