Evo ovako ekipa, potrebna mi je pomoć.
Ovako, imao sam ovakvu mrežnu postavu : D-Link Dir-655 (koji radi kao router) i D-Link DSL-584T koji je radio u bridge modeu. Kada sam se vratio s mora, internet je usporio, pa sam zvao službu za korisnike T-com -a i D-Link DSL-584T je zamijenjen sa Thompsonovim modemom/routerom.
E sada, kažem ja tom tehničaru da konfigurira Thompsona kao Bridge mode (jer je onaj stari, nevaljani D-Link DSL-584T zamijenjen s ovim) i stvarno sve radi (brzina je popravljena, nije usporen internet), no evo problema :
Kada sam ja sada na internetu, a recimo tata se pokuša povezati, njemu se neće spojiti na internet, a meni pukne postojeća veza. U biti, ako se drugo računalo pokuša spojiti dok je prvo na internetu, svima pukne veza.
Ne znam zašto. Sve je kao i prije, samo što je umjesto D-Link -a DSL-584T sada Thompsonov modem/router koji isto radi u bridge modu. Pošto postavke u Dir-655 nisam mijenjao, pretpostavio bih da je problem u Thompsonu, kažem, daje internet (znači mora raditi u bridge modeu), ali kada se spoje dva klijenta, pukne veza.
Evo da još pojasnim kako je spojeno, ako netko nije shvatio : Telefonski vod > Thompsonov modem/router (radi u bridge modeu) > D-Link Dir-655 (u njega su povezana sva računala koja se žele spojiti na internet).
Molim vas da odgovorite, ako vam treba još informacija samo recite, samo molim vas odgovorite.
Unaprijed hvala!