U naslovu je navedena trenutna verzija, ali ovo mi se događalo i s prijašnjima.
Ukratko, Firefox mi u samom startu troši nekih 130MB RAM-a na laptopu (Windows XP SP3, 1 GB RAM, 256MB integ. graf., Athlon X2 2.2 Ghz), a slično i na desktop računalu (XP SP3, Core 2 Duo 2.66 Ghz, 2 GB RAM, XFX 8800GT). Nakon nekog vremena (ne puno, recimo sat vremena) korištenja Firefoxa, na laptopu se RAM usage za Firefoxov proces popne na oko 350MB, a na desktop računalu zna doći do malo ispod gigabajta.
Kao da to nije dovoljno, na laptopu (na desktopu ipak naravno manje) mi se sve uspori. Minimizira se prozor Foobara ili bilo čega drugoga u trajanju nekih 10 sekundi, par pixela po par pixela, kliknem unutar firefoxa na address bar i treba 3-4 sekunde da Firefox to registrira, utipkavam url i slova na ekranu laggaju, stisnem enter i tek nakon 2 sekunde Firefox počinje obavljati radnju, skrolanje zna trzati, itd.)
Stvarno mi nije jasno u čemu je problem jer se ovo ponavlja na oba moja stroja (a i na prijašnjem laptopu). Doduše, na svima koristim XP, ali ne znam zašto bi to bio problem.
Što se tiče Firefoxovih ekstenzija i addona, imam one što standardno dođu tipa plugin za pdf-ove, flash, shockwave flash, itd. Zatim, imam LastPass, NoScript, AdBlock, MultiRow Bookmarks te Internet Download Manager integracijski modul koji služi samo za dektektiranje url-ova za download.
Ako itko ima ikakvih daljnjih pitanja, odgovorit ću ih što prije.
Molim vas, pomozite!