Problem s bežičnim povezivanjem

poruka: 4
|
čitano: 879
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Zadnjih tjedan dana ne mogu se povezati na net putem dva mobitela i PC-a. Dok preko laptopa uredno mogu. Na Optimi sam, a prošlih dana su oni imali problema s internetom, koji su jučer u potpunosti otklonjeni (brzina, ping, packet loss sve u redu). Međutim, kod mene i dalje ostaje isti problem - internet radi samo na laptopu. Ni po mobitelima ni po PC-u nikakve postavke nisam mijenjao. Bitno je za napomenuti da se na uređajima preko kojih se ne mogu spojiti, mreža pronađe, čak se i bez problema povežem na nju, ali na sva tri stranice ne otvara.

Zvao sam njihovu službu za korisnike nekoliko puta i napravili smo određene provjere ali ništa. Zadnji put sam zvao danas kada sam htio resetirati ruter, ali čovjek s druge strane linije kaže bolje ne jer tada možda više i na tom jednom računalu internet neće raditi...{#} Router koji koistim je Huawei HG520S i pretpostavljan da on nije neispravan, nego je možda do postavki. Je li itko imao sličnih problema i ako netko možda pretpostavlja do čega je, bio bih zahvalan kad bi napisao...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s bežičnim povezivanjem

-na uređajima s kojim a se ne možeš spojiti, obriši postojeće konencije-postavke i kreiraj nove.

(promjena bilo čega npr wep-wap može biti objašnjenje). Ako tad ne radi, provjeri sve opcije u wlan serveru...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Prvo nije upalilo, to sam već i pokušavao. Drugo - misliš na postavke routera? Tu ne bih ništa radio sam jer se ne razumijem dovoljno, a njihova služba nije od koristi... Što se tiče postavki na uređajima na kojima ne radi, za to sam uvjeren da je sve u redu, jer ništa nije dirano, a prije ovoga svega je radilo bez problema na sva tri....

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 12:48 (premiere).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s bežičnim povezivanjem

razlikuj riječi: provjeriti i raditi / dirati ako ne razumiješ. Provjeriti, znači uči u postavke i vidjeti, vidjeti što je podešeno, npr MAC filtriranje, enkripcija.. pa se možda može dalje.

-kao korisnik (bilo čega, auta, mobitela, bankomata...) moraš znati osnvne stvari, recimo user name i pass, drugi dio, što god da napraviš reset može popraviti ili operater s druge strane. Nije to tako teško ali moraš provjeriti-vidjeti... napamet nema rješenja (osim ako je do njih pa jednostavno proradi).

-njihova služba samo mora osigurati da linija i uređaj radi, da se ostala računala spoje nije njihova obaveza (i prečesto nemaju dobar odgovor), ali ponekad pomognu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 13:36 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice