Steam ne radi zbog routera

poruka: 6
|
čitano: 3.000
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav!

Dakle frend mi ima prilično veliki problem sa Steam-om i budući da se ja malo više kužim u te stvari od njega, pokušao sam mu pomoći stvarno na bilo koji način, međutim Steam jednostavno NE REAGIRA.

Svaki put kad ga pokuša upalit dođe mali prozor u kojem piše "Updating Steam...", a onda dođe Message Box koji kaže:

"STEAM.EXE main exception. To run Steam you must first connect to the internet."

Ovaj problem nije nepoznat i puno ljudi ga ima, ali čini se da ga još nitko nije uspio riješiti. Ljudi koji su ovo dobili jednostavno su odustali od Steam-a jer ništa nije radilo. A s duge strane, nekima se samo od sebe popravilo. Mom frendu ovo traje već duže od godinu dana tako da se sigurno neće samo popravit. :/

Sada ću još malo u detalje objasniti što smo pokušali i do čega smo došli:

Prvo smo, naravno, pokušali reinstalirati Steam, komp, isključit firewall, antivirus, ovo, ono... Ništa!

Onda smo otišli na internet, GOMILU stranih foruma i tamo pratili neke savjete npr.:

Obrisati ClientRegistry.blob - NE RADI

Obrisati čitavi Steam folder i sve povezano sa Steam-om osim steamapps foldera i reinstalirati - NE RADI

Provjeriti internet vezu - sve spojeno, ali i dalje ne radi (spojen je na router putem Ethernet kabla kao i komp od njegovog brata dakle ukupno 2 kompa tj. laptop + PC)

E i onda je otišao na komp od svog brata i shvatili smo da i tamo ne radi Steam. Šta sad? (Uvijek smo igrali zajedno neke igre preko Steam-a i sad ne možemo jer njemu ne radi...)

Tako je jednog dana donio svoj laptop kod mene i gle čuda Steam radi! Tako smo shvatili da nije problem u hardware-u niti software-u na PC-ju ili laptopu, već u router-u!

E sad to nije bilo dovoljno da sve popravimo jer smo imali još problema. Pokušali smo resetirat router, ugasiti ga na duže vrijeme, ovo, ono... NE RADI

I onda smo pročitali da za Steam moraju biti forwardani određeni portovi kako bi radio. Očito njegov router blokira konekciju sa Steam-ovim serverima. Router je Cisco EPC2425 ako nekom to što znači i na B.netu je. Ima solidnu brzinu od 10Mbps tako da s tim isto ne može biti problema.

Tako smo odlučili forwardati portove, međutim kad smo ušli u router preko default gateway-a nije bilo nikakvih opcija! Mogle su se vidjeti samo informacije o statusu i samo ta kartica je radila, a sve ostale: Port Forwarding, Wireless, ... ništa, samo bijela pozadina bez gumba. Dakle nismo bili u mogućnosti ništa učiniti i onda smo već skoro odustali.

Trebam isto tako spomenuti da je čovjek iz B.neta bio kod njega na nekakvoj provjeri ili što ja znam čemu i on ga je pitao za problem s router-om (ne sa Steam-om ipak to nije njihov posao :D), a frajer mu je odgovorio: "A šta imaš uopće dirat po router-u!" što je čista sramota da se tako odnosi prema klijentima.

Zadnja stvar koju smo učinili je da sam ja nazvao B.net tehničku podršku i frajer nas je tražio nekakav broj valjda koji piše na registracijskom papiru ili kako se to već zove, ali frend taj papir nije mogao naći i onda smo se ispričali i poklopili. :/

Od tada nismo više imali ideja i eto sada se tek ja budala sjetio da postoji Bug Online forum. :)

Obojica ćemo sad tek u 1. srednje i nemamo dovoljno iskustva s povezivanjem i router-ima, ali zato pitam ostale forumaše koji sigurno znaju puno više. :)

Dakle, par bitnih informacija na okupu:

Router: Cisco EPC2425

Brzina: 10Mbps

Internet provider: B.net (internet + TV + telefon)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 14:40 (The Doctor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ispričavam se zbog duple teme, jedna može biti obrisana!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.cisco.com/web/consumer/support/userguides2/4028315_A.pdf

Stranica 28.

Ako trebaš pomoć možemo se dogovoriti preko skypa...

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Steam ne radi zbog routera

Puno ti hvala, al evo nevjerojatno danas navecer frend javi da je Steam proradio hahaha. Nezz i dalje u cem je bio problem, ali eto sad radi navodno je doso neki novi update pa ga je probo jos jednom ponovno skinut i sad radi.

16 godina
Re: Steam ne radi zbog routera
The Doctor kaže...

.. a frajer mu je odgovorio: "A šta imaš uopće dirat po router-u!" što je čista sramota da se tako odnosi prema klijentima.

..

- da, loš odnos prema korisniku, ali u ovom slučaju je odgovor točan. Modem je njihova oprema i korisnik nema pravo, uz to što portovi ni nisu problem.

Važan je ISP, bnet ima svoja pravila i uređaje (firmware). Na žičanom modelu, samo jedno računalo ima dozvoljen pristup internetu, 'bratov PC' je uzrok, rješenje je router i teme na forumu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice