Windows 11 na laptopu ne pronalazi wifi

poruka: 18
|
čitano: 4.818
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 mjeseci
Pozdrav, cura je danas uzela novi laptop i instalirali smo windows 11 pro sa licencom na njega, no pod mreze se uopce ne pojavljuje wifi settings opcija, znaci ne da ne pronalazi uredjaj za spojiti se nego nema uopce opcije za wifi unutar mreznih postavki. Svaki savjet dobrodosao

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Windows 11 na laptopu ne pronalazi wifi
Pogledat u device manageru jeli instaliran driver za mreznu, mozda lap ima fizicku tpku za iskljucit wifi(iako na novijim laptopima ne vidam to).
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2024 21:24 (om-prat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 mjeseci

Provjerio sam driveri se cine u redu, a ovo za tipku sam isto trazio i ne vidim 

12 godina
Znaci pod network adapters u device manageru ga uredno vidi i ima instaliran driver? Jeli ikona za wifi na taskbaru di je ikona za bateriju i zvucnik?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ako lap nema mrežni port, uzmi/posudi usb to etherrnet adapter i spoji ga žicom. Kad se instaliraju driveri za wifi, žicu više ne trebaš.

17 mjeseci

Srecom nasli smo u kuci stari wifi usb adapter i preko toga se spojili na net i skinuli drivere i azuriranja. Sad radk sve normalno. Hvala ekipa!

1 0 hvala 0
2 godine

Da ne otvaram novu temu. Danas sam roditeljima uzeo novi laptop. Preko USB-a sam instalirao Windows 10 skinut sa sluzbene stranice. Nisam neki teletabis ali vec satima se pokusavam spojit na wifi. Googlao sam stotinu stvari, jednostavno ne mogu naci rjesenje. Ovako izgleda   device manager  

Ja ili sam corav ili tu nema wifi adaptera. Trebao bi biti Realtek Wi-Fi 6 RTL8852BE-VT. Skinio sam drivere za njega ali ga ne mogu dodati, cak ni preko 'add legacy hardware' jer ga nema na popisu. Ako ima netko pametniji neka pomaze. Laptop je HP-ov, ovo mu je opis.

Operating system FreeDOS 3.0
Product color Turbo silver
Processor family AMD Ryzen 3 processor
Processor AMD Ryzen 3 7335U (up to 4.3 GHz max boost clock, 8 MB L3 cache, 4 cores, 8 threads)
Memory 16 GB DDR5-4800 MT/s (1 x 16 GB)
Memory Slots 2 SODIMM
Internal Storage 512 GB PCIe NVMe SSD
Graphics Integrated
Graphics (integrated) AMD Radeon 660M Graphics
Display 39.6 cm (15.6") diagonal, FHD (1920 x 1080), IPS, narrow bezel, anti-glare, 300 nits, 45% NTSC
Audio Dual stereo speakers, dual array microphones
Dimensions (W x D x H) 35.98 x 23.6 x 1.17 cm (front); 35.98 x 23.6 x 1.57 cm (rear)
Weight Starting at 1.66 kg
Keyboard Full-size, flint opaque keyboard with image sensor
Pointing device Touchpad with multi-touch gesture support
Camera 720p HD camera with temporal noise reduction
Ports 1 USB Type-C 10Gbps signaling rate (USB Power Delivery, DisplayPort 1.4, HP Sleep and Charge); 2 USB Type-A 5Gbps signaling rate; 1 AC power; 1 HDMI 1.4b; 1 stereo headphone/microphone combo jack
Wireless Realtek Wi-Fi 6 RTL8852BE-VT 802.11a/b/g/n/ax (2x2) and Bluetooth 5.4 wireless card
Power 65 W USB Type-C adapter
Battery type HP Long Life 3-cell, 41 Wh Li-ion polymer

0 0 hvala 0
11 godina
Nesto
2 godine
zhUPer_C18 kaže...

Spojio sam laptop na net preko mobitela, instalirao nadogradnju windowsa, pokrenuo WLan AutoConfig u services.msc, napravio network reset. Nakon toga instalirao ovaj driver sto si mi stavio. Napravio restart. I dalje u device menageru ja ne vidim Wifi adapter, ni kad ukljucim 'show hidden devices'.

Svejedno, hvala ti na trudu.

12 godina
h3nr1k kaže...

Spojio sam laptop na net preko mobitela, instalirao nadogradnju windowsa, pokrenuo WLan AutoConfig u services.msc, napravio network reset. Nakon toga instalirao ovaj driver sto si mi stavio. Napravio restart. I dalje u device menageru ja ne vidim Wifi adapter, ni kad ukljucim 'show hidden devices'.

Svejedno, hvala ti na trudu.

možda glup savjet/pitanje, ali da li ti je wifi na laptopu upaljen uopće? (u biosu ili u windowsima s nekom kombinacijom tipki)

11 godina
moguće da je ugašen u biosu.
Nesto
12 godina
zhUPer_C18 kaže...
moguće da je ugašen u biosu.

iako, vidjeh naknadno, na screenshotu device managera mu prikazuje network adapter s upitnikom - no, to može biti i lan... nek provjeri

2 godine

U biosu pod built in device options Wireless Lan je enabled.

0 0 hvala 0
16 godina

-moraš instalirati 'pravi' driver.. sve podatke imaš-znaš. .. to je kraća verzija, detaljnija-duža izaziva suzenje očiju i kvar scrolla miša pa za sad preskačem :) ..

+no ok evo jedan mali hint: važna je winver, ne samo broj kao 10, nego i ostatak, npr 22-h2.. od 1703-18-19.. i sve je to 'isti' win10, ali nije ista oznaka verzije osa i drivera, mada je sam driver isti..

-bez uparene verzije installer ignorira, preskače.. moraš naći pravu verziju + poželjno ne setup.exe (oem app koja je ograničena-hardkodirana) nego raspakiran driver gdje vidiš sys-dllove i config-info (običan txt file no važan, desni klik-install..) ... ili tražiš setup koji to ima upareno i tad radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2025 15:16 (ihush).

0 0 hvala 0
2 godine

Problem rijesen. Progutao ponos i otisao u trgovinu gdje sam uzeo laptop. Ispao teletabis. Covjek stavio usb, instalirao hrpu drivera. Sad svi oni neprepoznati uredjaji u device manageru rade. U svoju obranu, na stranici HP-a kad odaberem svoj laptop nude samo popis drivera za windows 11. Nemaju vise potporu za Windows 10.

Tip u trgovini je bio iznenadjen sto zadnji windows update nije povukao sve drivere, kaze vjerojatno zato sto se ukida potpora Windows 10. Misli da je glupo sto koristim Win10. Ja ne volim promjene pa cu ipak ostat na 10.

Uglavnom, hvala svima koji su pokusali pomoci. Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
h3nr1k kaže...

Problem rijesen. Progutao ponos i otisao u trgovinu gdje sam uzeo laptop. Ispao teletabis. Covjek stavio usb, instalirao hrpu drivera. Sad svi oni neprepoznati uredjaji u device manageru rade. U svoju obranu, na stranici HP-a kad odaberem svoj laptop nude samo popis drivera za windows 11. Nemaju vise potporu za Windows 10.

Tip u trgovini je bio iznenadjen sto zadnji windows update nije povukao sve drivere, kaze vjerojatno zato sto se ukida potpora Windows 10. Misli da je glupo sto koristim Win10. Ja ne volim promjene pa cu ipak ostat na 10.

Uglavnom, hvala svima koji su pokusali pomoci. Pozdrav

-update radi preko čarobnog praha? .. kvaka-22. .. dok nemaš mrežu, internet, ne može automatika to odraditi.. pa za mrežu, žica-bežično, wlan.. ne možeš tako riješiti problem.. moraš 'ručno'.

-odnosno, takav komentar kao i način 'hrpa drivera'.. govore da trgovac-servis nemaju pojma, no enivej, riješeno.. i nije važno što besmislenog usput kažu, nextati.. :)

-misli da je glupo win10? .. pa gle, ako je želio diskretno tebi reći da si glup, to nije posao trgovca, .. tvoj izbor, tvoji razlozi.. čak i pogrešni, glupi.. pa ti jednako diskretno njemu uz zahvalu možeš reći da je glup, jer ne zna ništa, no opet, bolje je preskočiti.. kao što je i on trebao preskočiti takav komentar, potvrđujući poslovicu da je bolje šutiti i ispasti pametan nego iz vlaka :) ..

16 godina

Meni je najveća parodija kako MS nije u instalacijske setupove integrirao bar osnovne generičke drivere za wifi. Tek toliko da mreža proradi i daje korisniku lakšu opciju za kasnije update istog! Nevjerojatno koliko su šeprtljavi i nehajni, tome nema kraja.

I ja sam se lani morao spojiti LAN-om da bi uopće skinuo i instalirao wifi driver. A oni uređaji koji nemaju LAN priključak, a takvih je sve više?

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-u ovakvom primjeru nije kriv ms, driver je u bazi, .. nego je krivac oem-proizvođač, konkretno primjer, hp.. a odgovor ti je u freedosu.. i oem stringovima, verziji hw i drivera, pa mada je čip-uređaj isti, ne prepoznaje se.. nije naveden u info-configu.. ne slučajno. ... tj partnerske igre, kad kupac uzme bez win ..

-driver je najmanji problem, više namjerno skrivanje, otežavanje.. a oem je onaj koji mora osigurati driver, no u slučaju freedosa takve obveze nema.. slično kao po isteku jamstva ili zakonskog trajanja supporta.

-jedini stvarni primjer kad win nema driver za nešto novo, je baš kad je novo.. kad još nije dodan driver u bazu, jer je novo.. a za sve treba neko vrijeme, npr certifikacije ping-ponganje, dok nepotpisan driver isntaller ignorira-preskoči itd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice