Boot problem win 7

poruka: 9
|
čitano: 1.285
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Boot problem win 7

Pozdrav svima! Da ne duljim želim instalirati xp ( do sada sam imao sedmicu) ali kad ga naredim da se boota s cd-a bude sve normalno (windows is loading files...) i onda BSOD izbaci error s nekim glupostima. Probavao sam win repair, probo sam iz safe moda,booto sam win 7 i on je htio normalno, probao sam s drugog  cd-a ali sve bezuspješno...

MOLIM POMOĆ I UNAPRIJED ZAHVALJUJEM

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Boot problem win 7

Bez nekih detaljnijih informacija - imaš SATA disk.

BIOS - Integrated peripherals (ili gdje već stoje postavke SATA kontrolera) - prebaci iz AHCI u IDE.

[edit] - čemu XP? Imaš XP mode, virtualizaciju, compatibility...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 16:08 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Boot problem win 7

Mislim da će mi onda sve puno brže raditi...ili sam u krivu???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Lenovo preporučuje Win7 za taj laptop. Instaliraj friške windowse (ne neke super-duper-mega-extra-by-Johnny verzije), zadnje drivere i to je to.

Ako imaš minimalno 2GB RAMa, radit će bez problema. Win XP ne možeš instalirati bez nliteanog CDa/USBa sa driverima za chipset.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

Original Windows 7 ,sve verzije ,pa biraj.

Novi link ,stare lokacije na DigitalRiver serverima. {#}

Pretpostavljamo da imaš aktivacijski ključ za njih (pošto si već imao Sedmicu instaliranu)! {#}{#}

(These are the second versions of Windows 7 SP1 ISO's that were published by Microsoft in May 2011 as described here.

You need a key to activate.)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 10:19 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Original Windows 7 ,sve verzije ,pa biraj.

Hint : skidaj neku od donjih verzija s već integriranim SP1 da uštediš 500+ mb prometa i (moguće) probleme kod instalacije!

Pretpostavljamo da imaš aktivacijski ključ za njih (pošto si već imao Sedemicu instaliranu)! {#}{#}

kak da to skinem? nema linka samo je tekst

16 godina
neaktivan

E je{#}i ga ,nema više!

''Update (2.12.2011): Due to a request by Microsoft, all the links have been redacted. You can visit DigitalRiver for further details.''

Linkovi updateani.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.12.2011 21:42 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima pogotovo Sum_of_all_fears. U BIOSU  sam samo iz AHCI prebacio u IDE i sve se bootalo kako treba no kada sam vidio da mi čak bolje sve izgleda i radi na win 7 vratio sam se sedmici. 

16 godina
neaktivan

Naravno da će radit (i izgledat) bolje nego na 10 godina starom OS-u! {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 10:27 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice