Pozdrav, od frenda sam dobio BENQ awl 500 ap router koji ima samo jedan utor za lan kabal. AP sam spojio na switch koji je spojen na router (prikazano ispod na slici). Internet preko AP sljaka normalno, pojavili su se 2 mreze, jedan od rutera a druga od AP, a problem je sljedeci. Postavke na AP-u su ostale jos od frenda (SSID, pass) i kada se spojim na AP i odem na onaj defaultni ip za podevanaje 192.168.1.1 baci me na postavke od rutera a ne od AP. Mislim da je neka fora sa ip adresama al nisam siguran i ne znam kako da izvedem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
najbolje ti bi bilo da ap zastekas direkt u komp i da mu podesis adresu da mu je 192.168.1.2 a ruter ostavis na 192.168.1.1. opet spojis sve kako je bilo i trebal bi pristupati normanlno i ap-u i ruteru. tako ja imam konfigurirano. ocito su ti i ap i ruter na istoj adresi (sto mislim da je namoguce) ili neznas tocnu adresu ap-a.
Jel mi mozes objasnit kako da konfiguiram adresu ap-a? Spojio sam sada ap direktno u komp, ne mogu na 192.168.1.1
znaci moras pod mrezni adapter, i tamo na postavke i podesiti IPV4. e sad pitanje koja je sad adresa po defautu tog ap-a. ak je 192.168.1.1 onda ovo ip adress stavis zadnji broj razlicit. ako je 192.168.0.1 onda moras staviti 192.168.0.(neki broj razlicit opet), i tak ak je 192.168.2.1 onda opet uneses 192.168.2.(neki broj razlicit). maska ti je prikazana na slici.
kad to napravis stisne apply i probas u ruter. najbolje ti bi bilo da mi das tocan model ap-a ili da pogledas koja je adresa tocna. jer ovak napamet je tesko za pogoditi.
Uspio sam al je jako kratko trajalo. Kada sam sve podesio pojavio se novi problem. Na AP se mogu spojiti bez problema ali internet ne radi pa sam ponovno otisao na postavke AP i slucajno u postavkama iskljucio namjestenu ip idersu koja je bila 192.168.2.100 i ukljucio cable users mislim da se opcija zvala i kada sam se htio ponovno spojit na AP postavke, 0 bodova. Sad ne znam kako da vratim predhodni ip koji je bio na AP namjesten.
imas iza na ap gumb za reset. znaci dok ruter radi stisni s penkalom i drzi dok se lampice ne izgase te onda pusti. onda ce biti vracen na tvornicke postavke. skini si manual od ap-a i prati korage za ip adrese i za login podatke.
Resetirao sam vise puta i opet isto. Koliko vidim u user manualnu (http://pdf.textfiles.com/manuals/STARINMANUALS/BenQ/Manuals/Archive/AWL-500.pdf) defaultna ip adresa je 192.168.1.1, spojio sam AP direktno u racunalo i najmestio u postavkama 192.168.1.5 zatim sam pokusao otici na 192.168.1.1 i opet nista. Zadnji put kada sam cackao po postavkama AP-a sam ukljucio opciju DHCP (for cable modem users) i od tada nista nece.
pa ak si mu nariftal u ap-u da je 192.168.1.5 onda moras tu adresu kucati u browser da bi otvoril postavke ap-a. jer ti je ruter na .1.1 a ap ti je sad na .1.5 adresi
Problem je sto sam ga prebacio u DHCP mod i od tad ne mogu pristup AP postavkama. Probo sam vise puta resetirat na onaj zadnji gumb i opet isto, mislim da se vratilo na tvornicke postavke jer kada AP ukljucim ne mogu mu pristupit jer se pass promjenio a ne znam kako da presaltam sa DHCP moda. Hebem se uip adresama danas cjeli dan al izgleda da tapkam u mraku jos.
neznam kaj da ti velim više... znam kak se ponasa dlink 2100 ap ali ovo je izgleda tezi slucaj