Wirless Net i LAN na kojem je internet!?

poruka: 26
|
čitano: 5.139
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Ovako na svom PC-u imam Wirless Internet i sad sam se neki dan spojio s bratom i jos jednim kompom preko switcha u LAN(a na tom LAN-u je internetska konkecija znaci ima internet ali ne wirless nego jedan drugi) i sad kad meni radi LAN sa burazom nemogu na internet ali kad zgasim tj Disejblam taj LAN Wirless internet odmah radi!Mene zanima kako da stavim da moj komp ide samo preko wirlesa na internet?Hvala na svakoj pomoći!

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wirless Net i LAN na kojem je internet!?

To i mene isto muči,neznam više šta da napravim...

17 godina
neaktivan
autorov komentar
non stop moram dialat lan da mogu na wirles internet :(
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
protjeran

Pa da glavni router mora biti uključen kako bi wireless net radio.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Mayales kaže...

Pa da glavni router mora biti uključen kako bi wireless net radio.

gle wirles radi (znaci wirles net radi) i spojm se lan kabelom na switch di je joos jedan ali drugi internet zatim mi mise net ne radi
17 godina
protjeran

Možda taj switch ne podržava dva wireless neta istovremeno, ali ne znam onda kako si spojio svoj lan.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Mayales kaže...

Možda taj switch ne podržava dva wireless neta istovremeno, ali ne znam onda kako si spojio svoj lan.

nema veze sa switcem to nego moj pc prepoznaje da imam wirles net i jos taj net s tog LAN-a i onda se nemre  "odlucit" koji bi pa nis ne radi od neta vishe
17 godina
protjeran

Pa možeš li manualno selektirati s kojim da se od ta dva poveže na internet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
to mi i treba a neznam kak.... to su ti dvije mreze u izborniku mrezne veze i ja sad od te dve trebam, namjestit da sw wirless conection koristi za net a neznam ni nemam ideju :(
17 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio imaš wireless mrežnu na svom kompu i preko nje ideš na Internet, isto tako imaš mrežnu LAN karticu na svom kompu, i preko nje si u mreži sa bratom i ostalima koji su spojeni na switch?

Pretpostavka je da imaš Windows OS.

Rješenje:

Na obje mrežne kartice na svom kompu (wireless i LAN) postavi fixne ip adrese i subnet, ali bez gatewaya!

Primjer: Wireless mreža 192.168.1.10 Subnet 255.255.255.0  -  LAN na 192.168.10.10 Subnet: 255.255.255.0

Router preko kojeg ideš na Internet je recimo na 192.168.1.1

Ovo su pretpostavke i slikovito rješenje, to prilagodi svojoj situaciji i mrežnim adresama.

I onda postaviš statičke rute:

Start - Run - cmd (enter stisneš)

I u Command promptu upišeš:

route add 192.168.10.0 mask 255.255.255.0 192.168.10.10 -p

route add 0.0.0.0 mask 0.0.0.0 192.168.1.1 -p

Iza svake linije stisneš Enter. Time si postavio da lokalni promet prema kompjuterima u Lanu ide preko Lan interfacea, a sav ostali promet (uključujuči i Internet) ide preko wirelessa.

17 godina

Preporučujem da prvo probaš slijedeće. Provjeri imaš li u svom routeru upaljene opcije RIP-a i UPNP-a za početak.

S obzirom da ti wlan radi čim disableaš lan kontam da imaš nekakvu aplikaciju uz drivere koja koristi mrežne profile za uspostavu konekcije. Ako je situacija takva obriši kompletno drivere od mrežne i navedenu aplikaciju, ubaci driverski cd te ako postoji ta mogućnost napravi update drivera za mrežnu/mrežne kroz device manager ili instaliraj bez aplikacije. Na taj način će ti windowsi upravljati mrežom i to bi trebalo riješiti poteškoću.

Druga mogućnost je slijedeća. Ako imaš ukucane ip adrese na LAN i WLAN, ali kompletan paket znači (ip, subnet mask, gateway, pref i alternate dns) moguće da ti je IP adresa ukucana na lanu i wlanu jedna te ista pa se kolju. Npr ako imaš ukucanu adresu 192.168.1.10 i na lan i na wlan, onda na lanu ostavi navedenu a pod wlan stavi recimo da bude za 1 veća, znači 192.168.1.11 i to bi trebalo riješiti poteškoću. Ostale parametre ne moraš mijenjati, znači oni ostaju isti.

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma (car)
15 godina
neaktivan

Htjeo bih upaliti wirless na svom ruteru:Thomson TG782(i).Imam airlive 2000 pci.Namijestio sam Wirless(upalio)no problem je taj što neznam kako da se spojim preko Wifi kartice na ruter.Kartica meni ocita ruter i kad stisnem connect pojavi mi se dole 4 reda za pisanje pw.Znam da sam stavi Wep pasword koji je MojaLozinka12.Cak sam iskljucio zastitu i pokuso se spojiti i nije islo.Da na pomenem nemam na kartici antenu,no kartica vata 70%(komp je udaljen 7 m)No kako hocu preneti komp u svoju sobu koja je na katu neznam jel bi mogo vatati signal bez antene i dali bi izgubio na brzini.

I na kraju,molim vas da mi kazete koja je najbolji tip kako da osiguram wirlees da mi neko ne krade internet.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2011 14:46 (Dolu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wirless Net i LAN na kojem je internet!?
Dolu kaže...

I na kraju,molim vas da mi kazete koja je najbolji tip kako da osiguram wirlees da mi neko ne krade internet.

WPA2 zastita?

15 godina
neaktivan

Napravio sam sve,uz pomoc Rebelsy-a.No imam jedan problem.Naime ja sam na katu(soba moja)a ruter je odmah ispod mene.Gledo sam na speed testu brzinu i ono omfg.Samo 1 megabit od mogucih 4.Sada neznam koji je problem.Mozda li se nesto treba namijesiti u ruteru ili to sto nemam antenu na kartici.Stavio sam koaksionalni kabal za telviziju.Imam oko 70% i pise mi Very good.Pa vas molim da mi kazete ako znate problem.

Hvala!

16 godina
protjeran

ajme sta bi je bitno kolko % imas ja cu imat 10% i signal -67 i bit ce bolje nego tebi 99% i signal -80

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napravio sam.Imam -61.Donio sam kutiju sa sarafima i maticama da nesto iskombiniram.No u kutiji je bila deblja bakrena zica na kojoj su bakreni vodovi za zice.Stavio sam kraj zice na karticu i evo -61

16 godina
protjeran

sada treba dobro radit inace 90% da je kartica sranje

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naime,vec sam reko da sam si napravio neku cudnu atenu.Sa njom vatam 90-100 to jest -51.Kada otiđem na speed test pokaze mi oko 4 megabita.No kad poslije otiđem pokazuje mi oko 1.2.Imam WPA-PSK zastitu.Dali je to problem u ateni ili gubim zbog ploce sto sam na katu a ruter je odmah dole

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba mi pomoc oko zastite interneta.Kad idem na speed test bude 1.5 megabita.Promijenim pw odmah 4 bude.Jel moguce da mi neko stalno hakira pw?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

da

zvoneXP
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa koju da stavim onda zastitu?

15 godina
neaktivan

Imam novi problem.Shvatio sam da mi niko ne krade internet nego mislim da je problem u anteni.Naime kad imam jak signal(pise mi odlican)brzina mi je oko 1.5 megabita.No kad sam otiso na postavke rutera vidio sam ovo:Actual speed:Vecinom mi bude 5.5mbs.Danas sam isao nesto u grad i kad sam se spremao primjetio sam da mi se ruter sam upalio i ugasio.U tom trenutku skidala mi se igrica.Kad sam dosao kuci vidio sam download 450kbs(prije 2 h bilo je jedva 120)No tada je Actual speed bio 54 mbs.Jel zna koji neko koji je problem.Molim vas da mi pomognete..

Hvala,lijepa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Itko?:D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel imaš maxtv?

nazovi službu za korisnike i pitaj ih zašto imaš tolike oscilacije u brzini. osim toga stavi i MAC filtraciju ako nisi. i kada budeš mjerio brzinu, ugasi flash i torrente. i odi na speedtest i testiraj brzinu i daj link. 

i kolika bi ti trebala biti brzina? koji je to paket? 2 ili 4 ili 10megabita?

42

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Max tv imam.Sada neznam kako da ukljucim MAC filtraciju nemogu naciji tu postavku.Naravno da ugasim sve torrente.Imam paket od 4 Mbs.A kad imam full brzinu na wirles vatam 4.5.I kad imam dobar signal brzina strava,a kad imam i dobar i srednji nekad max speed.A imam air live karticu.Neznam kako ali mi je otpao onaj mali bibak od kartice za signal,pa stavim bakrenu zicu skroz unutra i vrlo dobar i odlican signal.Dole mi u kutu pise 54 mbs odem na ruter postavke -actual speed-5.5mbs.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice