Pucanje internet veze na T-com -u

poruka: 2
|
čitano: 1.745
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pucanje internet veze - Thompson modem/router

Evo ovako ekipa, potrebna mi je pomoć.

Ovako, imao sam ovakvu mrežnu postavu : D-Link Dir-655 (koji radi kao router) i D-Link DSL-584T koji je radio u bridge modeu. Kada sam se vratio s mora, internet je usporio, pa sam zvao službu za korisnike T-com -a i D-Link DSL-584T je zamijenjen sa Thompsonovim modemom/routerom.

E sada, kažem ja tom tehničaru da konfigurira Thompsona kao Bridge mode (jer je onaj stari, nevaljani D-Link DSL-584T zamijenjen s ovim) i stvarno sve radi (brzina je popravljena, nije usporen internet), no evo problema :

Kada sam ja sada na internetu, a recimo tata se pokuša povezati, njemu se neće spojiti na internet, a meni pukne postojeća veza. U biti, ako se drugo računalo pokuša spojiti dok je prvo na internetu, svima pukne veza.

Ne znam zašto. Sve je kao i prije, samo što je umjesto D-Link -a DSL-584T sada Thompsonov modem/router koji isto radi u bridge modu. Pošto postavke u Dir-655 nisam mijenjao, pretpostavio bih da je problem u Thompsonu, kažem, daje internet (znači mora raditi u bridge modeu), ali kada se spoje dva klijenta, pukne veza.

Evo da još pojasnim kako je spojeno, ako netko nije shvatio : Telefonski vod > Thompsonov modem/router (radi u bridge modeu) > D-Link Dir-655 (u njega su povezana sva računala koja se žele spojiti na internet).

Molim vas da odgovorite, ako vam treba još informacija samo recite, samo molim vas odgovorite.

Unaprijed hvala!

Pars pro toto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pucanje internet veze na T-com -u

Stvarno nitko nema nikakav savjet/rješenje?

Pars pro toto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice